YouTube krijgt meer ads die niet overgeslagen kunnen worden

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Kijk je vaak video’s op YouTube? Maak je op voor advertenties die je niet kunt overslaan. De video-site van Google gaat een stuk meer van deze advertenties tonen om te zorgen dat makers van video’s er enigszins serieuze uitkomsten aan overhouden.

Hoewel YouTube een ongekend rijke bron van video’s is, blijkt het voor de makers van die content moeilijk om er wat aan te verdienen. Om de productiekosten van een video eruit te halen, moet je miljoenen views halen. Makers van video’s kunnen er nu dus ook voor kiezen om non-skippable ads voor of in hun content op te nemen.

YouTube beperkt lengte non-skippable ads

De advertenties die overgeslagen kunnen worden, hebben een lengte van maximaal 20 seconden. Eerder was die limiet 30 seconden, maar blijkbaar wat dat toch iets té irritant. YouTube heeft deze limiet verlaagd. De zogenaamde creators kunnen in één klap de advertenties voor en in hun video’s omzetten naar deze non-skippable ads. Deze optie zal deze week naar alle videomakers uitgerold worden. De video-site van Google kondigde de verandering aan in een update voor creators.

YouTube komt met deze verandering duidelijk tegemoet aan de wensen van videomakers. Het is al langer een doorn in het oog van beheerders van populaire YouTube-kanalen dat er zo weinig met video’s te verdienen is. Populaire creators hebben dan ook andere inkomstenbronnen aangeboord, zoals de verkoop van t-shirts en contracten met sponsors. Sponsors worden vaak door de maker van de video zelf benoemd en zijn geen onderdeel Google’s van advertentieprogramma. Voor gebruikers zijn de nieuwe advertenties ongetwijfeld irritant, maar ze komen de inkomsten van de makers van video’s wel ten goede. En dat zorgt er ten slotte weer voor dat ze goede video’s kunnen blijven maken en blijven bestaan.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Fuuf

  Nou, inderdaad. Die youtubers en vlogsukkels hebben nog niet voldoende inkomsten 👍

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nog meer reclame en irritante reclame? Motiveert me echt om mn adblocker uit te zetten zeg.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Als het net zo goed geaccepteerd wordt als commercials op Traditionele Broadcast TV, dan zal heel snel een alternatieve dienst populair worden.

 • Profielfoto
  koen

  Die dan uiteindelijk zwicht en advertenties zal gaan laten zien.

 • Profielfoto
  wensink

  Gelukkig bestaan er adblockers. Wel jammer dat die in de Youtube app niet werken..

 • Profielfoto
  pannekoek

  koen op 27 augustus 2018 11:56
  Die dan uiteindelijk zwicht en advertenties zal gaan laten zien.

  Geeft het 5 users en de marketing types hebben het in het vizier. Cashen en crashen, de tijd zal zich zeker herhalen.

 • Profielfoto
  Edwin

  Internet wordt steeds minder aantrekkelijk. Fb met z’n advertenties en marktplaats ripoff. Instagramm met z’n reclame. Ik vond de reclame filmpjes en die advertenties voor MacKeeper op Youtube al super irritant! Nu gaan ze er nog een schepje bovenop doen?! Zucht…

 • Profielfoto
  Elduderino

  Gelukkig en eindelijk! Ik ben zo bang dat ik een aanbieding of goed produkt mis doordat ze mij er niet van op de hoogte hebben gesteld. Maar de oplossing is daar!

 • Profielfoto
  KR1275

  Maken ze ook reclame voor adblockers? Al jaren geen reclame meer op Youtube gezien en ik volg toch heel wat vloggers.

  De app op mijn iPhone gebruik ik zelden tot vrijwel nooit.

 • Profielfoto
  Wout78

  Bittube hier kom ik!