Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Klanten Tele2 hebben na dagen weer verbinding in buitenland

Tele2 heeft een storing, die ervoor zorgde dat Nederlandse klanten die in het buitenland waren niet konden bellen en geen data konden verbruiken, opgelost. De storing begon vrijdagochtend en hield een groot deel van het weekend aan.

De provider meldt dat de oorzaak bij één zijn zijn internationale onderaannemers zat. Het bedrijf dat niet bij naam genoemd wordt had een technische update op aan infrastructuur doorgevoerd. Daardoor waren roaming-verbindingen niet mogelijk. Eerder zei Tele2 nog dat er simpelweg sprake was van overbelasting van de roaming-service.

Klanten moeten telefoon opnieuw opstarten

Wat de oorzaak ook geweest is, de storing is sinds zondagmiddag opgelost. De provider adviseert reizigers en vakantiegangers die nog steeds geen service hebben, hun toestel opnieuw op te starten. De roaming-verbinding zal dan opnieuw tot stand komen.

De storing trof klanten wereldwijd en niet alleen in Europa. Slechte timing tijdens de vakantieperiode. Volgens Tele2 zijn ook andere providers door de storing getroffen, maar wij hebben niet kunnen achterhalen welke providers dat zijn. Nederlandse klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile hebben de afgelopen dagen geen hinder ondervonden bij het maken van verbinding in het buitenland. De officiële lezing is overigens dat de storing vrijdag begon, maar wij hebben van diverse lezers die zich in Spanje en Frankrijk vernomen dat verbindingen de hele week al amper tot stand kwamen.

De oude mascotte van de provider – Klik/tap voor groter.

Zware week voor Tele2

Laten we hopen dat Tele2 deze slechte week nu definitief kan afsluiten. De provider was aan het begin van de week namelijk ook al negatief in het nieuws. Tele2 werd onlangs door T-Mobile ingelijfd en dat vertraagt de uitrol van 5G in Nederland. Dat komt omdat de Europese Commissie onderzoek doet naar de overname. Als de twee providers samen gaan, is er straks een stuk minder concurrentie. De veiling van 5G-frequenties kan niet beginnen zonder uitsluitsel over het al dan niet samengaan van Tele2 en T-Mobile. (Zie → 5G in Nederland: T-Mobile en Tele2 zorgen voor vertraging)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klanten Tele2 hebben na dagen weer verbinding in buitenland
Sluiten