Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 augustus 2018
Leestijd: 3 minuten

Parallels Desktop 14 is sneller en minder hebberig

Zoals ieder jaar heeft Parallels net voor de komst van een nieuwe macOS-versie zijn virtualisatiesoftware Parallels Desktop bijgewerkt. De 14e versie van het pakket dat je Windows en diverse andere besturingssystemen op je Mac laat draaien, krijgt dit jaar 50 grote en kleine vernieuwingen.

Een van de belangrijkste verbeteringen is natuurlijk de compatibiliteit met macOS Mojave. Verder is Parallels Desktop 14 voor Mac volledig getest met de grote update van Windows 10 die in de herfst komt. Die kun je ook wel kennen als Redstone 5. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere, maar niet minder interessante vernieuwingen.

Sneller en minder opslag nodig

Iedereen wordt blij van prestatieverbeteringen en die zijn er genoeg. Parallels Desktop 14 opent nu 80% sneller dan zijn voorganger en start Windows 10% sneller op. Windows-applicaties starten bovendien tot 35% sneller. Op een iMac Pro kunnen complexe taken tot twee keer zo snel worden uitgevoerd.

Bij het virtualiseren van Windows 8 of 10, optimaliseert Parallels Desktop 14 de virtuele harde schijf die gebruikt wordt doorlopend. Dat zorgt voor een afname in de gebruikte schijfruimte. Snapshots nemen ook minder ruimte in en zijn 15% kleiner. Videogeheugen dat virtuele machines met Windows niet gebruiken, kan worden teruggegeven aan macOS. Zo is er minder druk op het geheugen en de grafische kaart bij de aanwezigheid van meerdere 4K- en 5K-beeldschermen.

Klaar voor Dark Mode macOS Mojave

Parallels werkt nu ook probleemloos samen met de Dark Mode van macOS Mojave. Ook is de ondersteuning voor de Touch Bar uitgebreid. Er zijn nu presets voor de Touch Bar die gebruikt kunnen worden met Microsoft OneNote, Visual Studio, Visio, SketchUp, AutoCAD en Revit. De drukgevoeligheid van een stylus op een Wacom-tablet die op je Mac is aangesloten, wordt nu ook doorgegeven aan virtuele Windows-installaties.

Ook het vermelden waard is dat het handige hulpprogramma Parallels Toolbox weer alle functies krijgt. Vorig jaar werd de toolbox uitgekleed en moesten gebruikers verschillende ‘packs’ kopen, maar hij zit nu weer met alle functies bij Parallels Desktop 14. Er zijn ook nieuwe acties zoals het opslaan van volledige webpagina’s, het herstellen van geheugen en bijsnijden en opslaan van afbeeldingen toegevoegd. BANK HACKING SOFTWARE BANK HACKING TOOLS BANK ACCOUNT HACKING SOFTWARE HACKED BANK ACCOUNT DETAILS HOW TO HACK A BANK ACCOUNT BANK HACKING FORUM RUSSIAN HACKERS FORUM BANK TRANSFER HACKER LEGIT BANK TRANSFER HACKER BANK TRANSFER HACKERS FORUM BANK HACK ADD UNLIMITED MONEY GET OVER $100,000 USD MONTHLY THROUGH RUSSIAN HACKERS AND ATM CLONED CARDS, CONTACT US TODAY TO RECEIVE MONEY TRANSFER VIA WWW.BANKTRANSFERHACKERS.SU BANK LOANS BANK LOANS NEAR ME BANK LOANS FOR BAD CREDIT STARTUP BUSINESS LOANS BANK LOANS ONLINE BANK LOANS CHASE BANK LOANS FOR STUDENTS BANK LOANS FOR CARS BANK LOANS INTEREST RATE BANK LOANS FOR HOMES BANK LOANS CORONAVIRUS BANK LOANS FOR BUSINESSES BANK LOANS FOR STARTUPS BANK LOANS FOR START UP BUSINESS STUDENT BANK LOANS

Parallels Desktop 14 is nu verkrijgbaar

De software kost € 100 voor een eeuwigdurende licentie voor één versie of € 50 voor een update (vanaf versie 12 en 13). Er is ook een abonnement dat € 80 per jaar kost, je kunt dan altijd naar de volgende versie updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parallels Desktop 14 is sneller en minder hebberig
Sluiten