Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 augustus 2018

Pokémon Go: trainers kunnen straks ook tegen elkaar vechten

De rage rondom Pokémon GO was alweer twee jaar geleden, maar dat wil niet zeggen dat het spel er niet meer toe doet. Wij schreven onlangs waarom nu het perfecte moment is om terug te keren in de game en uitgever Niantic Labs doet er een schepje bovenop. Dit jaar krijgt de game namelijk een Player versus Player (PvP) Modus.

Dat wil zeggen dat trainers het individueel tegen elkaar op kunnen gaan nemen. Tot nu toe was vechten in een Gym Battle altijd in teamvorm, maar dat gaat veranderen. Anne Beuttenmüller, Head of Product Marketing bij Niantic bevestigde de komst van de nieuwe functie tijdens een conferentie in Warschau.

Veel verbeteringen in Pokémon Go

De mogelijkheid om het als trainer tegen een andere trainer op te nemen, is een van de laatste grote verbeteringen die dit jaar naar Pokémon Go kwamen. Eerder kreeg de game al een vriendschapssysteem en de mogelijkheid om Pokémon te ruilen met andere trainers. Dit zit allemaal goed in elkaar. Zo is het mogelijk om elke dag een kado naar elkaar te sturen om zo je vriendschapsniveau te verhogen. Hoe hoger je level in vriendschap is, des te meer toegang je hebt tot handige bonussen. Denk aan een extra bal die je kunt gebruiken om een Pokémon te vangen na een raid.
De vraag is nu hoe deze PvP-gevechten eruit gaan zien. Het wordt mogelijk een mix tussen de standaard Pokémon-regels en Pokémon GO-elementen. Zo zou je een team van zes kunnen maken en met je tegenstander vechten alsof je in een Gym-battle zit.

Klik/tap voor groter.

Prima moment om terug te keren

Het is zomer en dus een prima moment om terug te keren in Pokémon GO. Als je de game voor het laatst in 2016 of begin 2017 hebt gespeeld, zul je versteld staan van de veranderingen. Laat onze gaming-expert Jelle van Es je overtuigen.

(Zie → Nu is hét perfecte moment om terug te keren in Pokémon GO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Go: trainers kunnen straks ook tegen elkaar vechten
Sluiten