Raymon Mens
Raymon Mens App Store 23 augustus 2018

Letters: nieuwe Mac-app maakt creatieve tekstontwerpen

De Mac is het domein van leuke apps die je creatief laten zijn zonder dat je diep in Photoshop moet zitten. De nieuwe, gratis app Letters is weer zo’n Mac-app. Je kunt er snel creatieve tekstontwerpen mee maken. Prima als aandachtstrekker op een poster, als simpel logo, op sociale media of andere toepassing.

Letters biedt meer dan 15 ontwerppakketten, elk met ongeveer 12 verschillende sjablonen. Hoewel de “Introductory Mix” en het “Social Media Package” met bijna 25 ontwerpen gratis zijn, kun je ook extra sjablonen kopen voor € 1,09 per stuk of tegen een pakketprijs tussen de € 5,- en € 8,-.

Creatief met tekst

Je kunt de teksten aan je eigen behoeften aanpassen. Met letters kun je niet alleen de tekst wijzigen, maar ook de kleur, de richting van een patroon en de achtergrond. De resultaten kunnen vervolgens worden geëxporteerd naar verschillende bestandsindelingen (PDF, TIFF, JPEG, PNG, GIF, EPS). Er zijn zowel 2D- als 3D-varianten van ontwerpen en je kunt direct in de app ook afbeeldingen toevoegen. Ook handig is dat je het formaat van een ontwerp kunt aanpassen aan veelgebruikte formaten op sociale media. Denk aan een header voor Twitter of Facebook.

Klik/tap voor groter.

De Letters-app is gratis en wordt gemaakt door softwarestudio BeLight. Die kun je kennen van de uitgebreide desktop publishing-oplossing Printworks. Die is veel meer geschikt voor het maken van drukwerk zoals folders, brochures en meer. Heb je geen Mac of geen zin om een app te installeren? Dan kunnen we dit online alternatief van harte aanraden. Daar kun je ook érg creatief mee zijn.

Reageer op artikel:
Letters: nieuwe Mac-app maakt creatieve tekstontwerpen
Sluiten