Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 23 augustus 2018

Twelve South PlugBug Duo maakt je MacBook-lader nuttiger dan ooit

Twelve South is een bekende fabrikant van allerlei mooie accessoires voor Apple-apparaten. Van hoesjes voor je iPhone tot een stand voor je MacBook. Het nieuwste product is echter een accessoire voor de oplader van je MacBook. De PlugBug Duo geeft je een stuk meer aansluitingen bij dezelfde lader.

De PlugBug Duo is gemaakt als opzetstuk voor de oplader van je MacBook. Je vervangt er de standaard door Apple geleverde stekker mee. Vervolgens kun je niet alleen je MacBook opladen, maar ook twee USB-apparaten. De PlugBug Duo breidt wat je uit één stopcontact kunt halen dus flink uit.

Altijd twee USB-poorten bij je MacBook

Twelve South speelt ook handig in op een onhandigheid van Apple. Je krijgt bij je iPhone standaard een ‘gewone’ USB-kabel, maar de MacBook heeft tegenwoordig alleen USB-C. Je kunt dus je iPhone niet aan je MacBook opladen zonder een extra kabel te kopen. Omdat de PlugBug Duo twee USB-poorten heeft, kun je ineens toch altijd met de standaard-kabel van je iPhone bij je MacBook laden. De PlugBug Duo is officieel gemaakt voor reizigers en wordt geleverd met vijf wereldstekkers voor de UK, de VS, Hong Kong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa, Noord-Amerika en Japan.

Klik/tap voor groter.

De USB-poorten leveren maximaal 12 watt stroom en zijn dus krachtig genoeg om een iPad op te laden. Je iPhone laadt er ook sneller mee op dan met de standaard door Apple geleverde adapter. De PlugBug Duo kan op MagSafe, MagSafe 2 en USB-C-laders geklikt worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Op moment van schrijven verkoopt Twelve South het nieuwe accessoire nog niet in Nederland. Wij moeten het nog een doen met de ‘oude’ PlugBug die slechts één USB-poort heeft. De adviesprijs voor de nieuwe variant wordt naar verwachting € 44,95. Je kunt de PlugBug Duo binnenkort in de Apple Store vinden, want Apple verkoopt zelf accessoires van Twelve South.

Reageer op artikel:
Twelve South PlugBug Duo maakt je MacBook-lader nuttiger dan ooit
Sluiten