Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 augustus 2018

tvOS 12: eerste films met Dolby Atmos-geluid nu op iTunes

In tegenstelling tot iOS 12 brengt tvOS 12 maar een klein aantal nieuwe functies. Een van de vernieuwingen voor de Apple TV die zeker de moeite waard is, is de komst van Dolby Atmos. Deze nieuwe standaard voor nog indruk­wekkender geluid komt naar de Apple TV. Hoewel tvOS 12 pas in september verwacht wordt, is Apple begonnen met het plaatsen van films met Atmos-geluid in de iTunes Store.

Deze nieuwe standaard voor geluid, die verder gaat dan het traditionele 5.1- of 7.1-speakers, vereist natuurlijk een receiver of soundbar die compatibel is. Als je die hebt, kun je met tvOS 12 staks genieten van volledig Atmos-geluid.

Dolby Atmos-films in iTunes

Apple heeft het assortiment films met Dolby Atmos-geluid al aardig aangevuld. In de laatste, publieke bèta van tvOS 12 kun je ook al zien of een film dit ondersteunt. Bij het bekijken van een film in de iTunes Store verschijnt een Dolby Atmos-logo onder de titel. Ook onderaan bij talen staat of een geluidsspoor de nieuwe standaard voor bioscoopwaardig geluid ondersteund.

tvOS 12 Apple TV Dolby Atmos 001
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Je kunt Siri ook vragen naar films met Atoms-ondersteuning. De virtuele assistent toont je alle films die geluid volgens de nieuwe Dolby-standaard hebben. Op moment van schrijven zijn dit onder andere Ready Player One, Pieter konijn, de nieuwste Spiderman, Jumanji 2, Baby Driver en vele anderen.

Klik/tap voor groter.

Gratis upgrade voor bestaande films

Deze Atmos-compatibiliteit kost je niets extra. Bovendien geeft Apple films die al in je bezit zijn een gratis upgrade. Let wel op dat Apple gecomprimeerde audiosporen gebruikt. Dit in tegenstelling tot films op Blu-Ray, die lossless audio hebben. (Zie ook → Alles over Dolby Atmos, nieuwe geluidsstandaard in tvOS 12)

Reageer op artikel:
tvOS 12: eerste films met Dolby Atmos-geluid nu op iTunes
Sluiten