Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 28 augustus 2018

Samsung introduceert gebogen, breed Thunderbolt 3-scherm

Thunderbolt 3 begint langzaam maar zeker niet alleen meer een ding van Apple te worden. Ook Samsung springt op de paradekar en brengt een nieuw Thunderbolt 3-scherm op de markt. Prima geschikt als extra scherm voor bij je MacBook Pro of iMac.

Samsung C34J791 Thunderbolt 3-scherm

Het scherm heeft een resolutie van 3440 bij 1440 pixels en een beeldformaat van 34-inch met een beeldverhouding van 21:9. Daarmee is het scherm aanzienlijk breder dan traditionele 16:9-monitoren. Op de achterkant vinden we twee USB-C-poorten en twee traditionele USB 3.0-poorten. Het scherm levert ook 85 watt stroom om een aangesloten MacBook op te laden. Naast Thunderbolt 3, zijn er ook ingangen voor HDMI en DisplayPort.

Klik/tap voor groter.

Het scherm heeft een reactietijd van 4ms en een verversingssnelheid van 100 Hz. De maximale helderheid is 300cd/m² en de monitor heeft een contrastverhouding van 3000:1. De twee luidsprekers leveren maximaal 7 watt vermogen. Het scherm doet op technisch gebied dus iets onder voor de LG Ultrafine-schermen die Apple verkoopt. Die hebben namelijk een hogere resolutie en een maximale helderheid van 500 cd/m².

De nieuwe monitor werd door Samsung begin dit jaar tijdens CES 2018 aangekondigd en is vanaf vandaag bij diverse webshops verkrijgbaar voor ongeveer 990 euro. Dat Apple dit scherm in zijn eigen winkels gaat verkopen is vrijwel uitgesloten. Je kunt daar alleen LG-monitoren vinden.

Ook twee nieuwe USB-C-schermen van Samsung

Naast de Thunderbolt 3-monitor, heeft Samsung ook twee nieuwe USC-C-schermen uit de doeken gedaan. Het gaat om de C43J89 en C49J890. De C43J89 is 43-inch groot en heeft een resolutie van 3840 bij 1200 pixels. Het is een erg breed scherm met een beeldverhouding van 32:10 en 120Hz verversingssnelheid.

Zijn grotere broer, de C49J890 is 49-inch en heeft een iets lagere resolutie, namelijk 3840 bij 1080 pixels. De beeldverhouding is 32:9 en de verversingssnelheid 144Hz. Naast USB-C is ook HDMI, DisplayPort, USB 3.0 en USB aanwezig.

Klik/tap voor groter.

Deze laatste twee schermen kunnen niet alleen op de MacBook Pro worden aangesloten, maar omdat ze over USB-C beschikking op ieder Apple-apparaat met de nieuwste USB-standaard zoals de 12-inch MacBook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung introduceert gebogen, breed Thunderbolt 3-scherm
Sluiten