Ziggo GO: AirPlay, Chromecast en weergave series verbeterd

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Ziggo
Afbeelding: Ziggo

Ziggo heeft zijn app Ziggo GO een update gegeven en twee handige verbeteringen doorgevoerd. Er is een nieuw menu dat je makkelijker AirPlay- en Chromecast-apparaten laat kiezen, maar ook het uitzoeken van series is verbeterd. De update is zaterdag uitgerold naar alle gebruikers met een iPhone of iPad.

AirPlay en Chromecast Ziggo GO stabieler

Er waren veel klachten over met name het functioneren van AirPlay in de app van Ziggo. Verbindingen kwamen moeilijk tot stand en vielen bij het in stand-by zetten van een apparaat vaak uit. De provider zegt dit nu verbeterd te hebben en heeft tevens een nieuw menu voor AirPlay en Chromecast geïntegreerd. De twee protocollen voor draadloze streaming verschijnen nu als apart icoon rechtsboven. Ze bedekken het beeld ook minder.

Ziggo GO AirPlay Chromecast
Klik/tap voor groter.

Makkelijker seizoenen series kiezen

Ziggo heeft ambities om het Netflix moeilijk te maken. Zo heeft de provider al langere tijd de exclusieve rechten voor Game of Thrones in Nederland. Bij die ambities hoort ook een app die zich kan meten aan grotere streamingdiensten. Of dat al het geval is, laten we voor nu even in het midden. Wel zeker is dat de nieuwe ‘season picker’ een prima toevoeging is. Vooral op het kleinere scherm van de iPhone is het handig om zonder scrollen meteen naar het goede seizoen te kunnen gaan.

Ziggo GO series
Klik/tap voor groter.

Een gemiste kans is dat de app niet onthoudt welk seizoen geselecteerd is. Na het opnieuw opstarten van de app begin je altijd bij seizoen 1 van een serie. Een gemiste kans, maar dit kan ongetwijfeld in de volgende update verbeterd worden. Over volgende updates gesproken, we wachten nog altijd met smart op een Apple TV-app van Ziggo. In februari zei de provider aan de ontwikkeling begonnen te zijn. (Zie → Ziggo GO voor Apple TV in de maak)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Net geinstalleerd en eindelijk werkt AirPlay vanaf mijn iPad naar AppleTV. Maar… alleen voor live uitzendingen, niet voor programma’s die al geweest zijn (enkele tientallen geprobeerd). Het scherm toont op zich geen foutmelding, maar er verschijnt geen beeld op de TV. Tap ik op het AirPlay icoontje dan zie ik een melding dat AirPlay niet mogelijk is voor dit programma. Als ‘uitzending gemist’ functie heb je er dus niets aan en voor een live uitzending kan je net zo goed de TV zelf gebruiken. Begrijp het nut van AirPlay in de app daarom totaal niet. Gemiste kans Ziggo!

   

 • Profielfoto
  csteelooper

  Frans op 5 augustus 2018 15:26
  Net geinstalleerd en eindelijk werkt AirPlay vanaf mijn iPad naar AppleTV. Maar… alleen voor live uitzendingen, niet voor programma’s die al geweest zijn (enkele tientallen geprobeerd). Het scherm toont op zich geen foutmelding, maar er verschijnt geen beeld op de TV. Tap ik op het AirPlay icoontje dan zie ik een melding dat AirPlay niet mogelijk is voor dit programma. Als ‘uitzending gemist’ functie heb je er dus niets aan en voor een live uitzending kan je net zo goed de TV zelf gebruiken. Begrijp het nut van AirPlay in de app daarom totaal niet. Gemiste kans Ziggo!

   

  Dank! Nu hoef ik het niet meer te proberen… Voor mensen die het interesseert is er nog wel degelijk nut, namelijk dat het kijken met AirPlay naar on-demand content wel werkt. Dus Ziggo Fims & Series bijvoorbeeld. Maar daar maak ik geen gebruik van en dat ben ik ook niet van plan… Ik snap ook nog steeds niet waarom AirPlay niet werkt/kan (lees: mag) werken voor Programma Gemist (Ziggo Replay). Dat zou echt de bom zijn! Maar volgens Ziggo heeft dat met copyright te maken. Al moet ik zeggen dat ik dat niet helemaal geloof… AirPlay heeft immers genoeg beveiligingen ingebouwd om ongeoorloofd kopiëren tegen te gaan.

 • Profielfoto
  pippen2

  Het heeft niet met het kopiëren van content te maken, maar wel met afspraken die met contentleveranciers zijn gemaakt. Zo willen NPO/RTL/SBS niet dat airplay mogelijk wordt, omdat dan hun eigen apps nutteloos worden. Wellicht dat dat ook de reden is dat de Apple TV app zolang op zich laat wachten…