AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij

Door: Raymon Mens - 6 reacties
AirPods 2

De laatste tijd doen de AirPods weer behoorlijk wat stof opwaaien. Apple’s draadloze oordopjes zijn aan een vernieuwing toe en misschien heeft Apple de AirPods 2 zelfs al per ongeluk geïntroduceerd in een video. Tijd om een alle geruchten en speculaties op een rij te zetten.

Het moet gezegd worden. Toen Apple’s draadloze oordopjes in 2016 uitgebracht werden, waren de eerste reacties wisselend. De een zag het als de uitvinding van de eeuw, terwijl de ander dacht aan opzetstukjes van een elektrische tandenborstel. De draadloze EarPods waren voor een eerste generatie Apple-product heel goed, maar de techniek staat nog veel verbeteringen toe. De blauwdruk is er, maar waar gaat Apple ons mee verrassen?

Nieuwe toevoegingen: Siri

We beginnen met Siri. Door simpelweg te tappen op de oordopjes activeer je momenteel de digitale assistent. Die functie werkt prima, maar eigenlijk wil je de tapbewegingen voor iets anders kunnen gebruiken. Denk aan het vooruit spoelen of door nummer skippen. Dat is sinds iOS 11 al mogelijk. Ondersteuning voor “Hey Siri” zou in de tweede generatie AirPods uitkomst bieden en wordt door diverse bronnen binnen Apple’s productieketen verwacht.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Betere verbinding met Bluetooth 5 en W2-chip

Hoewel de AirPods gewoon met Bluetooth werken, heeft Apple er zijn eigen sausje overheen gegoten. De W1-chip in de kleine oortjes zorgt voor een moeiteloze koppeling met iOS-apparaten. Dit jaar zou Apple een verbeterde W2-chip integreren. Die krijgt naar verwachting ondersteuning voor Bluetooth 5 en zorgt voor betere prestaties en connectiviteit. Dat is niet alleen nuttig voor Siri, maar ook voor twee-weg-audio. Als de microfoon van je AirPods momenteel ingeschakeld is, wordt de kwaliteit van de audio een stuk minder. Bluetooth 5 kan dat oplossen.

Apple W1 chip AirPods
Klik/tap voor groter.

Paar uur extra accuduur

In de kleine draadloze oortjes is natuurlijk weinig ruimte voor een accu. Daarom gaan de AirPods momenteel ongeveer vijf uur op één acculading mee. Gelukkig levert Apple een case mee die de AirPods oplaadt en zit je niet snel zonder accu. Toch zou een beetje meer accuduur welkom zijn. Op dat gebied is de eerder genoemde W2-chip ook goed nieuws, want die zou tot 50 procent zuiniger zijn dan de huidige W1-chip. Reken dus niet op een verdubbeling van de accuduur, maar een paar uur extra moet mogelijk zijn.

Draadloos laden

Een zekerheidje: je kunt de AirPods 2 straks draadloos laden. Apple heeft dit min of meer als zelf bevestigd door AirPower aan te kondigen. Deze draadloze laadmat kan niet alleen je iPhone en Apple Watch, maar ook je AirPods laden. Daarvoor is een nieuw doosje nodig en dat wordt onderdeel van de nieuwe generatie draadloze oortjes. Op diverse persfoto’s van Apple is het al te zien.

AirPods AirPower
Klik/tap voor groter.

En dit krijgen de AirPods 2 waarschijnlijk niet

Kun je niet wachten tot Apple’s draadloze oortjes alle achtergrondgeluid weg gaan filteren met een noise canceling-functie? Dan hebben we slecht nieuws. Volgens diverse Bloomberg- en Barclays-analisten zit dat naar verluidt pas in de AirPods 3. Bloomberg voorspelt ook dat de derde generatie AirPods waterproof worden, dat wil zeggen dat ze volledig ondergedompeld kunnen worden. Laat je dat niet afschrikken, want zware regenval moeten de draadloze oordopjes nu in feite al overleven.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

AirPods 2 release datum

Een logisch moment om de nieuwe AirPods te onthullen, was samen met de iPhone Xs en iPhone Xr in september. Helaas bleef de aankondiging uit. De vraag is nu of het nog in 2018 gaat gebeuren. Apple heeft nog een boel producten om te onthullen, zoals de nieuwe iPad Pro en nieuwe AirPods zouden bij een event in oktober zeker mogelijk zijn. Dat is de positieve kijk.

Dan de negatieve kijk. Een aantal analisten roept echter dat het 2019 wordt. Dat kan ook wel eens zo zijn, want naar verluidt wacht Apple met de onthulling van de AirPods 2 op AirPower. De draadloze 3-in-1-lader van Apple zit echter in zwaar weer. Dus het zou ook zomaar 2019 kunnen worden.

En de huidige AirPods dan?

Wil je niet wachten met het kopen van Apple’s draadloze oortjes? Dan heb je aan de eerste generatie echt geen slechte koop. Meer lees je in onze uitgebreide review.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Maarten2015

  Gaan we nou steeds oude verwachtingen als nieuws brengen?

  Waar blijven berichten over klachten over de nieuwste mobiele telefoons? Zie andere nederlandse  site die daarover wél berichten. Lijkt me van groter belang dan steeds weer die verwachtingen en geruchten.

 • Profielfoto
  koen

  Maarten2015 op 27 september 2018 16:31
  Gaan we nou steeds oude verwachtingen als nieuws brengen?

  Waar blijven berichten over klachten over de nieuwste mobiele telefoons? Zie andere nederlandse  site die daarover wél berichten. Lijkt me van groter belang dan steeds weer die verwachtingen en geruchten.

  Je hebt geluk, er is een vacature bij OMT!

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Zolang de pasvorm ruk is heb ik niks aan geruchten of (halve) waarheden

 • Profielfoto
  Maarten2015

  koen op 27 september 2018 16:44

  Maarten2015 op 27 september 2018 16:31
  Gaan we nou steeds oude verwachtingen als nieuws brengen?

  Waar blijven berichten over klachten over de nieuwste mobiele telefoons? Zie andere nederlandse  site die daarover wél berichten. Lijkt me van groter belang dan steeds weer die verwachtingen en geruchten.

  Je hebt geluk, er is een vacature bij OMT!

  Krijg accuut schrijverskramp 😉

 • Profielfoto
  leavestone

  @maarten2015 blijkbaar niet genoeg om ons te verlossen van je onzin. 8)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Maarten2015:

  Zolang ik OMT in mijn eentje doe, zullen we af en toe een round-up naar de voorpagina pushen als de actualiteit daarom vraagt en er wat vulling nodig is. Als er bijvoorbeeld geruchten rondom nieuwe AirPods zijn, is dit relevant.

  Zou je kunnen toelichten welke “klachten” je graag uitgelicht zou zien? De twee klachten die er imo echt toe doen, staan namelijk met een artikel online [1] [2]. Als je verwacht dat we ieder klein dingetje waar mogelijk drie van de 10 miljoen bezitters van de nieuwe iPhone last van hebben gaan opblazen, zit je hier fout. Dat mogen andere sites gewoon lekker blijven doen.