Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 augustus 2018

Landelijke storing Vodafone: mobiele telefonie en data getroffen (update)

Het is deze week flink raak met storingen bij providers. Na Tele2 en T-Mobile thuis, is nu het netwerk van Vodafone getroffen door een landelijke storing. De storing bij Vodafone is niet beperkt tot het mobiele netwerk. Ook vaste telefonie en glasvezelinternet van de provider hebben kuren.

Het aantal meldingen van klanten die geen of alleen een trage verbinding kunnen krijgen, neemt sinds 12:00 uur aanzienlijk toe. De provider bevestigt dat er problemen zijn, maar kan niet zeggen wat de oorzaak is en wanneer het opgelost is.

Bellen, SMS’en en mobiele data gebruiken bij Vodafone niet mogelijk

De meeste klanten ervaren problemen met het laden van websites en apps, maar kunnen ook niet bellen en gebeld worden. De meldingen komen vooral Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Tilburg, Almere, en Amersfoort, maar het lijkt om een landelijke storing te gaan.

Update 14:00 uur: Volgens Vodafone is het netwerk weer operationeel. Het probleem zat ‘m in de routering van spraak, sms en dataverkeer. Dat haperde, waardoor filevorming op het netwerk ontstond.

Reageer op artikel:
Landelijke storing Vodafone: mobiele telefonie en data getroffen (update)
Sluiten