Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 23 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo voorkom je dat Netflix je binge onderbreekt met reclame

Afgelopen weekend was er nogal wat te doen om een test van Netflix. De streamingdienst toonde bij een aantal gebruikers reclame tussen afleveringen van series. Het ging niet om commerciële boodschappen, maar om trailers en promo’s voor Netflix Originals.

De streamingdienst liet ons onlangs weten dat het om een test gaat en dat er geen plannen zijn om dit op korte termijn naar alle gebruikers uit te rollen. In Nederland wordt er ook nog niet getest met deze onderbrekingen, maar daar kan natuurlijk op ieder moment verandering in komen.

Geen reclame tussen afleveringen op Netflix? Schakel tests uit

Wil je niet verrast worden door reclame tijdens je binge? Schakel deelname aan tests dan uit. Dit doe je als volgt.

  • Login op Netflix.com door op de knop ‘aanmelden’ te klikken.
  • Kies in het menu voor ‘account’.
  • Klik/tap op ‘testdeelname’.
  • Schakel ‘deelnemen aan tests’ uit.
Klik/tap voor groter.

Klein nadeel

Gelukt? Mooi! Als deze test met promo’s naar Nederland of België komt, heb jij er in ieder geval geen last van. Let wel op dat je door tests uit te schakelen ook niet meer in aanmerking komt voor andere, nieuwe functies die naar een beperkt aantal gebruikers uitgerold worden.

Eigenlijk is dat niet zo erg, want op Netflix wil je toch vooral snel series of films zoeken en kijken. Houd er ook rekening mee dat je alleen de testfase ontloopt. Als deze functie definitief wordt, is er geen ontkomen aan. Of de promo’s en trailers tussen afleveringen definitief worden, kon Netflix nog niet zeggen. De streamingdienst stuurde ons in ieder geval het volgende statement.

“At Netflix, we conduct hundreds of tests every year so we can better understand what helps members more easily find something great to watch. A couple of years agio, we introduced video previews to the TV experience, because we saw that it significantly cut the time members spend browsing and helped them find something they would enjoy watching even faster. Since then, we have been experimenting even more with video based on personalized recommendations for shows and movies on the service or coming shortly, and continue to learn from our members.

In this particular case, we are testing whether surfacing recommendations between episodes helps members discover stories they will enjoy faster. It is important to note that a member is able to skip a video preview at anytime if they are not interested.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.