Microsoft zwicht: Skype Classic blijft langer werken

Door: Jan de Raab - 3 reacties

Microsoft gaf Skype vorig jaar een grote make-over. Het werd een stuk drukker, kleuriger en laat zich het best omschrijven als een mix van Snapchat en WhatsApp. Dat kunnen lang niet alle gebruikers waarderen, want overzichtelijker wordt het er niet op.

Toch leek er lange tijd geen andere keuze te zijn dan de nieuwe interface te omarmen. Ondersteuning voor het ‘oude’ Skype zou in september aflopen. Microsoft is echter gezwicht voor de vele kritiek van gebruikers op de aankondiging om Skype 7.0 Classic vroegtijdig met pensioen te sturen.

Ondersteuning voor Skype Classic voortgezet

Vorige maand wilde Microsoft de update naar Skype 8.0 met nieuwe interface nog verplichten. De oude versie van de voip-applicatie zou vanaf 1 september stoppen met werken. Hoe lang de oude versie van Skype blijft werken is vooralsnog onduidelijk. Microsoft geeft op dit moment nog niet aan wanneer men met de ondersteuning voor versie met de oude interface gaat stoppen. In een verklaring heeft men het slechts over uitstel voor ‘enige tijd’.

De oude versie van is via deze link direct bij Microsoft te downloaden.

Microsoft Skype nieuw
Klik/tap voor groter.

Update biedt minder functionaliteit

Niet alleen de interface was een struikelblok. In de ogen van veel gebruikers mist versie 8.0 van Skype ook een aantal essentiële functionaliteiten. Zo zou de zoekfunctie een stuk slechter zijn en zou de opmaak van tekst regelmatig in de knoop komen met speciale mogelijkheden. Ook het beperkte aantal moderatiemogelijkheden zijn een doorn in het oog van gebruikers. Evenals het feit dat individuele chats niet meer in een apart venster te openen zijn.

Nu de oude versie van de voip-app langer blijft werken, gaat Microsoft ook aan de slag met de feedback van gebruikers. Zo zullen de functionaliteiten overgeheveld worden naar de nieuwe versie. Die kleurige interface is dus here to stay. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want de nieuwe versie krijgt ook nieuwe functies. Bijvoorbeeld het opnemen van gesprekken zonder externe software te gebruiken. (Zie → Skype kan nu eindelijk gesprekken opnemen)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik heb Skype vorig jaar met pensioen gestuurd, die komt er niet meer in.

 • Profielfoto
  defores

  De nieuwe versie van skype laat lang niet iedere online/afwezig status zien en verschilt vaak ook nog per versie. Het verschilt zelfs met de outlook pagina https://outlook.live.com/owa/

  Tot zover zit Microsoft de klachten te negeren en daarmee maken ze geen vrienden.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Gebruik Skype al jaren niet meer. Chaotische interface en slechte audio/video kwaliteit.