Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2018

‘iPhone X Plus krijgt productieve horizontale modus’

Je iPhone in landschapsmodus (horizontaal) gebruiken? Dat is iets dat je nu vooral in de auto bij het navigeren doet. Bij de 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ die in september uitkomt, kan dat echter wel eens gaan veranderen. Apple plant namelijk een nieuwe, horizontale interface voor een boel apps.

De Braziliaanse site iHelpBR ontdekte de nieuwe modus in een recente bèta van iOS 12. Onder andere de standaard bij iOS geleverde apps e-mail, contacten, agenda en aandelen kunnen in liggende stand gebruikt worden.

Productief met de iPhone X Plus

De liggende stand brengt iPad-achtige bediening naar de aankomende iPhone X Plus. Het zorgt ervoor dat je productiever kunt zijn omdat informatie niet achter tabbladen verstopt zit, maar gewoon naast elkaar op het scherm getoond wordt. Dit is niet helemaal nieuw, want op de iPhone 6/7 en 8 Plus is de liggende stand ook aanwezig. In iOS 12 wordt deze voor de iPhone X Plus echter behoorlijk uitgebreid. Bijvoorbeeld in de Agenda-app.

Klik/tap voor groter.

Dit zijn geen mock-ups, maar screenshots die rechtstreeks afkomstig zijn uit de iOS-simulator van Apple’s ontwikkeltool Xcode. Als die geforceerd wordt om met een resolutie van 2688 x 1242 pixels te draaien, verschijnt de nieuwe horizontale stand. De 5,8-inch iPhone X heeft een resolutie van 2436 x 1125 en beschikt niet onder de liggende stand. De iPhone 8 Plus heeft deze modus wel, maar in een beperktere vorm.

Klik/tap voor groter.

iPhone X Plus wordt de grootste iPhone ooit

Dat er een grotere variant van de iPhone X in het vat zit, is al een tijdje een publiek geheim. Met een scherm van 6,5-inch wordt de iPhone X Plus de grootste iPhone ooit. Dit zal vooral mensen die hun iPhone als primair apparaat voor al hun taken gebruiken aanspreken. Door het grote scherm en de nieuwe horizontale stand kun je bijna net zo productief als op een iPad zijn. De grootste iPhone ooit wordt in september verwacht, samen met een ‘iPhone X2’ en een iPhone 9. (Zie ook ➝ iPhone X Plus: alles wat wij weten en willen op rij)

Reageer op artikel:
‘iPhone X Plus krijgt productieve horizontale modus’
Sluiten