Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2018

‘Nieuwe Mac mini wordt kleine variant van Mac Pro’

Is er een toekomst voor de Mac mini? Dat is wat veel Mac-gebruikers zich lang hebben afgevraagd. Vandaag krijgen we de meeste duidelijke bevestiging sinds tijden dat Apple de kleine Mac zonder monitor, muis of toetsenbord niet heeft opgegeven. Bloomberg-reporter Mark Gurman meldt dat er nog dit jaar een nieuwe uitvoering van de kleinste Mac komt.

Gurman heeft een aantal details. Zo zou de nieuwe Mac mini zich vooral op veeleisende gebruikers (professionals) richten. Er komen nieuwe opties voor opslag en krachtigere Intel-chips.

Mac mini voor de professional

De kleinste Mac was lang aantrekkelijk omdat het een erg goedkope Mac was. Met de nieuwe focus op professionals lijkt Apple die filosofie niet langer te volgen. Misschien heeft een consument die op zoek is naar een gewone Mac voor thuis ook meer aan een 21,5-inch iMac. De Mac mini werd al langer vooral door serieuze hobbyisten gebruikt die een server in huis wilden halen of een media center hadden gebouwd.

Verdere details over de nieuwe mini zijn erg schaars. Zo weten we niet of Apple het ontwerp aanpast en of de computer modulair blijft. Feit is wel dat het hoog tijd werd voor vernieuwing, want de kleinste Mac is sinds 2014 niet meer vernieuwd.

Klik/tap voor groter.

Onthulling in september of oktober

Wanneer we de nieuwe mini zien is nog niet zeker. Het eerstvolgende Apple-event vindt plaats in september. Dan zal Apple onder andere de iPhone 2018-modellen onthullen, alsmede de Apple Watch Series 4. Voorheen werd in oktober een apart evenement gehouden voor de Mac. Dat is ook een mogelijkheid. Volgens Gurman zal Apple overigens ook snel een opvolger van de MacBook Air uit de doeken doen. Dat was door andere geruchten al langer duidelijk, maar het is fijn dat een doorgaans zeer betrouwbare bron dit nu ook kan melden. (Zie ook → ‘Opvolger MacBook Air krijgt hoger prijskaartje’)

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Mac mini wordt kleine variant van Mac Pro’
Sluiten