Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 9 augustus 2018

MacBook Pro 2018: klachten over krakend geluid nemen toe

De MacBook Pro 2018 blijft last houden van kinderziektes. Nadat Apple problemen met het koelsysteem heeft opgelost, komt nu het volgende euvel boven. Een toenemend aantal gebruikers klaagt over krakende speakers, waaronder ook leden van ons forum.

Het geluid zou ‘knetteren’ wanneer muziek wordt afgespeeld of een video wordt bekeken. Het probleem lijkt van invloed te zijn op zowel 13- als 15-inch MacBook Pro uit 2018 en het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is.

MacBook Pro klinkt niet goed

De klachten op onder andere de Apple Support Communities en Twitter over het gekraak nemen de laatste dagen snel toe. Het kraken treed spontaan op onder verschillende omstandigheden, zoals luisteren naar muziek via iTunes of Spotify, bij het kijken naar video’s op YouTube en zelfs bij Windows in Boot Camp. De exacte oorzaak is tot op heden niet bekend. Het aanpassen van het volume lijkt het probleem in ieder geval niet op te lossen.

Klein aantal gebruikers getroffen

Het knetterprobleem lijkt niet persistent, dus het gaat waarschijnlijk niet om defecte luidsprekers. Mogelijk gooien niet goed geoptimaliseerde audio-drivers roet in het eten. Een aantal gebruikers suggereert dat het installeren van de macOS Mojave-beta het probleem oplost, maar dat is waar professionals die voor hun werk afhankelijk zijn van de laptop hun vingers niet aan willen branden.

Gelukkig heeft slechts een klein percentage gebruikers dit probleem tot nu toe gemeld, dus laat het je niet afschrikken als je de aanschaf van een nieuwe MacBook Pro overweegt. Als je het probleem echter wel tegenkomt, is het zinvol om contact op te nemen met Apple Support.

Moeilijke start voor MacBook Pro 2018

De MacBook Pro 2018 heeft een moeilijke start gehad. Nadat de snelle laptop met verbeterd toetsenbord enthousiast werd verwelkomd, kwamen er al snel verhalen naar buiten over een vervelende beperking. De nieuwe Intel-processors bleken niet op volledige snelheid te kunnen werken door problemen met de koeling. Daardoor werd de snelheid van de duurste Core i9-machines drastisch verlaagd. Apple wist dit op te lossen met een software-update. Dit geldt waarschijnlijk ook voor dit euvel. Wachten op een update dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Pro 2018: klachten over krakend geluid nemen toe
Sluiten