Logitech Stand voor iPhone X en iPhone 8 is laat maar stijlvol

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het is geen geheim dat Apple het maken van steeds meer accessoires uitbesteed aan partner Logitech. De bekende fabrikant van accessoires komt nu met een dock voor de iPhone X en iPhone 8 dat de toestellen ook draadloos kan opladen. De Powered Wireless Charging Stand komt later deze maand uit voor € 69,99.

Wat krijg je voor de prijs? Een stijlvol dock dat in samenwerking met Apple gemaakt is. Het dock is gemaakt voor de iPhone 8 en iPhone X en levert maximaal 7,5 watt stroom. Theoretisch gezien zou iedere smartphone opgeladen kunnen worden, want de Logitech Stand werkt gewoon volgens de QI-standaard.

Gemaakt voor iPhone X en iPhone 8

Er is geen twijfel mogelijk. Deze stand is speciaal voor de iPhone gemaakt. Logitech zegt dat de hoek waarin de iPhone X in het dock staat, precies goed is voor het scannen van je gezicht met Face ID. De hele pad is gemaakt van stevig, stroef plastic dat de telefoon stevig vasthoudt en niet laat verschuiven, zelfs niet als het apparaat trilt. Een leuke toevoeging is de mogelijkheid om de iPhone zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De kleur? Geen staalkleur zoals de iPhone bezel, maar Apple-wit.

Logitech Powered Wireless Charging Stand iPhone 8 en iPhone X
Klik/tap voor groter.

Nadeel samenwerking Apple en Logitech

De Powered Wireless Charging Stand moet eind augustus op de markt verschijnen. Dat is meteen het nadeel van het feit dat Apple tegenwoordig veel accessoires door logitech laat maken. Ze zijn zo laat. De iPhone X is bijna een jaar op de markt en er wordt al uitgekeken naar de opvolger van het toestel. Die zal ongetwijfeld ook in deze stand passen, maar een introductie samen met de iPhone X was natuurlijk mooier geweest.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  De Timing lijkt me juist prima.

  Geen concurrentie met de eerste golf van wireless producten die uit kwam tijdens de early adopter fase.

  Daarnaast wordt draadloos opladen met de nieuwe generatie iPhones nagenoev mainstream, aangezien meer mensen nu de overstap gaan maken.

 • Profielfoto
  Odie

  Veel te duur. Ik heb een Floveme wireless charger van Amazon.de (deze: https://www.amazon.de/Wireless-Charger-Kabelloses-Ladegerät-Schwarz/dp/B078S6QQ84) voor 18 euro en het ding werkt als een tierelier, ziet er goed uit en kost letterlijk geen drol.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Draadloos met een draad, ik snap het niet meer!

 • Profielfoto
  icegodd
 • Profielfoto
  Dydefox

  Of, of, of….AliX staat vol met aanbiedingen (Qi standaard) vanaf 2 tot 3 Euro kun je al een mooie vinden. Ik heb echter een slim hoesje om mijn X (met een bankpas erin om ApplePay te faken) en dan gaat het draadloos opladen gepaard met hoge temperaturen.