Bingen gaat verdwijnen als het aan Netflix ligt

Door: Jan de Raab - 8 reacties
Netflix logo bingen

Taal leeft en Netflix speelt zeker een rol in de taalontwikkeling. Niet alleen in de Engelse taal, ook in Nederland gebruiken we in ieder geval één woord waar Netflix direct voor verantwoordelijk is: bingen.

De term wordt gebruikt om de opeenvolgende uren te beschrijven die je kunt spenderen aan het bekijken van nieuwe series. Het platform dat bingen populair heeft gemaakt, is echter niet zo enthousiast meer over het begrip.

Verbod op de term ‘bingen’

In een interview tijdens de Empire Film Podcast zegt Guy Pearce dat Netflix hem verbood de term te gebruiken terwijl hij zijn nieuwe serie The Innocents promootte. Toen hem werd gevraagd of zijn show bingepotentie had, antwoordde hij: “Ik denk niet dat Netflix de term ‘binge’ echt leuk vindt. De castleden van de show werden van tevoren geïnstrueerd om tijdens interviews niet over ‘binge-watching’ te praten.”

Nieuwe Netflix app
Klik/tap voor groter.

Natuurlijk kan het gewoon zo zijn dat The Innocents zich niet echt leent voor binge-watching. Dus is Netflix erop gebrand om dat niet te veel te benadrukken. Een andere reden zou kunnen zijn dat shows steeds vaker internationaal aangeboden worden. Die moeten dan worden vertaald en daardoor is het lastiger om alle seizoenen in één keer beschikbaar te stellen. Het resultaat is dat bingen steeds lastiger wordt. Een snelle Twitter-zoekopdracht laat zien dat er ook minder over bingen gesproken wordt. Bet.pt app android and iOS download. The current version of the mobile app with poker, roulette and blackjack. We recommend that you download and enjoy the game right now, for free.

De reden achter het verbod

Als we goed kijken is het waarschijnlijker dat het merk Netflix zich wil distantiëren van een term die een grotendeels negatieve associatie oproept met de gezondheid. Andere technologiebedrijven voeren al maatregelen in om de tijd die je achter een scherm zit te beperken, zoals in iOS 12 met de functie schermtijd kan. En laten we ten slotte eerlijk zijn, teveel tv kijken is natuurlijk niet goed, tenzij je echt helemaal niks anders kunt bedenken om je vrije tijd mee op te vullen.

Engadget

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  hbrendel

  Roken is ook ongezond. Dit woord ook maar afschaffen?

 • Profielfoto
  Setheke

  Bij sommige series is het gewoon vet om 1 week te wachten, want dan kan je het een week laten bezinken, theorieën maken met vrienden. en dan is de week weer om ,een nieuwe aflevering en dan blijkt hij nog bruter te zijn.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Wat een complete onzin dit. Ze bestaan bij de gratie van bingen. Wat hypocriet om je sterren te verbieden dat woord te gebruiken.

 • Profielfoto
  iTim

  Misschien is het af en toe ook wel veel spannender om een week uit te kijken naar een nieuwe aflevering in plaats van de hele serie in 24 uur te consumeren.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Bingen? Nooit van gehoord, ja m’n zoekmachine.

 • Profielfoto
  polansky

  Netflix moet hebben gedacht – Negatieve aandacht is ook aandacht.

  Ze moeten er trots op zijn dat ze ‘bingen’ tot werkwoord hebben gemaakt. Als ze slim waren geweest hadden ze het gepatenteerd.

  Krijg steeds meer het gevoel dat Netflix er momenteel alles aan doet om maar negatief in het nieuws te komen. Eerst geneuzel over de abonnementsvormen, toen over reclame tussen afleveringen door en nu dit weer.

  Je krijgt steeds meer zin in de nieuwe concurrenten om zo maar zo snel mogelijk afscheid te kunnen nemen van Netflix.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  iTim op 31 augustus 2018 10:08
  Misschien is het af en toe ook wel veel spannender om een week uit te kijken naar een nieuwe aflevering in plaats van de hele serie in 24 uur te consumeren.

  Ja, en misschien ook niet. En dan is het zo fijn dat je gewoon zelf kunt kiezen wat je wilt, door bijvoorbeeld een abonnement te nemen op een dienst die al die afleveringen op een rijtje heeft staan. Netflix bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Tunafish

  polansky op 31 augustus 2018 15:36
  Netflix moet hebben gedacht – Negatieve aandacht is ook aandacht.

  Ze moeten er trots op zijn dat ze ‘bingen’ tot werkwoord hebben gemaakt. Als ze slim waren geweest hadden ze het gepatenteerd.

  Krijg steeds meer het gevoel dat Netflix er momenteel alles aan doet om maar negatief in het nieuws te komen. Eerst geneuzel over de abonnementsvormen, toen over reclame tussen afleveringen door en nu dit weer.

  Je krijgt steeds meer zin in de nieuwe concurrenten om zo maar zo snel mogelijk afscheid te kunnen nemen van Netflix.

  en dit vind ik dan enorm ondankbaar. Netflix is de (een van de?) eerste betaalbare legale film/serie streaming diensten beschikbaar binnen Nederland.

  Tuurlijk geen bedrijf is 100% te vertrouwen, maar je weet wel wat je krijgt bij Netflix. Doe wat je niet laten kunt maar doe vooral jezelf een plezier en annuleer je Netflix account. Stap over naar Amazon Video (Prime) of nog beter, HBO, Hulu? VPN, dat is pas leuk film kijken.

  Dat zijn de concurrenten waar je het over hebt, toch?

  Veel plezier:-)

   

  P.S. je moet niet zo alles geloven wat iedereen roept.

  Poetin heeft een Teletubbie in dienst. [bron]