MacBook Pro 2018: klachten over krakend geluid nemen toe

Door: Jan de Raab - 10 reacties
Afbeelding: Getty

De MacBook Pro 2018 blijft last houden van kinderziektes. Nadat Apple problemen met het koelsysteem heeft opgelost, komt nu het volgende euvel boven. Een toenemend aantal gebruikers klaagt over krakende speakers, waaronder ook leden van ons forum.

Het geluid zou ‘knetteren’ wanneer muziek wordt afgespeeld of een video wordt bekeken. Het probleem lijkt van invloed te zijn op zowel 13- als 15-inch MacBook Pro uit 2018 en het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is.

MacBook Pro klinkt niet goed

De klachten op onder andere de Apple Support Communities en Twitter over het gekraak nemen de laatste dagen snel toe. Het kraken treed spontaan op onder verschillende omstandigheden, zoals luisteren naar muziek via iTunes of Spotify, bij het kijken naar video’s op YouTube en zelfs bij Windows in Boot Camp. De exacte oorzaak is tot op heden niet bekend. Het aanpassen van het volume lijkt het probleem in ieder geval niet op te lossen.

Klein aantal gebruikers getroffen

Het knetterprobleem lijkt niet persistent, dus het gaat waarschijnlijk niet om defecte luidsprekers. Mogelijk gooien niet goed geoptimaliseerde audio-drivers roet in het eten. Een aantal gebruikers suggereert dat het installeren van de macOS Mojave-beta het probleem oplost, maar dat is waar professionals die voor hun werk afhankelijk zijn van de laptop hun vingers niet aan willen branden.

Gelukkig heeft slechts een klein percentage gebruikers dit probleem tot nu toe gemeld, dus laat het je niet afschrikken als je de aanschaf van een nieuwe MacBook Pro overweegt. Als je het probleem echter wel tegenkomt, is het zinvol om contact op te nemen met Apple Support.

Moeilijke start voor MacBook Pro 2018

De MacBook Pro 2018 heeft een moeilijke start gehad. Nadat de snelle laptop met verbeterd toetsenbord enthousiast werd verwelkomd, kwamen er al snel verhalen naar buiten over een vervelende beperking. De nieuwe Intel-processors bleken niet op volledige snelheid te kunnen werken door problemen met de koeling. Daardoor werd de snelheid van de duurste Core i9-machines drastisch verlaagd. Apple wist dit op te lossen met een software-update. Dit geldt waarschijnlijk ook voor dit euvel. Wachten op een update dus.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  donut

  Probleem met de macbook pro is dat ze hem alsmaar dunner willen maken…

  Mooi, maar niet praktisch.

  gevolg : slechter toetsenbord- geen macsafe, USB , minder ruimte voor een batterij en steeds moeilijker te koelen.

  Apple zou de filosofie van de macbook pro moeten aanpassen en het steeds dunner worden ervan overlaten aan de macbooks en de ipads..

   

   

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Volgens mij hoorde ik steeds een scheet van die MacBook gebruiker.

  ha Ha Ha

 • Profielfoto
  Maikelw

  Kinderziektes, heeft iedere nieuwe computer wel last van.

 • Profielfoto
  veenbeest

  Klinkt als een onvoldoende afscherming van de boxen tegen electromagnetische straling

 • Profielfoto

  iMac Lover op 9 augustus 2018 11:44
  Volgens mij hoorde ik steeds een scheet van die MacBook gebruiker.

  ha Ha Ha

  Ha

 • Profielfoto
  iDeMi

  Een siliconen speaker hoesjes graag…

 • Profielfoto
  wensink

  Verschrikkelijk probleem, de mijne heeft er ook last van.

 • Profielfoto
  wensink

  Contact opnemen met Apple Support helpt overigens niks, het enige wat ze kunnen doen is dat ding innemen voor inspectie, maar dan vinden ze niks en ben je je MacBook voor 5-10 dagen kwijt.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Eventjes out of topic: Wat doet die reclame daarboven voor MacRepair?

  Hopelijk is dat geen nieuwe MacKeeper? 😞

 • Profielfoto
  Vroegah

  Het geluid van…Amusic 😜🙉