Nieuwe Philips Hue-lampen zorgen voor licht op de muur

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Je hele huis voorzien van Philips Hue-lampen was al lang geen probleem meer, maar voor wie meer sfeer in huis wil, zijn er nu twee extra opties. De Hue Play en Hue Signe zijn gemaakt voor het leveren van indirect licht op bijvoorbeeld een muur.

De lampen leveren beiden alle 16 miljoen kleuren en kunnen met bijvoorbeeld je muziek of TV synchroniseren. Zo kun je iedere muur van een Ambilight-effect, dat je wellicht uit televisies van Philips kent, voorzien.

Hue Play: kleine zuil voor indirect licht

Allereerst is er de Hue Play. Deze kleine lamp is gemaakt voor horizontale plaatsing en kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Je kunt er maximaal drie aan elkaar koppelen met gebruik van één stopcontact. Ideaal om bijvoorbeeld een muur te voorzien van verschillende kleuren licht. De Play-lampen kosten € 69,90 per stuk, maar worden ook in een verpakking met twee stuks verkocht voor € 129,95.

Phlips Hue Play
Klik/tap voor groter.

Hue Signe: staande light bars

De Signe-lampen zijn veel langer dan de Play-variant en gemaakt voor verticale plaatsing, dus om rechtop te plaatsen. Ze staan bijvoorbeeld prima naast een televisie. Er zijn twee varianten verkrijgbaar, een korte en een lange zuil. Hoe lang de lampen precies zijn, hebben we helaas nog nergens kunnen vinden. De prijs van het korte model, dat bijvoorbeeld ook op tafel geplaatst kan worden, is € 169,99 en de lange lamp kost € 269,99.

Phlips Hue Signe
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Signify)

Compatibel met HomeKit, leverbaar in oktober

Net als andere producten van Philips Hue, zijn de Hue Signe en Hue Play volledig compatibel met Apple HomeKit. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook met de recent opnieuw ontworpen Hue-app te bedienen. De nieuwe lampen zijn vanaf vandaag in bepaalde landen vooruit te bestellen, maar in Nederland moeten we tot oktober wachten. Dan komen de nieuwe light bars, zoals ze officieel genoemd worden, ook bij ons uit.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Kiljon

  Poeh, wat een hoge prijzen….
  Je betaalt echt veel voor het merk Hue, want met een kostprijs plus gezonde marge kom je nog echt niet aan deze prijzen lijkt me.

 • Profielfoto
  arno1975

  Kiljon op 20 augustus 2018 14:46
  Poeh, wat een hoge prijzen….
  Je betaalt echt veel voor het merk Hue, want met een kostprijs plus gezonde marge kom je nog echt niet aan deze prijzen lijkt me.

  Tsja, als je het zo ziet, begin ik toch te twijfelen. Ziet er mooi uit

 • Profielfoto
  Melle

  Dit is ook een van de eerste ontwerpen van hue lampen die mij aanspreekt.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Misschien als het gekoppeld kan worden met de Apple TV wel een leuke toevoeging.

 • Profielfoto
  Odyssey

  man man, wat een woekerprijzen voor wat led’s!

  ik gebruik thuis het zigbee systeem van Ikea, werkt even vlot met homekit en een pak voordeliger! plus Ikea ontwikkeld (onvercacht) zeer veilig wat betreft beveiliging van hun systemen!

  Hue werkt overigens ook via het zigbee (open source) protocol…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Niets voor mij, zou ik heel erg snel als kapstok gaan gebruiken.

   

 • Profielfoto
  Odie

  Kapstok;-)

  Het gaat pas echt leuk worden als andere vendors als LG ook Hue kunnen gaan aansturen door een directe koppeling op de bridge. Dat Philips een patent op Ambilight heeft snap ik, maar zou dat patent ook gelden voor het aansturen van domotica verlichting?:-)

 • Profielfoto
  sjonnie82

  Een andere mogelijkheid is natuurlijk: raspilight, als je niet aan de gare Philips tv’s wilt vastzitten.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Odyssey op 20 augustus 2018 15:40
  man man, wat een woekerprijzen voor wat led’s!

  ik gebruik thuis het zigbee systeem van Ikea, werkt even vlot met homekit en een pak voordeliger! plus Ikea ontwikkeld (onvercacht) zeer veilig wat betreft beveiliging van hun systemen!

  Hue werkt overigens ook via het zigbee (open source) protocol…

  Op zich klopt het wat je zegt, ik heb zowel Hue als ikea trådfri en kan ze goed vergelijken, maar er is wel degelijk een enorm verschil aan kwaliteit tussen die twee. Ten eerste zijn de kleuren van de Hue veel mooier, de Ikea lampen heb je ook in kleur maar die zijn allemaal een beetje pastel-achtig terwijl hue diepere kleuren kan weergeven. En de Ikea lampen faden niet mooi als de de helderheid instelt maar ze gaan in stapjes. Daarbij kan de Tradfri hub minder lampen aansturen en is de bereik bij lange na niet zo goed als de Hue hub. Als laatste vind ik de Homekit integratie van Ikea belabberd. Regelmatig kan ik lampen niet aansturen via Siri of via de Woning app en moet ik de boel resetten. Ik wou de verlichting in mijn tuin met Ikea lampen uitvoeren omdat die gewoon veel goedkoper zijn, maar ik spaar nu toch nog maar even door voor Hue lampen. Die Ikea set gaat op marktplaats..

 • Profielfoto
  defores

  arno1975 op 20 augustus 2018 15:08

  Kiljon op 20 augustus 2018 14:46
  Poeh, wat een hoge prijzen….
  Je betaalt echt veel voor het merk Hue, want met een kostprijs plus gezonde marge kom je nog echt niet aan deze prijzen lijkt me.

  Tsja, als je het zo ziet, begin ik toch te twijfelen. Ziet er mooi uit

  Zo moeten we het ook zien want tegenwoordig zijn zoveel producten overpriced (inclusief Apple) terwijl men veel meer er aan kan verdienen als het betaalbaar blijft.

 • Profielfoto
  Caszz