Twelve South PlugBug Duo maakt je MacBook-lader nuttiger dan ooit

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Twelve South is een bekende fabrikant van allerlei mooie accessoires voor Apple-apparaten. Van hoesjes voor je iPhone tot een stand voor je MacBook. Het nieuwste product is echter een accessoire voor de oplader van je MacBook. De PlugBug Duo geeft je een stuk meer aansluitingen bij dezelfde lader.

De PlugBug Duo is gemaakt als opzetstuk voor de oplader van je MacBook. Je vervangt er de standaard door Apple geleverde stekker mee. Vervolgens kun je niet alleen je MacBook opladen, maar ook twee USB-apparaten. De PlugBug Duo breidt wat je uit één stopcontact kunt halen dus flink uit.

Altijd twee USB-poorten bij je MacBook

Twelve South speelt ook handig in op een onhandigheid van Apple. Je krijgt bij je iPhone standaard een ‘gewone’ USB-kabel, maar de MacBook heeft tegenwoordig alleen USB-C. Je kunt dus je iPhone niet aan je MacBook opladen zonder een extra kabel te kopen. Omdat de PlugBug Duo twee USB-poorten heeft, kun je ineens toch altijd met de standaard-kabel van je iPhone bij je MacBook laden. De PlugBug Duo is officieel gemaakt voor reizigers en wordt geleverd met vijf wereldstekkers voor de UK, de VS, Hong Kong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa, Noord-Amerika en Japan.

Twelve South PlugBug Duo
Klik/tap voor groter.

De USB-poorten leveren maximaal 12 watt stroom en zijn dus krachtig genoeg om een iPad op te laden. Je iPhone laadt er ook sneller mee op dan met de standaard door Apple geleverde adapter. De PlugBug Duo kan op MagSafe, MagSafe 2 en USB-C-laders geklikt worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Op moment van schrijven verkoopt Twelve South het nieuwe accessoire nog niet in Nederland. Wij moeten het nog een doen met de ‘oude’ PlugBug die slechts één USB-poort heeft. De adviesprijs voor de nieuwe variant wordt naar verwachting € 44,95. Je kunt de PlugBug Duo binnenkort in de Apple Store vinden, want Apple verkoopt zelf accessoires van Twelve South.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Rolf

  Op zich een tof en handig ding. Maar ik heb al 2 USB poorten in mijn MBPro zitten… die ik (op reis) vaak gebruik voor opladen iPhone

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Jammer dat er geen sd in zit. En jammer dat er geen connectie met de Mac is. Zodat je je USB apparaat ook zou kunnen gebruiken. Wat een gemiste kansen en wat een ultra dom ding dus. Zo kan je nog steeds geen harddisk gebruiken. En geen USB stick. En je camera niet importeren. En je muziekspeler niet. En je ereader niet. Tjeesus wat een vooruitgang.

 • Profielfoto
  SvS

  @aartjan
  En je kunt geen eitje mee bakken, pffffff ….

 • Profielfoto
  csteelooper

  aartjan.nl/blog op 23 augustus 2018 22:06
  Jammer dat er geen sd in zit. En jammer dat er geen connectie met de Mac is. Zodat je je USB apparaat ook zou kunnen gebruiken. Wat een gemiste kansen en wat een ultra dom ding dus. Zo kan je nog steeds geen harddisk gebruiken. En geen USB stick. En je camera niet importeren. En je muziekspeler niet. En je ereader niet. Tjeesus wat een vooruitgang.

  Tja… Wat (of moet ik zeggen wie) is hier nou ultradom? Volgende keer lezen. Heb je al óóit een oplader gezien met een DATA-verbinding naar welk product dan ook? Ik niet. Zelfs in de kop van het artikel kun je zien dat het hier om de OPLADER van je MacBook gaat! Jij bent duidelijk in de war met een dock…! Handige dingen, maar dit artikel gaat er niet over. Dus is het product duidelijk niet wat je zoekt. En oh ja…: Natuurlijk ben ik op de hoogte van de diverse docks die je Macbook kunnen opladen, maar da’s dus feitelijk de omgedraaide werking ten opzichte van dit product, dat eigenlijk niet meer is dan een zéér klein laadstation.

 • Profielfoto
  Bart119

  csteelooper op 24 augustus 2018 07:42

  aartjan.nl/blog op 23 augustus 2018 22:06
  Jammer dat er geen sd in zit. En jammer dat er geen connectie met de Mac is. Zodat je je USB apparaat ook zou kunnen gebruiken. Wat een gemiste kansen en wat een ultra dom ding dus. Zo kan je nog steeds geen harddisk gebruiken. En geen USB stick. En je camera niet importeren. En je muziekspeler niet. En je ereader niet. Tjeesus wat een vooruitgang.

  Tja… Wat (of moet ik zeggen wie) is hier nou ultradom? Volgende keer lezen. Heb je al óóit een oplader gezien met een DATA-verbinding naar welk product dan ook? Ik niet. Zelfs in de kop van het artikel kun je zien dat het hier om de OPLADER van je MacBook gaat! Jij bent duidelijk in de war met een dock…! Handige dingen, maar dit artikel gaat er niet over. Dus is het product duidelijk niet wat je zoekt. En oh ja…: Natuurlijk ben ik op de hoogte van de diverse docks die je Macbook kunnen opladen, maar da’s dus feitelijk de omgedraaide werking ten opzichte van dit product, dat eigenlijk niet meer is dan een zéér klein laadstation.

  Ik denk dat Aartjan het niet meer als vanzelfsprekend vindt dat er een ding als deze plugbug al lang bestaat. Uiteindelijk is het ook niet veel meer als een geavanceerdere/moderne kattekop.

  Wel een handig ding, maar anderzijds is het bestaansrecht van deze plugbug eveneens de tekortkoming van een MacBook – het gebrek aan klassieke USB-poorten.

 • Profielfoto
  robbinonline

  Heel handig product. Hoop dan alleen dat Apple in september niet aankondigt over te gaan op USB-C dan is het in 1 klap waardeloos.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Ben ik de enige die het idee heeft dat het artikel over een nieuwe buttplug gaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als jij bij dit bedrijf zou binnenlopen en schreeuwen MEELIFTEN! Dan heb je alleen nog de deurklinken over.

   

   

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  Niet zo mooi als het in dit artikel lijkt!! Als je op de Apple site kijkt zie je deze plug te koop voor € 44,95, MAAR ……. Slechts met één USB-poort

 • Profielfoto
  GrannySmith

  “De USB-poorten leveren maximaal 12 watt stroom…”:-(

  Zucht. Blijft moeilijk… stroom meten we in ampere. Vermogen in Watt en spanning in Volt.

  Kortom; deze USB-poorten leveren bij 5V dus 2,4 Ampere, geeft 5 x 2,4 = 12 Watt.

   

 • Profielfoto
  Isaac

  nieuwsgroepen op 24 augustus 2018 11:14
  Ben ik de enige die het idee heeft dat het artikel over een nieuwe buttplug gaat.

  Nope, dat dacht ik ook. Naam is dom uitgekozen. Nieuwe buttplug voor Apple-lovers dus (incl. ikke overigens).

 • Profielfoto
  zulu

  Toen ik veel reisde was dit al een heel handige adapter-set voor je macbook, werkbaar over de hele wereld. De extra USB’s zijn handig omdat de Macbooks nog enkel USB-C hebben en een extra adapter voor je iPhone niet nodig is. De prijs is gelijk gebleven = verbetering. Punt!