Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 18 augustus 2018
Leestijd: 1 minuut

Netflix wil je binge onderbreken met advertenties

Gebruikers van Netflix zijn boos. De streamingdienst is begonnen met het tonen van advertenties tussen afleveringen. Het gaat niet om commerciële boodschappen van derden, maar om promo’s en trailers voor andere series die op Netflix te zien zijn.

Wanneer een aflevering voorbij is, verschijnt in plaats van een kleine knop in de hoek om direct naar de volgende aflevering te gaan, een full-screen trailer voor een door de streamingdienst zelf geproduceerde serie. De mogelijkheid om die over te slaan ontbreekt.

Promo’s en trailers niet te skippen

Voorlopig lijken de advertenties tussen afleveringen alleen in de VS te verschijnen. Op Twitter klagen een boel gebruikers over het fenomeen. Het is vooralsnog niet bekend of het om een test gaat of dat de advertenties wereldwijd uitgerold worden. We hebben de streamingdienst om commentaar gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen.

Op Reddit verscheen onderstaande foto. Het scherm met reclame verschijnt direct na een aflevering. Er is een advertentie voor een Netflix Original te zien en een smalle balk aan de rechterkant telt af naar de start van de volgende aflevering van de serie die je aan het kijken was. Het is vanuit de trailer direct mogelijk om de geadverteerde serie aan je watchlist toe te voegen.

Aanbevelingen Netflix slaan de plank mis

Natuurlijk promoot Netflix wel vaker nieuwe series en films. Als je de app opstart kom je al in een scherm met aanbevolen kijkvoer op basis van jouw smaak. De trailers tussen de afleveringen, lijken de plank echter mis te slaan. Het zijn series die Netflix in zijn algemeen wil pushen en ze zijn niet gebaseerd op de smaak van de gebruiker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix wil je binge onderbreken met advertenties
Sluiten