macOS Mojave maakt overstap van Windows naar Mac simpel

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Voor nieuwbakken Mac-gebruikers is het overstappen van Windows naar Mac vaak een beetje gedoe. De eerste week is het enorm wennen en het overzetten van bestanden en accounts is ook niet altijd even simpel. Wennen zal het altijd blijven, maar Apple gaat in macOS Mojave het overzetten van data van een PC naar een Mac wel eenvoudiger maken.

Mojave wordt namelijk geleverd met een nieuwe versie van Apple’s migratie-assistent. Dit is een handig hulpprogramma dat veel werk uit handen neemt bij het overstappen van Windows naar macOS. Voorheen werden alleen bestanden overgezet, maar straks ook accounts en bijvoorbeeld de inhoud van Outlook.

Verbeterde migratie-assistent macOS Mojave

Hoewel het als een kleine toevoeging klinkt, kan de verbeterde migratie-assistent op deze manier een boel gedoe voorkomen. Het instellen van mail-accounts is vooral bij adressen van kleine providers of gebruikers met een eigen domeinnaam niet altijd even gemakkelijk.

macOS Mojave migratie-assistent
Klik/tap voor groter.

Deze verbetering is ook goed nieuws voor bestaande Mac-gebruikers. Het toont aan dat Apple nog steeds investeert in het platform en nadenkt over hoe meer Windows-gebruikers verleid kunnen worden om over te stappen. De Mac is de laatste tijd een beetje in het slop geraakt, maar Apple lijkt zich dat te realiseren. We zien nu immers diverse koerscorrecties.

Dat begon bij de aankondiging van de komst van een nieuwe Mac Pro in 2019 en werd concreet met de nieuwe MacBook Pro. Nu hopen dat Apple de Macs voor consumenten ook snel vernieuwt. De MacBook Air uit 2015 is namelijk zelfs als instapper niet meer van deze tijd. Gelukkig lijkt ook daar verandering in te komen

(Zie → ‘Opvolger MacBook Air krijgt dubbel aantal cores’)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dit is inderdaad weer eens positief nieuws in een tijd dat macOS/de Mac wel wat liefde kan gebruiken van Apple.

 • Profielfoto
  defores

  Hiermee maken ze het nog niet goed.

  Als men toch overstapt is het veel gezonder om vanaf een clean install te beginnen (als het beheer een rommeltje onder windows is wordt het er ook niet veel beter op een Mac of wel systeem dan ook).

 • Profielfoto
  goldoni

  Niet echt nuttig sinds Microsoft al een paar jaar de Cloud First strategie uitvoert. Of te wel je bestanden in Onedrive zetten, Office 365 etc.