‘iPhone X Plus krijgt productieve horizontale modus’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Je iPhone in landschapsmodus (horizontaal) gebruiken? Dat is iets dat je nu vooral in de auto bij het navigeren doet. Bij de 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ die in september uitkomt, kan dat echter wel eens gaan veranderen. Apple plant namelijk een nieuwe, horizontale interface voor een boel apps.

De Braziliaanse site iHelpBR ontdekte de nieuwe modus in een recente bèta van iOS 12. Onder andere de standaard bij iOS geleverde apps e-mail, contacten, agenda en aandelen kunnen in liggende stand gebruikt worden.

Productief met de iPhone X Plus

De liggende stand brengt iPad-achtige bediening naar de aankomende iPhone X Plus. Het zorgt ervoor dat je productiever kunt zijn omdat informatie niet achter tabbladen verstopt zit, maar gewoon naast elkaar op het scherm getoond wordt. Dit is niet helemaal nieuw, want op de iPhone 6/7 en 8 Plus is de liggende stand ook aanwezig. In iOS 12 wordt deze voor de iPhone X Plus echter behoorlijk uitgebreid. Bijvoorbeeld in de Agenda-app.

iPhone X Plus horizontaal
Klik/tap voor groter.

Dit zijn geen mock-ups, maar screenshots die rechtstreeks afkomstig zijn uit de iOS-simulator van Apple’s ontwikkeltool Xcode. Als die geforceerd wordt om met een resolutie van 2688 x 1242 pixels te draaien, verschijnt de nieuwe horizontale stand. De 5,8-inch iPhone X heeft een resolutie van 2436 x 1125 en beschikt niet onder de liggende stand. De iPhone 8 Plus heeft deze modus wel, maar in een beperktere vorm.

iPhone X Plus landschapsmodus
Klik/tap voor groter.

iPhone X Plus wordt de grootste iPhone ooit

Dat er een grotere variant van de iPhone X in het vat zit, is al een tijdje een publiek geheim. Met een scherm van 6,5-inch wordt de iPhone X Plus de grootste iPhone ooit. Dit zal vooral mensen die hun iPhone als primair apparaat voor al hun taken gebruiken aanspreken. Door het grote scherm en de nieuwe horizontale stand kun je bijna net zo productief als op een iPad zijn. De grootste iPhone ooit wordt in september verwacht, samen met een ‘iPhone X2’ en een iPhone 9. (Zie ook ➝ iPhone X Plus: alles wat wij weten en willen op rij)

iHelpBR

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Jonasken

  Veel te groot! Hoe past dit nou fatsoenlijk in je broekzak…

 • Profielfoto
  RoyB

  Ik vermoed dat de X plus niet groter zal zijn dan de reguliere plus modellen. Dit omdat de X geen bezels meer heeft

 • Profielfoto
  Vilscon

  Dit was de voornaamste reden dat ik destijds een iPhone 6plus had gekocht. Conclusie na twee jaar: geen enkele App omarmt dit én biedt daadwerkelijk iets wat in verticale modus niet gaat.

  Zwaar gemiste kans. Betwijfel of ze dit kunnen goedmaken op de X plus. Hoop wel dat het ook naar de normale X gaat die ik nu heb;)

 • Profielfoto
  Spongebob

  hopelijk een voorbode van split screen: kan ik eindelijk waze en coyote naast elkaar laten draaien 😄

 • Profielfoto
  Sannetju

  Veel Te groot! Die sla ik dus over 😝 mijn iPhone X is groot genoeg😍

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Zou hem graag willen aanschaffen maar moet er maar eventjes mee wachten tot mijn X aan vervanging toe is.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Niets nieuws. Dit bestaat al sinds sinds we de 5.5″ modellen hebben en die kunnen dit al lang. Open je kalender maar op een iPhone Plus met iOS 11 in landscape.

  De X Plus zet deze lijn natuurlijk gewoon door. De enige vraag is natuurlijk of de “budget” iPhone 6,1″ deze mogelijkheid ook krijgt? Die heeft ook 414 x 896 points (828 x 1792 pixels) waarmee hij net zoveel informatie kan tonen (alleen iets minder scherp).