Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 augustus 2018

macOS Mojave maakt overstap van Windows naar Mac simpel

Voor nieuwbakken Mac-gebruikers is het overstappen van Windows naar Mac vaak een beetje gedoe. De eerste week is het enorm wennen en het overzetten van bestanden en accounts is ook niet altijd even simpel. Wennen zal het altijd blijven, maar Apple gaat in macOS Mojave het overzetten van data van een PC naar een Mac wel eenvoudiger maken.

Mojave wordt namelijk geleverd met een nieuwe versie van Apple’s migratie-assistent. Dit is een handig hulpprogramma dat veel werk uit handen neemt bij het overstappen van Windows naar macOS. Voorheen werden alleen bestanden overgezet, maar straks ook accounts en bijvoorbeeld de inhoud van Outlook.

Verbeterde migratie-assistent macOS Mojave

Hoewel het als een kleine toevoeging klinkt, kan de verbeterde migratie-assistent op deze manier een boel gedoe voorkomen. Het instellen van mail-accounts is vooral bij adressen van kleine providers of gebruikers met een eigen domeinnaam niet altijd even gemakkelijk.

Klik/tap voor groter.

Deze verbetering is ook goed nieuws voor bestaande Mac-gebruikers. Het toont aan dat Apple nog steeds investeert in het platform en nadenkt over hoe meer Windows-gebruikers verleid kunnen worden om over te stappen. De Mac is de laatste tijd een beetje in het slop geraakt, maar Apple lijkt zich dat te realiseren. We zien nu immers diverse koerscorrecties.

Dat begon bij de aankondiging van de komst van een nieuwe Mac Pro in 2019 en werd concreet met de nieuwe MacBook Pro. Nu hopen dat Apple de Macs voor consumenten ook snel vernieuwt. De MacBook Air uit 2015 is namelijk zelfs als instapper niet meer van deze tijd. Gelukkig lijkt ook daar verandering in te komen

(Zie → ‘Opvolger MacBook Air krijgt dubbel aantal cores’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Mojave maakt overstap van Windows naar Mac simpel
Sluiten