Raymon Mens
Raymon Mens App Store 16 augustus 2018
Leestijd: 1 minuut

Niantic Kids: Pokémon GO krijgt ouderlijk toezicht

Pokémon GO is geliefd bij jong en oud, maar ouders kunnen hun kinderen binnen het spel niet echt in de gaten houden. Gelukkig gaat dat veranderen met nieuwe functies die Niantic in de app gaat bouwen. Er komt namelijk een nieuwe inlogfunctie voor kinderen genaamd Niantic Kids.

Deze functie laat ouders het profiel van hun kinderen beheren. Ze kunnen niet alleen instellen hoe lang, wanneer en of kinderen kunnen spelen, maar ook beheren welke persoonlijke gegevens kinderen delen in de app.

Niantic Kids voor Pokémon GO

Niantic kondigde de nieuwe functie vandaag aan, maar zegt nog niet wanneer deze beschikbaar is. De ontwikkelaar van Pokémon GO werkt samen met SuperAwesome. Dat is een bedrijf dat zich specialiseert in kindervriendelijke platforms. Het is zowel in de Verenigde Staten als Europa en Azië actief. Welke functies Niantic precies gaat implementeren is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat bestaande Pokémon Trainer Club-accounts naar het nieuwe platform omgezet kunnen worden en dat ouders meerdere kind-accounts kunnen beheren.

Apple heeft in iOS 12 al een nieuwe functie voor ouderlijk toezicht. Daarmee kunnen ouders bepalen welke apps hun kinderen kunnen gebruiken en tijdslimieten opleggen. Apple grijpt echter niet in op het gebied van datadelen en dat doet Niantic Kids wel.

Klik/tap voor groter.

Veel uitbreidingen Pokémon GO op komst

De functie voor ouderlijk toezicht is niet de enige uitbreiding die binnenkort naar Pokémon GO komt. Zo is er een functie in de maak die trainers tegen elkaar laat vechten. Dat kon altijd al min of meer in gyms, maar de aanstaande uitbreiding maakt één-op-één-gevechten mogelijk. (Zie → Pokémon Go: trainers kunnen straks ook tegen elkaar vechten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niantic Kids: Pokémon GO krijgt ouderlijk toezicht
Sluiten