Raymon Mens
Raymon Mens App Store 5 augustus 2018

Ziggo GO: AirPlay, Chromecast en weergave series verbeterd

Ziggo heeft zijn app Ziggo GO een update gegeven en twee handige verbeteringen doorgevoerd. Er is een nieuw menu dat je makkelijker AirPlay- en Chromecast-apparaten laat kiezen, maar ook het uitzoeken van series is verbeterd. De update is zaterdag uitgerold naar alle gebruikers met een iPhone of iPad.

AirPlay en Chromecast Ziggo GO stabieler

Er waren veel klachten over met name het functioneren van AirPlay in de app van Ziggo. Verbindingen kwamen moeilijk tot stand en vielen bij het in stand-by zetten van een apparaat vaak uit. De provider zegt dit nu verbeterd te hebben en heeft tevens een nieuw menu voor AirPlay en Chromecast geïntegreerd. De twee protocollen voor draadloze streaming verschijnen nu als apart icoon rechtsboven. Ze bedekken het beeld ook minder.

Klik/tap voor groter.

Makkelijker seizoenen series kiezen

Ziggo heeft ambities om het Netflix moeilijk te maken. Zo heeft de provider al langere tijd de exclusieve rechten voor Game of Thrones in Nederland. Bij die ambities hoort ook een app die zich kan meten aan grotere streamingdiensten. Of dat al het geval is, laten we voor nu even in het midden. Wel zeker is dat de nieuwe ‘season picker’ een prima toevoeging is. Vooral op het kleinere scherm van de iPhone is het handig om zonder scrollen meteen naar het goede seizoen te kunnen gaan.

Klik/tap voor groter.

Een gemiste kans is dat de app niet onthoudt welk seizoen geselecteerd is. Na het opnieuw opstarten van de app begin je altijd bij seizoen 1 van een serie. Een gemiste kans, maar dit kan ongetwijfeld in de volgende update verbeterd worden. Over volgende updates gesproken, we wachten nog altijd met smart op een Apple TV-app van Ziggo. In februari zei de provider aan de ontwikkeling begonnen te zijn. (Zie → Ziggo GO voor Apple TV in de maak)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo GO: AirPlay, Chromecast en weergave series verbeterd
Sluiten