Zeg beslist geen ‘108’ tegen Siri op je iPhone

Door: Night - 8 reacties

Je kunt Siri allerlei vragen stellen en op een hilarisch antwoord rekenen. De meeste van die vragen zijn onschuldig. En ondanks alle nuttige dingen die Siri voor ons kan doen, is er één grapje dat je niet met Apple’s virtuele assistent op je iPhone moet uithalen.

De laatste tijd is er op sociale media een nieuwe trend. Gebruikers proberen elkaar zover te krijgen om ‘108’ tegen Siri te zeggen. Dit kan echter grote gevolgen hebben en je zelfs in de problemen met justitie brengen. Wat is het geval? Door ‘108’ tegen de assistent iPhone te zeggen, zal deze het nummer proberen te bellen voor je. Deze cijfercombinatie is niet zomaar een nummer, maar het 112-equivalent voor India.

iPhone belt alarmnummer

Nu horen we je denken, leuk voor die Indiërs, maar wij wonen in Nederland! En daar zit hem nu precies de crux. Siri is zo slim om te merken dat je niet ergens rond Bombay rondzwerft en zal er prompt voor kiezen om het lokale alarmnummer te bellen. Dus bij ons is dat dus het eerder genoemde 112. Andere nummers die hetzelfde tot gevolg hebben zijn 110, 000 en 911.

Aangezien de alarmlijn van de reddingsdiensten al teveel onzinnige telefoontjes krijgt, kun je er op wachten dat het proberen van deze ‘prank’ je een boete op zal leveren. Deze is maximaal 8.100 euro en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig telt je iPhone of Apple Watch nog af (3-2-1…) voordat het alarmnummer daadwerkelijk gebeld wordt. Maar als je dat niet wist en gewoon afwacht wat er gebeurt of door de verbazing even niet weet wat te doen…

Siri 108 iPhone
Don’t try this at home… – Klik/tap voor groter.

Experimenteer wel met deze vragen aan Siri

Wil je toch plezier hebben met Siri? Naast het proberen uit te vogelen wat de spraakassistent nu eigelijk allemaal aan zinnige dingen, kan heb ik hieronder nog 10 vragen gezet, waarvan het antwoord wellicht een kleine glimlach bij je kan ontlokken.

1. Wat vind je van Pokémon GO?
2. Wanneer is het einde van de wereld?
3. Beatbox voor me
4. Waar is Elvis Presley?
5. Klop, klop?
6. Heb je huidieren?
7. Ik ben je vader (uit Star Wars)
8. Wil je met me trouwen?
9. Waarom heeft Apple jou gemaakt?
10. Wat ben je aan het doen?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Glime

  Nog een leuke:

  Waarom steken kippen de weg over?

 • Profielfoto
  HHi Mac

  En ik maar denken, waarom belt Siri toch altijd het alarmnummer als ik een Dart toernooi kijk met score 108-ty;-)

 • Profielfoto
  Janik

  Bestaat de Sint is ook leuk! 😉

 • Profielfoto
  Michael1987

  Hoe oud ben je?

 • Profielfoto
  BelegenBelg

  Hoeveel is nul gedeeld door nul?

 • Profielfoto
  Dapaool

  Bij mijn weten werken de nummers 108 en 911 gewoon ook in Nederland (voor toeristen) Dus is het niet nodig dat Siri dat omzet naar 112

 • Profielfoto
  Frans

  Wat een kunstmatige domheid!

  Lijkt me simpel op te lossen door Siri te leren alleen te gaan bellen als er eerst ‘bel’ gezegd is.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  ‘Kop of munt’ wordt hier nog ongeveer dagelijks door mijn kinderen aan Siri gevraagd. Handig!;-)