‘Opvolger iPhone X focust op camera en snelheid’

Door: Raymon Mens - 15 reacties
iPhone X roze

Apple komt dit jaar met drie nieuwe iPhones. Een goedkopere ‘iPhone 9’, een grote ‘iPhone X Plus’ een 5,8-inch ‘iPhone X2′. Over de eerste twee weten we al een boel, maar wat gaat de directe opvolger van de iPhone X brengen? Volgens een nieuw bericht van Bloomberg-reporter Mark Gurman kunnen we weinig spannends verwachten.

Gurman meldt dat de iPhone X2 focust op het verbeteren van de camera en snelheid. Welke camera-verbeteringen naar de opvolger van de iPhone X komen, wordt niet duidelijk. De snelheidsverbetering is wel te verklaren, want Apple gaat natuurlijk zijn nieuwe A12-chip integreren.

De A12 chip wordt volgens insiders vervaardigd op 7nm, in plaats van 10nm van de A11. De chip wordt hierdoor naar verluid  zo’n 30% kleiner, 20% sneller en gaat 40% efficiënter om met energie. De komst van iOS 12 moet de toestellen nog een extra speedbump geven. Verder wordt een aanzienlijk verbeterde stand-by tijd verwacht.

Opvolger iPhone X blijft 5,8-inch

Dat er niet zoveel vernieuwingen zijn, is eigenlijk best logisch. Apple neemt na de introductie van een nieuwe iPhone altijd even een “s” jaar waarin kleine verbeteringen en één grote, nieuwe functie toegevoegd worden. Voor de 5,8-inch iPhone met OLED-scherm in 2018 is dat blijkbaar de camera en snelheid.

Wij zijn overigens verbaasd dat Gurman niets meldt over een nieuwe generatie Face ID. Met een nieuwe iPad Pro in aantocht, werd verwacht dat een tweede generatie gezichtsscanner geïntegreerd werd. Die zou dan zowel horizontaal als verticaal kunnen werken. Of die komt, is onduidelijk.

iPhone X Plus paradepaardje van 2018

Natuurlijk komen er dit jaar meer toestellen van Apple uit. Er volgt ook nog een iPhone 9 en een iPhone X Plus. Volgens Bloomberg wordt laatstgenoemde Apple’s paradepaardje van 2018. De 6,5-inch X Plus zou niet alleen een groter scherm hebben, maar Apple is er naar verluidt in geslaagd om de randen nog dunner te maken. Daardoor wordt de grootste iPhone ooit, met een 6,5-inch scherm, toch niet veel groter dan de iPhone 8 Plus.

iPhone X Plus
Klik/tap voor groter.

Namen iPhone 2018-modellen nog onzeker

Hoe de nieuwe iPhone 2018-modellen gaan heten, is nog niet zeker. Volgens Gurman heeft Apple de naam “iPhone Xs” overwogen, maar is die weer geschrapt. Tevens zou de iPhone-maker overwegen de term ‘Plus’ te laten vallen voor grotere toestellen. Definitief uitsluitsel hebben we pas op 11 of 12 september, want dan onthult Apple de nieuwe iPhones naar verwachting. (Zie ook → ‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  Dit is toch al sinds 2008 het geval? Niet echt een openbaring te noemen of zo…

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @sanderman, hoewel ik het artikel apprecieer kan ik je geen ongelijk geven.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Een telefoon te grootte van een dienblad, en die noem je dan de Xs (Xtra Small) Plus? Breng liever een full-spec 4″ telefoon uit, geen budgetmodel. Blijft het ideale formaat!

 • Profielfoto
  jeroengroter

  jeroengroter op 27 augustus 2018 17:24
  Een telefoon te grootte van een dienblad, en die noem je dan de Xs (Xtra Small) Plus? Breng liever een full-spec 4″ telefoon uit, geen budgetmodel. Blijft het ideale formaat!

  Ter ipv te, typo… Of is het ten? Niet te iig…

   

 • Profielfoto
  gipsman

  Hm, ik ga sowieso haperen bij de SE(2) of de 8 ( indien plotseling rijk), want houd niet van de notch.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die notch is en blijft echt veel te groot.

  Als de gecombineerde schermruimte die je wint naast de notch minder is dan de notch zelf, dan moet je die gewoon achterwege laten.

 • Profielfoto
  MarkD

  Waarom wordt er zo moeilijk gedaan over de naam van de nieuwe iPhone? Mij lijkt iPhone 11 de meest logische keuze. Dan is namelijk het ”rijtje” weer compleet; iPhone 8, 9, 10(X) en 11.

  De grotere variant kan dan vervolgens iPhone 11 Plus genoemd worden.

 • Profielfoto
  arno1975

  MarkD, oh dan heb ik de 9 ergens gemist?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De nieuwe 8 gaat uiteraard de 9 worden. Dan mis je niks. 😜

 • Profielfoto
  samplex

  Batterij had ik liever en kleiner formaat..

 • Profielfoto
  MarkD

  arno1975 op 27 augustus 2018 20:09
  MarkD, oh dan heb ik de 9 ergens gemist?

  De iPhone 9 wordt het goedkopere model met LCD scherm. Dan is het rijtje toch compleet?

 • Profielfoto
  wensink

  Hmm beter camera en sneller.. dat is een upgrade die we niet vaak zien..

 • Profielfoto
  defores

  Ik heb al een echte camera! Sorry Apple je moet met wat beters komen wanneer je 1000 Euro voor een mobieltje durft te vragen.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Apple moet de leaks behoorlijk goed op orde hebben als dit de geruchtenmolen is.

  Ik wacht wel op de keynote.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dat ding is toch al rete-snel? Doe liever wat aan dat rare balkje.