Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 augustus 2018

Lek in iOS 12 bevestigt komst iPhone X Plus

Weet je nog? Toen Apple vorig jaar blunderde en het bestaan van de iPhone X bevestigde door een lek in de HomePod-software die per ongeluk online was gezet? Dit jaar is ongeveer hetzelfde aan de hand. In de laatste bètaversie van iOS 12 is de iPhone X Plus opgedoken.

Er gaan al tijden geruchten over de grote variant van de iPhone X, maar de komst was nog niet bevestigd. Niets is officieel tot Apple het op het podium onthult, maar nu de software al voor de 6,5-inch iPhone met OLED-scherm geschreven wordt, is er weinig reden tot twijfel meer. Die grote, nieuwe iPhone komt er in september.

iPhone X Plus als symbool in iOS 12

Ontwikkelaar Guilherme Rambo, die wel vaker op onaangekondigde apparaten in Apple’s software stuit, kwam verwijzingen naar de iPhone X Plus tegen in PassKit. Met dit framework kunnen ontwikkelaars inhaken op onder andere Apple Pay. De laatste iOS 12-bèta bevat symbolen voor zowel de iPhone X als iPhone X Plus. Op de symbolen staan twee iPhones met een notch. De een is aanzienlijk groter en heeft ook wat dunnere randen.

Klik/tap voor groter.

De iPhone X Plus wordt naar verluidt de grootste iPhone ooit. Het toestel krijgt een 6,5-inch scherm, maar is fysiek waarschijnlijk niet heel veel groter dan de iPhone 8 Plus. Dat komt omdat er geen schermranden meer zijn en de home-knop is vervangen door Face ID. De nieuwe iPhone-modellen voor 2018 worden naar verwachting midden september gepresenteerd. Naast een iPhone X Plus kunnen we ook rekenen op een vernieuwde iPhone X, die gewoon 5,8-inch blijft. Daarnaast staat er ook een goedkopere iPhone 9 op de planning. Laatstgenoemde krijgt naar verluidt het ontwerp van de iPhone X, maar heeft geen OLED-scherm. (Zie ook → iPhone X Plus: alles wat wij weten en willen op rij)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lek in iOS 12 bevestigt komst iPhone X Plus
Sluiten