Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 31 augustus 2018

Philips Hue krijgt ondersteuning voor Siri Shortcuts

Philips Hue wordt steeds uitgebreider en beter. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf kondigt niet alleen regelmatig nieuwe lampen en armaturen aan, ook de software wordt in hoog tempo doorontwikkeld. Zo heeft de fabrikant nu ondersteuning voor Siri Shortcuts aangekondigd. Daardoor wordt Hue nog flexibeler.

Natuurlijk kon je de slimme lampen al bedienen met Siri, maar Siri Shortcuts gaan een stapje verder. Je kunt er eigen Siri-commando’s mee bouwen die meerdere apps en diensten bedienen. Denk aan een commando voor etenstijd dat een playlist op je AirPlay-speakers afspeelt, je kinderen of huisgenoten een bericht stuurt en de lampen in de eetkamer inschakelt.

Siri Shortcuts Philips Hue zijn tweeledig

Ondersteuning voor de Siri Shortcuts zorgt er ook voor dat je niet langer voor ieder wissewasje een scene moet maken. Philips deed de aankondiging tijdens technologiebeurs IFA 2018 en details zijn daarom nog schaars. De fabrikant zegt alleen dat de optie in het najaar komt. Wel bekend is dat Siri Shortcuts tweeledig zijn.

Allereerst kun je bepaalde scenes en lampen in- en uitschakelen als onderdeel van een Siri Shortcut. Je hoeft echter niet eigen commando’s te gaan bouwen om van deze ondersteuning te profiteren. Apple gaat namelijk ook bepaalde shortcuts in iOS en op de Siri-wijzerplaat van de Apple Watch tonen. Doe je altijd een bepaalde scene of lamp aan als je thuiskomt? Dan staat die al op het zoekscherm van je iPhone of op de wijzerplaat van je Apple Watch klaar. (Zie ook → iOS 12: Siri Shortcuts komen in twee fases)

Klik/tap voor groter.

Power on Behaviour

De ontwikkelingen van de Hue-app blijven ook niet stil staan. Een van de meest gewilde functies zal het levenslicht zien: Power on Behaviour. Dit werkt als een soort reset-functie waarbij je een van te voren ingestelde scene laat activeren in het geval van stroomuitval. Op deze manier worden de lampen niet gereset naar de felle standaard lichtstand.

Als laatste is nog bekend geworden dat Hue gaat samenwerken met diverse andere bedrijven waaronder Makris, Kichler en John Lewis. Deze bedrijven gaan deel uit maken van het Friends of Hue-programma. Busch-Jaeger, een van de eerste partners van Friends of Hue, is een bekende Duitse fabrikant van schakelmateriaal. De lichtschakelaars uit het Friends of Hue-programma zullen vanaf het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Philips Hue krijgt ondersteuning voor Siri Shortcuts
Sluiten