Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 augustus 2018

Xbox One-games op iPhone of iPad spelen met OneCast

Heb je een Xbox One en wil je eens ergens anders gamen dan voor je TV? OneCast is de oplossing. De app laat je Xbox One-games naar iOS streamen. Je iPhone of iPad moeten met hetzelfde netwerk zijn verbonden als de console. Op vakantie via 4G gamen is dus niet mogelijk.

Bezitters van een Mac zijn wellicht al langer bekend met OneCast. Eerder dit jaar kwam de app namelijk ook naar de Mac. Daar werkte het best aardig in 1080p. Die resolutie komt ook naar iOS-apparaten. Het aantal frames per seconde en de lag zal per netwerk verschillend zijn.

Xbox One-controller met iPhone gebruiken

Standaard bevat OneCast een onscreen-controller. Daardoor heb je niets anders dan je iPhone of iPad nodig om aan de slag te gaan, maar echt praktisch is het niet. Gelukkig kun je ook een Xbox-controller aansluiten en de app werkt ook met een MFi-controller die je voor je iPhone of iPad kunt kopen. De maker van de app adviseert gebruik te maken van Wi-Fi op 5GHz voor optimale resultaten. Er is ook ondersteuning voor profielen zodat je op verschillende consoles of met Xbox Live gamertags kunt spelen.

De app is niet alleen praktisch om ergens anders in huis te spelen, maar ook als je een partner hebt die graag een televisieprogramma kijkt. Je zet je Xbox One gewoon aan en maakt verbinding via OneCast. Geen televisie nodig. Alle rendering gebeurt op de Xbox, dus de iPhone of iPad wordt amper belast.

Meer opties voor streaming games

Het streamen van games wordt steeds populairder. Vorig jaar kwam Sony met PS4 Remote Play, dat ook op de Mac werkt. Ook NVIDIA heeft een oplossing voor streaming games, genaamd Geforce Now. Die dienst ondersteunt ongeveer 100 games, maar dat moet in de toekomst uitgebreid worden. Zou de console van de toekomst in de cloud staan?

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Xbox One-games op iPhone of iPad spelen met OneCast
Sluiten