Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Ziggo GO voor Apple TV is bijna klaar

Update – De app is nu beschikbaar. Wie had gedacht dat ‘bijna klaar’ 2+ jaar zou betekenen? – Origineel artikel onderstaand:

Apple TV-gebruikers met een abonnement bij Ziggo kunnen zich verheugen op de komst van een tvOS-versie van Ziggo GO die je live TV laat kijken. De provider werkt al een tijdje aan de app voor Apple’s settopbox en die is nu klaar om getest te worden. De eerste test zal een interne test door medewerkers zijn.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover vaksite Totaal TV. “Zowel voor Apple TV als Android TV zijn we nu bezig met interne testen bij Liberty Global. Daarna volgen nog klanttesten. We kunnen nog geen concrete datum geven voor we live gaan”, aldus Ziggo.

Ziggo Live en on-demand op Apple TV

Eerder dit jaar bevestigde Ziggo al dat de app in ontwikkeling is en dat deze de volledige functionaliteit van de iOS-app van het kabelbedrijf krijgt. Dat wil zeggen dat ze straks zowel live als on-demand op je Apple TV kunt kijken. Ook de Movies & Series-pakketten zijn straks via Apple’s settopbox te bekijken. De app wordt door Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, in Polen gemaakt. Momenteel is het alleen mogelijk om AirPlay te gebruiken om content van Ziggo GO op je Apple TV te streamen.

Ziggo GO op iPad – Klik/tap voor groter.

Steeds meer bedrijven spelen in op de vraag naar apps voor de Apple TV en Android TV. Deze zomer kwam onder andere T-Mobile Thuis met een Apple TV-app. Ook de NPO is aan boord met NPO Start en ten slotte werkt NL Ziet, een samenwerking tussen de commerciële en publieke omroepen, ook op Apple’s settopbox.

Welke provider volgt?

Dit stelt je in staat om overal in huis waar ook internet is TV te kijken zonder dat je de beschikking over een coaxkabel of decoder dient te hebben. Een Apple TV kan met een app van je kabelprovider ook echt het middelpunt van de huiskamer worden. Een trage decoder met luidruchtige koelertjes behoort dan ook tot het verleden. Voor Ziggo GO is het bijna werkelijkheid, maar andere providers hebben helaas nog geen concrete plannen aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Ziggo GO voor Apple TV is bijna klaar
Sluiten