Parallels Desktop 14 is sneller en minder hebberig

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Parallels Desktop 14

Zoals ieder jaar heeft Parallels net voor de komst van een nieuwe macOS-versie zijn virtualisatiesoftware Parallels Desktop bijgewerkt. De 14e versie van het pakket dat je Windows en diverse andere besturingssystemen op je Mac laat draaien, krijgt dit jaar 50 grote en kleine vernieuwingen.

Een van de belangrijkste verbeteringen is natuurlijk de compatibiliteit met macOS Mojave. Verder is Parallels Desktop 14 voor Mac volledig getest met de grote update van Windows 10 die in de herfst komt. Die kun je ook wel kennen als Redstone 5. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere, maar niet minder interessante vernieuwingen.

Sneller en minder opslag nodig

Iedereen wordt blij van prestatieverbeteringen en die zijn er genoeg. Parallels Desktop 14 opent nu 80% sneller dan zijn voorganger en start Windows 10% sneller op. Windows-applicaties starten bovendien tot 35% sneller. Op een iMac Pro kunnen complexe taken tot twee keer zo snel worden uitgevoerd.

Bij het virtualiseren van Windows 8 of 10, optimaliseert Parallels Desktop 14 de virtuele harde schijf die gebruikt wordt doorlopend. Dat zorgt voor een afname in de gebruikte schijfruimte. Snapshots nemen ook minder ruimte in en zijn 15% kleiner. Videogeheugen dat virtuele machines met Windows niet gebruiken, kan worden teruggegeven aan macOS. Zo is er minder druk op het geheugen en de grafische kaart bij de aanwezigheid van meerdere 4K- en 5K-beeldschermen.

Klaar voor Dark Mode macOS Mojave

Parallels werkt nu ook probleemloos samen met de Dark Mode van macOS Mojave. Ook is de ondersteuning voor de Touch Bar uitgebreid. Er zijn nu presets voor de Touch Bar die gebruikt kunnen worden met Microsoft OneNote, Visual Studio, Visio, SketchUp, AutoCAD en Revit. De drukgevoeligheid van een stylus op een Wacom-tablet die op je Mac is aangesloten, wordt nu ook doorgegeven aan virtuele Windows-installaties.

Ook het vermelden waard is dat het handige hulpprogramma Parallels Toolbox weer alle functies krijgt. Vorig jaar werd de toolbox uitgekleed en moesten gebruikers verschillende ‘packs’ kopen, maar hij zit nu weer met alle functies bij Parallels Desktop 14. Er zijn ook nieuwe acties zoals het opslaan van volledige webpagina’s, het herstellen van geheugen en bijsnijden en opslaan van afbeeldingen toegevoegd. BANK HACKING SOFTWARE BANK HACKING TOOLS BANK ACCOUNT HACKING SOFTWARE HACKED BANK ACCOUNT DETAILS HOW TO HACK A BANK ACCOUNT BANK HACKING FORUM RUSSIAN HACKERS FORUM BANK TRANSFER HACKER LEGIT BANK TRANSFER HACKER BANK TRANSFER HACKERS FORUM BANK HACK ADD UNLIMITED MONEY GET OVER $100,000 USD MONTHLY THROUGH RUSSIAN HACKERS AND ATM CLONED CARDS, CONTACT US TODAY TO RECEIVE MONEY TRANSFER VIA WWW.BANKTRANSFERHACKERS.SU BANK LOANS BANK LOANS NEAR ME BANK LOANS FOR BAD CREDIT STARTUP BUSINESS LOANS BANK LOANS ONLINE BANK LOANS CHASE BANK LOANS FOR STUDENTS BANK LOANS FOR CARS BANK LOANS INTEREST RATE BANK LOANS FOR HOMES BANK LOANS CORONAVIRUS BANK LOANS FOR BUSINESSES BANK LOANS FOR STARTUPS BANK LOANS FOR START UP BUSINESS STUDENT BANK LOANS

Parallels Desktop 14 is nu verkrijgbaar

De software kost € 100 voor een eeuwigdurende licentie voor één versie of € 50 voor een update (vanaf versie 12 en 13). Er is ook een abonnement dat € 80 per jaar kost, je kunt dan altijd naar de volgende versie updaten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Heb ik dit goed gelezen!

  Een eeuwig durende licentie voor € 100,—

  Waarom zou ik dan voor € 80,– een abonnement nemen per/ jr!

   

 • Profielfoto
  Jorik

  iMac Lover op 21 augustus 2018 13:38
  Heb ik dit goed gelezen!

  Een eeuwig durende licentie voor € 100,—

  Waarom zou ik dan voor € 80,– een abonnement nemen per/ jr!

   

  Bij die eeuwigdurende kun je geen nieuwere versies gebruiken, tenzij je dan weer voor een upgrade betaalt. De abonnements-versie is wel inclusief alle updates. Dan ben ik het nog wel met je eens dat een abonnement vrij duur lijkt. Want een update is maar € 50, dus 100+50 is al bij het 2e jaar goedkoper, als er 1x per jaar een update uitkomt…

 • Profielfoto
  Nord

  Als Beta-tester krijg je een gratis licentie voor een jaar en aangezien er elk jaar wel een nieuwe versie uitkomt …

  Versie 14 is echt veel sneller dan de vorige en dan nog alle nieuwe ‘features’. Gewoon doen.

 • Profielfoto
  McMeller

  Ik heb het altijd mooie software gevonden. Zelf ben ik nooit afhankelijk geweest van Windows, en dus de virtualisatie ervan, maar om mij heen voorbeelden genoeg van tevreden gebruikers waarvoor ik het geïnstalleerd heb.

  Kwaliteit mag wat kosten, dat geldt ook voor software, maar ik merk wel dat gebruikers terughoudend zijn in het updaten van Parallels omdat de prijs vrij pittig is en de nieuwe functies vaak niet zo relevant in hun perceptie.

  Ze zouden iets minder agressief mogen zijn in het aanprijzen van upgrades. De gewoonte om één macOS-versie forward te blijven ondersteunen maar wel regelmatig meldingen over de nieuwe versie te geven komt niet altijd prettig over. En feitelijk dwingen ze daarmee een upgrade per twee jaar af.

 • Profielfoto
  McMeller

  Nord op 21 augustus 2018 14:15
  Als Beta-tester krijg je een gratis licentie voor een jaar en aangezien er elk jaar wel een nieuwe versie uitkomt …

  Versie 14 is echt veel sneller dan de vorige en dan nog alle nieuwe ‘features’. Gewoon doen.

  Die ga ik onthouden.

 • Profielfoto
  Maarten

  Weet iemand of je Parallels nu meer Ram en Vram kan geven? Ik heb zelf 12 en daar kan ik niet meer dan dan 8gb ram en 2 gb vram geven aan een vm

 • Profielfoto
  Elduderino

  Nord op 21 augustus 2018 14:15
  Als Beta-tester krijg je een gratis licentie voor een jaar en aangezien er elk jaar wel een nieuwe versie uitkomt …

  Versie 14 is echt veel sneller dan de vorige en dan nog alle nieuwe ‘features’. Gewoon doen.

  Echt, sinds wanneer?. Ik was ooit beta tester..maar ben er mee gestopt, omdat er geen enkel voordeel in zat en er vaak ook niet gereageerd werd als je een issue rapporteerde.

 • Profielfoto
  Macteach

  Het verschil is dat bij een ‘gewne’ licentie je niet alle cores kunt gebruiken, ook is het geheugen beperkt tot 4 gb. De Pro versie is het abo, dan heb je deze beperkingen niet. Misschien handig dat te vermelden in het artikel.

 • Profielfoto
  Macteach

  Excuus, dat moet zijn geheugen 8 gb (virt cores max 4).

  https://www.parallels.com/eu/products/desktop/#compare

   

 • Profielfoto
  Odyssey

  Nord op 21 augustus 2018 14:15
  Als Beta-tester krijg je een gratis licentie voor een jaar en aangezien er elk jaar wel een nieuwe versie uitkomt …

  Versie 14 is echt veel sneller dan de vorige en dan nog alle nieuwe ‘features’. Gewoon doen

  Hoe word je een beta tester ? vond er niet direct iets van terug ?

 • Profielfoto
  feek

  De upgrade prijs geld voor v12 en V13, maar je als je over v11 beschikt moet je goed je email in de gaten houden , want dan krijg je ook een aanbieding om voor de upgrade prijs v14 aan te schaffen. Let er wel op dat je je aanschaf doet via de link die gegeven is in je email!

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Dat abonnement van €80 heb ik. Ik geloof dat je als zakelijke klant dat eenmalige ding niet kunt kopen ofzo.