Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 augustus 2018

MacBook Pro 2018: update macOS High Sierra verbetert stabiliteit

De MacBook Pro 2018 is een veelbelovend apparaat, maar wordt nog wel geplaagd door een aantal bugs. Zo klaagt een aantal gebruikers over krakende speakers en spontane vastlopers. Die laatste worden veroorzaakt door de T2-chip in de MacBook Pro. Met een nieuwe update voor macOS High Sierra wil Apple dat verhelpen.

De update werd woensdagavond als aanvullende macOS High Sierra 10.13.6-update. Alleen bezitters van een MacBook Pro 2018 met Touch Bar kunnen deze update installeren.

Update tegen MacBook Pro 2018 vastlopers

De nieuwe MacBook Pro liep wel eens om onverklaarbare redenen vast. Het was geen enorm probleem, maar blijkbaar genoeg voor Apple om een extra update beschikbaar te stellen. De vastlopers werden veroorzaak door de T2-chip. Deze chip werkt naast de Intel-processor in de MacBook Pro en moet voor betere prestaties en veiligheid zorgen. De Intel-processor hoeft zich niet meer bezig te houden met zaken als het opstarten, aansturen van de audio, versleutelen van de SSD en het opslaan van je vingerafdruk.

In de praktijk bleek dat echter iets anders. De T2-chip draait op Bridge OS en dat blijkt nog een beetje instabiel. Er treden vooral bij het in- of uit sluimerstand gaan problemen op. Ook het gebruik van adapters en verloopjes zou relatief vaak een crash of kernel panic worden veroorzaakt. De enige oplossing was dan de MacBook opnieuw opstarten.

MacBook Pro 2018
Klik/tap voor groter.

Laatste update voor macOS High Sierra

Deze update is waarschijnlijk de laatste functionele update voor macOS 10.13 High Sierra. Apple maakt zich al op voor de release van macOS 10.14 Mojave. De volgende versie van het besturingssysteem voor de Mac bevat een boel nieuwigheden zoals een Dark Mode en ondersteuning voor HomeKit. De Woning-app komt naar de Mac.

Reageer op artikel:
MacBook Pro 2018: update macOS High Sierra verbetert stabiliteit
Sluiten