Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg OMT Specials 1 augustus 2018

Zo maak je een screenshot op je Apple Watch

Een Apple Watch is relatief makkelijk te begrijpen en nog simpeler in dagelijks gebruik. Er zijn echter wel een paar functies die je niet snel hebt gevonden. Het nemen van een screenshot (of in goed Nederlands: schermafbeelding) bijvoorbeeld, maar gelukkig heb je dit artikel al gevonden.

Begin bij de Apple Watch-app op je iPhone

Alvorens je een schermafbeelding kunt maken, moet je dit eerst aanvinken in de Apple Watch-app op je iPhone. Ga naar Mijn WatchAlgemeen en scroll naar onderen tot je Schakel schermfoto’s in tegenkomt. Tik op het schuifje en vanaf nu kun je schermafbeeldingen maken.

Apple Watch screenshot maken
Klik/tap voor groter

Screenshot met twee knoppen op je Apple Watch

Het maken van een schermafbeelding voelt ietwat ongemakkelijk omdat je een rare draai met je hand maakt, maar dit went na een tijdje. Zodra je toestemming hebt gegeven aan je Apple Watch kun je een screenshot maken door op de zijknop en de Digital Crown te drukken. Eén ferme druk is genoeg, je hoeft hem niet ingedrukt te houden. De screenshot wordt daarna gewoon in de fotobibliotheek op je iPhone opgeslagen.

Apple Watch screenshot maken
Klik/tap voor groter

Er is overigens een reden dat Apple deze functie standaard uitgeschakeld heeft. Het is namelijk erg makkelijk om per ongeluk een schermafbeeldingen te maken. Als je je hand wat naar boven draait, is de kans aanwezig dat je alle twee de knoppen tegelijk indrukt en er loze screenshots worden gemaakt.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS of macOS update kwijt? Ga dan snel naar de tip-pagina van One More Thing. Kom je er dan nog niet uit, leg je vraag dan voor aan de vele experts op ons forum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je een screenshot op je Apple Watch
Sluiten