Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Tele2 compenseert klanten na storing buitenland

Vakantiegangers met een abonnement bij Tele2 kregen vorige week te maken met een vervelende verrassing. Door een storing bij de provider, konden Nederlanders in het buitenland geen verbinding krijgen. De storing hield drie dagen aan en werd pas afgelopen zondag opgelost.

Inmiddels heeft Tele2 laten weten dat getroffen klanten op compensatie kunnen rekenen. Klanten met unlimited data die op het moment van de storing in het buitenland waren, krijgen een korting van vijf euro op hun abonnement. Klanten met een databundel krijgen 2GB data cadeau.

Tele2 compenseert via factuur of databundel

De korting wordt verrekend met de factuur die klanten in september ontvangen. De extra databundel van 2GB is per direct geactiveerd en kan tot eind september gebruikt worden. Alle klanten worden door de provider nog persoonlijk op de hoogte gesteld via SMS of e-mail.

De precieze oorzaak van de storing is nog altijd onduidelijk. Tele2 zei aanvankelijk dat het om capaciteitsproblemen ging bij het registeren van roaming-aanvragen. Daarna werd die verklaring echter ingetrokken en zou de oorzaak een technische update bij een onderaannemer zijn. Ook andere providers zouden hier last van hebben gehad, maar tot nu toe zijn er geen concrete berichten over naar buiten gekomen.

mast in nederland 16x9

Vaste vergoeding bij storingen

Telecomproviders zijn in Nederland wettelijk verplicht klanten te compenseren bij een storing. Bij een storing tussen de 12 en 24 uur heb je namelijk recht op een bedrag gelijk aan de abonnementskosten die je voor één dag betaalt. Duurt de storing langer dan 24 uur? Dan krijg je voor iedere volgende periode van 24 uur ook de abonnementskosten van één dag terug. Prepaid-gebruikers kunnen ook een vergoeding claimen, namelijk 50 cent voor een storing van meer dan 12 uur. Duurt de storing langer dan 24 uur? Dan ontvang je ook 50 cent voor iedere volgende periode van 24 uur. De minimale compensatie is altijd 1 euro.

Met de vergoeding van vijf euro zit Tele2 dus ruim boven de wettelijk verplichte vergoeding. Prepaid-klanten die aanspraak willen maken op een vergoeding, dienen contact met de klantenservice op te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tele2 compenseert klanten na storing buitenland
Sluiten