Weekend poll: welke aansluiting heeft je koptelefoon/earpods?

Door: Raymon Mens - 48 reacties

Twee jaar geleden werd duidelijk dat Apple de minijack-aansluiting van de iPhone zou schrappen. Dat zorgde vooraf voor een boel gedoe, maar twee jaar later is het de standaard voor de iPhone, volgen een aantal Android-fabrikanten het voorbeeld van Apple en zijn er de geweldige AirPods.

Heb jij je al aangepast en gebruik je Bluetooth, of heeft de koptelefoon/earpods die je met je iPhone gebruikt nog een minijack-aansluiting? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Optie 4:

  Courage

 • Profielfoto
  arno1975

  Ik gebruik alleen draadloos. Heb nog wel een bedrade ergens liggen (in de doos geloof ik), maar ik gebruik Airpods

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Optie 5
  Geen

 • Profielfoto
  mausje68

  Alleen nog maar AirPods.

 • Profielfoto
  queenfan

  Lightning puur voor het laden, of connectie met autoradio (CarPlay). Voor de rest Bluetooth

 • Profielfoto
  App69

  Optie 4: dongle.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Alle 3 setjes draadloos…. de draadjes achter mij gelaten. Helaas zit er nog wel een verschil in BT implementatie en dan vooral met koppelen. Mijn Apple en Bose setjes hebben dat wat beter voormekaar dan mijn Sony NC koptelefoon. Laatste is weer onnodig omslachtig.

 • Profielfoto
  djneo

  Wat ik altijd bij me heb is Bluetooth, maar op kantoor ligt er een toch echt een oude Minijack koptelefoon

 • Profielfoto
  Maikelw

  De gewone normale met draad. Koptelefoon is zo’n 6 jaar oud maar gaat nog wel even mee:)

 • Profielfoto
  xaddict

  Oordopjes met minijack naar lightning connector aangezien draadloze oordopjes van dezelfde kwaliteit makkelijk 10 tot 20 keer zo duur zijn (🖕🏼 Apple) en op het werk een draadloze koptelefoon.

  Die AirPods, en daarvoor de EarPods vind ik niet lekker zitten. Liever over-the-ear en in-ear dan van die buds.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  xaddict op 25 augustus 2018 12:53
  Oordopjes met minijack naar lightning connector aangezien draadloze oordopjes van dezelfde kwaliteit makkelijk 10 tot 20 keer zo duur zijn (🖕🏼 Apple) en op het werk een draadloze koptelefoon.

  Kosten jouw oordopjes €17 dan?

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  6.3mm

 • Profielfoto
  brinkey

  Draad en loos. Heb een oude Sony mdr7506 uitgerust met een bluetooth adapter die ik ook weer los kan koppelen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Je hebt toch ook koptelefoons die bedraad zijn en draadloos?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @xaddict, armoezaaier!

  @Afroman, goed opgemerkt!

 • Profielfoto
  MJNZ

  Nog geen.

  w8 op aurpods 2:-)

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Mijn Beats X heeft twee aansluitingen; bluetooth voor draadloos gebruik en lightning om op te laden.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  half jaar geleden toch maar die dure airpods gekocht en ik wil nooit meer een draadje. uiteraard is er altijd iets dat beter zit en klinkt, maar draadloze vrijheid samen met de extra functies van airpods is zo makkelijk dat ik me iets anders moeilijk voor kan stellen.

 • Profielfoto
  ArMac

  Blijf dit de meest irritante aanpassing vinden aan de iPhone. Zo vaak dat ik muziek luister en wil opladen. Of een spelletje zit te spelen met headset en wil opladen. Dat gaat dan niet meer. Snap ook echt niet dat ze zoiets geks hebben gedaan.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  ArMac op 25 augustus 2018 15:43
  Blijf dit de meest irritante aanpassing vinden aan de iPhone. Zo vaak dat ik muziek luister en wil opladen. Of een spelletje zit te spelen met headset en wil opladen. Dat gaat dan niet meer. Snap ook echt niet dat ze zoiets geks hebben gedaan.

  Splittertje kopen? Snel opgelost toch?

   

 • Profielfoto
  koen

  Allebei

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @ArMac, wat als je nu een Bluetooth headset verwerft? Dan heb je geen last meer van de genoemde onhandigheden en terwijl doe je jezelf een enorm plezier door die vieze kabels links te laten. Geloof me, ik kwam ook pas na de aankoop van mijn AirPods tot inzien dat bedraadde oordopjes werkelijk té ridicuul voor woorden zijn.

 • Profielfoto
  rkaput

  Gebruik alleen nog de AirPods zowel voor bellen als muziek. En werkt duizend keer beter dan de standaard Bluetooth oortjes.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik mis m’n headphone jack… Erg innovatief was het niet om die eruit te halen. Alle poorten vervangen voor thunderbolt 3 op de MacBooks kan ik prima mee leven, maar een koptelefoon aansluiting in m’n telefoon was toch wel heel fijn.

 • Profielfoto
  Frans

  Interessant hoe populair Bluetooth is. Dat zegt wel iets over het belang dat de nieuwe generatie aan de kwaliteit van het geluid hecht. Blijkbaar is gemak belangrijker.

  Om naar muziek te luisteren is bedraad vooralsnog superieur (Bluetooth gebruikt extra lossy compressie en dat is duidelijk hoorbaar). Ik gebruik daarom minijack, ook omdat mijn hoofdtelefoon (Philips Fidelio M1) zo’n aansluiting heeft en die ga ik echt niet vervangen omdat Apple geen minijack meer in de iPhone inbouwt (mijn iPhone 6 heeft overigens nog wel zo’n aansluiting en doet het nog prima). Een (mini)jack is nog altijd een vrij universele aansluiting voor audio apparaten (zelfs Apple gebruikt deze nog op de iPad en Mac) en zal dat waarschijnlijk nog lang blijven omdat er eigenlijk niets mis mee is.

  Overigens gebruik ik soms een Bluetooth hoofdtelefoon, maar alleen voor bellen/Skypen/FaceTimen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Heb zelf sinds een week de Airpods, beetje een impulsaankoop toen ik in de MediaMarkt was en daar een hele hoop van die doosjes zag staan.

  Handig voor m’n fietstocht naar het werk en het doosje is compact genoeg om gewoon de hele tijd in m’n zak te zitten zonder dat ik er last van heb.

  Voor echt serieus naar muziek te luisteren gebruik ik wel m’n Beyerdynamic DT770 aan m’n Mac met een UAD Apollo Quad.

 • Profielfoto
  durrrr

  3,5 mm jack natuurlijk!

 • Profielfoto
  tuuur

  @Armac voor €1 bij Wish ben je van jouw probleem al verholpen 😄
  Ik denk dat je 2 in 1 for Lightning Adapter For iPhone 7 Charging Adapter For iPhone 8 7 Plus 10 X Charger Splitter Headphone Adapter wel leuk vindt. Voeg het toe aan je verlanglijstje! https://www.wish.com/product/2-in-1-for-lightning-adapter-for-iphone-7-charging-adapter-for-iphone-8-7-plus-10-x-charger-splitter-headphone-adapter-5aff9f29d6f867596f696178

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Optie 4: all of the above

 • Profielfoto
  arno1975

  @Frans, onnozel om te stellen

  “Interessant hoe populair Bluetooth is. Dat zegt wel iets over het belang dat de nieuwe generatie aan de kwaliteit van het geluid hecht. Blijkbaar is gemak belangrijker.”

  op straat, in de bus, op het werk, in de auto gebruik ik mijn phone (en Blutooth) om muziek te luisteren. Dat is nou niet de situatie om uitsluitend muziek te luisteren of druk te maken met geluidskwaliteit.

  Als ik puur naar muziek luister voor een zo goed mogelijke ervaring, pak ik de plaat (of CD) of een BluRay. Deze poll gaat echter over hoofdtelefoons 😇

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Frans, Bluetooth hoeft in geen geval gepaard te gaan met kwaliteitsverlies, althans, de dag van vandaag. Van oordopjes zoals AirPods kan je nu eenmaal geen wonderbaarlijk geluid verwachten, daar zijn ze immers veel te klein voor. Het is wel zo dat er voor ieder wat wils is in de markt, je kan prima een Bluetooth over-ear koptelefoon kopen van enkele duizenden euro, maar niet iedereen hecht evenveel belang aan de geluidskwaliteit. Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  De (mini)jack is op consumentenniveau geen lang leven meer beschoren. Naar verluidt verdwijnt ie zelfs uit de volgende generatie iPad. Eigenlijk is het ook ridicuul om zo’n gigantisch groot, gigantisch dom ding als een standaard te beschouwen anno 2018!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  Er is geen groter gebruiksgemak dan iets inpluggen en instant werking te krijgen. Een jack-plug werkt altijd en overal. In tegenstelling tot een bluetooth-verbinding. ‘Mag ik jouw hoofdtelefoon even lenen?’ > Klik, klaar.

 • Profielfoto
  arno1975

  KarelWillem op 26 augustus 2018 13:04

  Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  Er is geen groter gebruiksgemak dan iets inpluggen en instant werking te krijgen. Een jack-plug werkt altijd en overal. In tegenstelling tot een bluetooth-verbinding. ‘Mag ik jouw hoofdtelefoon even lenen?’ > Klik, klaar.

  Ik begrijp dat jij nog nooit Airpods gebruikt hebt😇

  Dus jij hebt ook nooit gehannes met uit de war halen van de bedrading?

   

  Ik heb daar geen last meer van😝

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, zeker geen Airpods. Ik vind in-ear om te beginnen al echt vreselijk.

  En hoe fijn is het om iets te hebben wat geen accu heeft, wat dus niet geladen hoeft te worden, wat je niet hoeft te pairen, wat geen lag heeft, wat van apparaat naar apparaat geplugd kan worden zonder wijzigingen in je bluetooth-instellingen. Wat even probleemloos werkt op een synthesizer, een drumcomputer, een televisie, laptop, telefoon, tablet, of welk apparaat je ook maar ook verzint.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik kan de poll niet zien én mijn adblocker staat uit. Misschien een instelling in Firefox?

   

  Hoe dan ook, ik gebruik voornamelijk de Bluetooth stand van mijn nuraphone, maar als ik game, dan sluit ik ‘m wel eens aan via de minijack / 3,5 mm aansluiting van de bijbehorende apparatuur.

  Ja, ook draadloos heeft de nuraphone geweldig geluid, voor de audiofielen hier.

 • Profielfoto
  durrrr

  Barika Cala Saidah op 26 augustus 2018 10:11
  @Frans, Bluetooth hoeft in geen geval gepaard te gaan met kwaliteitsverlies, althans, de dag van vandaag. Van oordopjes zoals AirPods kan je nu eenmaal geen wonderbaarlijk geluid verwachten, daar zijn ze immers veel te klein voor. Het is wel zo dat er voor ieder wat wils is in de markt, je kan prima een Bluetooth over-ear koptelefoon kopen van enkele duizenden euro, maar niet iedereen hecht evenveel belang aan de geluidskwaliteit. Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  De (mini)jack is op consumentenniveau geen lang leven meer beschoren. Naar verluidt verdwijnt ie zelfs uit de volgende generatie iPad. Eigenlijk is het ook ridicuul om zo’n gigantisch groot, gigantisch dom ding als een standaard te beschouwen anno 2018!

  Waarom is het een groot en dom ding??
  De minijack werkt gewoon perfect en voor 8 euro heb je al goeie oordopjes van Sony. Die gaan makkelijk 2 jaar mee. Vind ik beter dan die overpriced AirPods van 170 euro… Die je ook nog moet opladen.

 • Profielfoto
  arno1975

  KarelWillem op 26 augustus 2018 15:52
  Nee, zeker geen Airpods. Ik vind in-ear om te beginnen al echt vreselijk.

  En hoe fijn is het om iets te hebben wat geen accu heeft, wat dus niet geladen hoeft te worden, wat je niet hoeft te pairen, wat geen lag heeft, wat van apparaat naar apparaat geplugd kan worden zonder wijzigingen in je bluetooth-instellingen. Wat even probleemloos werkt op een synthesizer, een drumcomputer, een televisie, laptop, telefoon, tablet, of welk apparaat je ook maar ook verzint.

  Eerste is persoonlijk, kan ik me inkomen. Voor de rest heb ik in elk geval weinig te klagen, voor wat betraft pairen, lag etc.

  Voor de rest zei ik al eerder, voor echte muziek ervaring en zeker TV luister ik van CD’s elpees en van TV op echte speakers…

 • Profielfoto
  MrHammond

  ¼” Jack

 • Profielfoto
  whaha

  Antwoord: alledrie.
  De nuraphone heeft bluetooth, minijack én lightning.

 • Profielfoto
  Elduderino

  KarelWillem op 26 augustus 2018 13:04

  Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  Er is geen groter gebruiksgemak dan iets inpluggen en instant werking te krijgen. Een jack-plug werkt altijd en overal. In tegenstelling tot een bluetooth-verbinding. ‘Mag ik jouw hoofdtelefoon even lenen?’ > Klik, klaar.

  Dan weet ik niet wat jij onder gebruiksgemak beschouwd…maar er is geen groter gebruiksgemak dan een goede Bluetooth setje, geen gerommel met draadjes die veelal in de weg zetten, dat ik een dopje gewoon mono kan gebruiken. Zelfde koptelefoon gebruiken op iPad , iPhone en Apple TV zonder zorgen te maken of het draadje dat wel haald. etc etc. En hoofdtelefoon lenen? Ik koop niet zo’n ding voor een ander.

 • Profielfoto
  yellow

  Tijdje geleden Airpods gekocht. Echt enorme spijt, spijt dat ik ze niet veel eerder had gekocht! Wat een luxe zeg.

 • Profielfoto
  Frans

  arno1975 op 26 augustus 2018 05:54
  @Frans, onnozel om te stellen

  “Interessant hoe populair Bluetooth is. Dat zegt wel iets over het belang dat de nieuwe generatie aan de kwaliteit van het geluid hecht. Blijkbaar is gemak belangrijker.”

  op straat, in de bus, op het werk, in de auto gebruik ik mijn phone (en Blutooth) om muziek te luisteren. Dat is nou niet de situatie om uitsluitend muziek te luisteren of druk te maken met geluidskwaliteit.

  Als ik puur naar muziek luister voor een zo goed mogelijke ervaring, pak ik de plaat (of CD) of een BluRay. Deze poll gaat echter over hoofdtelefoons 😇

  De poll gaat inderdaad over hoofdtelefoons. De aansluiting op hoofdtelefoons om precies te zijn. Niet over waar je een hoofdtelefoon gebruikt. Ik kan me voorstellen dat op de plaatsen die je noemt geluidskwaliteit minder belangrijk is en bluetooth een optie kan zijn die meer gemak met zich mee brengt. Dat doet verder niets af aan mijn constatering dat gemak blijkbaar belangrijker wordt gevonden dan geluidskwaliteit. Misschien een beetje onnozel dat onnozel te noemen?

 • Profielfoto
  Frans

  Barika Cala Saidah op 26 augustus 2018 10:11
  @Frans, Bluetooth hoeft in geen geval gepaard te gaan met kwaliteitsverlies, althans, de dag van vandaag. Van oordopjes zoals AirPods kan je nu eenmaal geen wonderbaarlijk geluid verwachten, daar zijn ze immers veel te klein voor. Het is wel zo dat er voor ieder wat wils is in de markt, je kan prima een Bluetooth over-ear koptelefoon kopen van enkele duizenden euro, maar niet iedereen hecht evenveel belang aan de geluidskwaliteit. Ik denk dat de markt zich momenteel simpelweg realiseert hoe het gebruiksgemak decennia lang is ondergewaardeerd.

  De (mini)jack is op consumentenniveau geen lang leven meer beschoren. Naar verluidt verdwijnt ie zelfs uit de volgende generatie iPad. Eigenlijk is het ook ridicuul om zo’n gigantisch groot, gigantisch dom ding als een standaard te beschouwen anno 2018!

  Mijn ervaringen met Bluetooth zijn anders. Weliswaar niet met hoofdtelefoons van enkele duizenden Euro, maar wel met die van enkele honderden Euro, kan ik het verschil gewoon horen.

  Het lijkt mij ridicuul om een minijack ‘gigantisch groot’ te noemen, een minijack is nauwelijks groter dan een Lightning connector. Dat het een standaard is, is gewoon een feit. Er is een gigantische hoeveelheid aan audio apparatuur waar een minijack het gewoon op doet, daar is het aantal iPhones en iPads helemaal niets bij. Dat de minijack mogelijk zal verdwijnen uit de volgende generatie iPad vormt daarom echt geen bedreiging voor het voortbestaan van de minijack.

 • Profielfoto
  PowerMac
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @KarelWillem, hahahahaha!

  @durrrr, hahahahahaha!

  @Frans, hahahahahahaha!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Eentje nog vergeten: 4-polige DIN-stekker 😜

 • Profielfoto
  iGuy

  Optie 6 inmiddels: USB-C, met de digitale uitvoer variant

 • Profielfoto
  apple-man

  Ik heb persoonlijk nooit iets gehad met koptelefoons die draadloos zijn of het nu infrarood is RF of Bluetooth ik heb deze na zeker drie keer zeer slechte ervaring te hebben gehad met draadloze koptelefoons deze echt afgezworen Ik kan er niks aan doen maar ik hoor gewoon het verschil tussen een bekabelde koptelefoon en een met Bluetooth. Een met kabel vind ik over het algemeen veel beter klinken. Heb zelfs al een Bluetooth koptelefoon van ruim 300 gehad die ik echt zeer slecht vond klinken in verhouding  met mijn beyerdynamic DT 770 pro 250 ohm die in mijn ogen de mooist klinkende is die ik tot nu toe heb gehoord. Voorall in de bass is die zeer goed evenals dat het laag zeer goed is. En dat voor 139 euro zie voor dat geld maar eens een Bluetooth koptelefoon te krijgen die de dezelfde geluidskwaliteit levert.