Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 augustus 2018

Leegloop? Veel werknemers verlaten Tesla voor Apple

Het zijn moeilijke tijden voor Tesla en CEO Elon Musk. Hij zit op de rand van uitputting en heeft zich een hoop ellende op de nek gehaald door roekeloos aan te kondigen Tesla van de beurs te halen. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt het bedrijf ook nog eens veel medewerkers aan Apple te verliezen.

Dat heeft de Amerikaanse televisiezender CNBC opgemerkt. Dit jaar verlieten 46 werknemers van Tesla het bedrijf om bij Apple aan de slag te gaan, blijkt uit gegevens die openbaar op LinkedIn staan. Medewerkers verlieten het bedrijf niet alleen om aan de Apple Car te gaan sleutelen. Ze gingen ook aan bestaande Apple-producten werken.

Vertrek kopstuk is slecht voor moraal Tesla

De meest opvallende overstap van Tesla naar Apple is die van Doug Field zijn. Hij werkte lange tijd bij Apple, maar sloot zich in 2013 bij Tesla aan om leiding te geven aan de tak die nieuwe voertuigen produceert (inclusief de Model 3). Nu is hij weer terug bij Apple. Diverse werknemers zeggen dat zijn vertrek voor een dip in het teamgevoel en de moraal heeft gezorgd.

Tesla Fabriek in Fremont, Californië
Tesla Fabriek in Fremont, Californië – Klik/tap voor groter.

Apple betaalt beter

Zijn mensen het beu bij Tesla? Dat hoeft niet direct de reden te zijn. Het gerucht gaat dat Apple anderhalf keer het salaris van Tesla zou bieden voor dezelfde baan. Bedenk je dat de kosten voor levensonderhoud extreem hoog zijn in San Francisco. Veel werknemers kunnen een aanbod van Apple daarom moeilijk weerstaan. Een woordvoerder van Tesla erkent dat werknemers soms vertrekken, maar wil niet zeggen hoeveel werknemers precies naar Apple zijn overgestapt.

Het statement van de autofabrikant klinkt wel een beetje neergeslagen en bitter. “We wensen Apple het allerbeste, maar ons bedrijf heeft het een stuk moeilijker. Echter hebben we 100 keer minder geld dan Apple, dus natuurlijk kunnen ze het zich veroorloven om meer te betalen. We zijn verwikkeld in zware gevechten tegen autobedrijven die 100 keer meer auto’s kunnen produceren dan vorig jaar, dus het is natuurlijk hard werken,” aldus een woordvoerder van Tesla. Met zijn bijna onbegrensde portfolio zou Apple kunnen investeren in Tesla. Het zou een prima partner kunnen zijn voor projecten rondom zelfrijdende auto’s. Momenteel is een samenwerking tussen de twee bedrijven echter vooral wishful thinking. (Zie ook → Elon Musk kwakkelt: “Apple kan Tesla redden”)
https://sexsaoy.com/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%81%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%A9-xnxx-%D

Reageer op artikel:
Leegloop? Veel werknemers verlaten Tesla voor Apple
Sluiten