Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 30 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Bingen gaat verdwijnen als het aan Netflix ligt

Taal leeft en Netflix speelt zeker een rol in de taalontwikkeling. Niet alleen in de Engelse taal, ook in Nederland gebruiken we in ieder geval één woord waar Netflix direct voor verantwoordelijk is: bingen.

De term wordt gebruikt om de opeenvolgende uren te beschrijven die je kunt spenderen aan het bekijken van nieuwe series. Het platform dat bingen populair heeft gemaakt, is echter niet zo enthousiast meer over het begrip.

Verbod op de term ‘bingen’

In een interview tijdens de Empire Film Podcast zegt Guy Pearce dat Netflix hem verbood de term te gebruiken terwijl hij zijn nieuwe serie The Innocents promootte. Toen hem werd gevraagd of zijn show bingepotentie had, antwoordde hij: “Ik denk niet dat Netflix de term ‘binge’ echt leuk vindt. De castleden van de show werden van tevoren geïnstrueerd om tijdens interviews niet over ‘binge-watching’ te praten.”

Nieuwe Netflix app
Klik/tap voor groter.

Natuurlijk kan het gewoon zo zijn dat The Innocents zich niet echt leent voor binge-watching. Dus is Netflix erop gebrand om dat niet te veel te benadrukken. Een andere reden zou kunnen zijn dat shows steeds vaker internationaal aangeboden worden. Die moeten dan worden vertaald en daardoor is het lastiger om alle seizoenen in één keer beschikbaar te stellen. Het resultaat is dat bingen steeds lastiger wordt. Een snelle Twitter-zoekopdracht laat zien dat er ook minder over bingen gesproken wordt. Bet.pt app android and iOS download. The current version of the mobile app with poker, roulette and blackjack. We recommend that you download and enjoy the game right now, for free.

De reden achter het verbod

Als we goed kijken is het waarschijnlijker dat het merk Netflix zich wil distantiëren van een term die een grotendeels negatieve associatie oproept met de gezondheid. Andere technologiebedrijven voeren al maatregelen in om de tijd die je achter een scherm zit te beperken, zoals in iOS 12 met de functie schermtijd kan. En laten we ten slotte eerlijk zijn, teveel tv kijken is natuurlijk niet goed, tenzij je echt helemaal niks anders kunt bedenken om je vrije tijd mee op te vullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bingen gaat verdwijnen als het aan Netflix ligt
Sluiten