Raymon Mens
Raymon Mens iDevices en iOS 27 augustus 2018

‘Opvolger iPhone X focust op camera en snelheid’

Apple komt dit jaar met drie nieuwe iPhones. Een goedkopere ‘iPhone 9’, een grote ‘iPhone X Plus’ een 5,8-inch ‘iPhone X2′. Over de eerste twee weten we al een boel, maar wat gaat de directe opvolger van de iPhone X brengen? Volgens een nieuw bericht van Bloomberg-reporter Mark Gurman kunnen we weinig spannends verwachten.

Gurman meldt dat de iPhone X2 focust op het verbeteren van de camera en snelheid. Welke camera-verbeteringen naar de opvolger van de iPhone X komen, wordt niet duidelijk. De snelheidsverbetering is wel te verklaren, want Apple gaat natuurlijk zijn nieuwe A12-chip integreren.

De A12 chip wordt volgens insiders vervaardigd op 7nm, in plaats van 10nm van de A11. De chip wordt hierdoor naar verluid  zo’n 30% kleiner, 20% sneller en gaat 40% efficiënter om met energie. De komst van iOS 12 moet de toestellen nog een extra speedbump geven. Verder wordt een aanzienlijk verbeterde stand-by tijd verwacht.

Opvolger iPhone X blijft 5,8-inch

Dat er niet zoveel vernieuwingen zijn, is eigenlijk best logisch. Apple neemt na de introductie van een nieuwe iPhone altijd even een “s” jaar waarin kleine verbeteringen en één grote, nieuwe functie toegevoegd worden. Voor de 5,8-inch iPhone met OLED-scherm in 2018 is dat blijkbaar de camera en snelheid.

Wij zijn overigens verbaasd dat Gurman niets meldt over een nieuwe generatie Face ID. Met een nieuwe iPad Pro in aantocht, werd verwacht dat een tweede generatie gezichtsscanner geïntegreerd werd. Die zou dan zowel horizontaal als verticaal kunnen werken. Of die komt, is onduidelijk.

iPhone X Plus paradepaardje van 2018

Natuurlijk komen er dit jaar meer toestellen van Apple uit. Er volgt ook nog een iPhone 9 en een iPhone X Plus. Volgens Bloomberg wordt laatstgenoemde Apple’s paradepaardje van 2018. De 6,5-inch X Plus zou niet alleen een groter scherm hebben, maar Apple is er naar verluidt in geslaagd om de randen nog dunner te maken. Daardoor wordt de grootste iPhone ooit, met een 6,5-inch scherm, toch niet veel groter dan de iPhone 8 Plus.

Klik/tap voor groter.

Namen iPhone 2018-modellen nog onzeker

Hoe de nieuwe iPhone 2018-modellen gaan heten, is nog niet zeker. Volgens Gurman heeft Apple de naam “iPhone Xs” overwogen, maar is die weer geschrapt. Tevens zou de iPhone-maker overwegen de term ‘Plus’ te laten vallen voor grotere toestellen. Definitief uitsluitsel hebben we pas op 11 of 12 september, want dan onthult Apple de nieuwe iPhones naar verwachting. (Zie ook → ‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’)

Reageer op artikel:
‘Opvolger iPhone X focust op camera en snelheid’
Sluiten