Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Nieuws 10 augustus 2018

iPhone X domineert Galaxy Note 9 in de laatste benchmark testen

Een vroege benchmarktest toont aan dat de Samsung Galaxy Note 9 niet zal tippen aan de iPhone X. Opmerkelijk, aangezien de A11 Bionic processor al bijna één jaar oud is.

De keynote van Samsung toonde ons de Galaxy Note 9. De nieuwe phablet van de Koreaanse concurrent is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 845 processor, dezelfde CPU als in de Galaxy S9 (Plus). Hoewel dit model iets recenter is dan de A11 Bionic processor van de iPhone X is, scoort ‘ie minder goed in de test. De Note 9 komt daarnaast ook met 6GB RAM of 8GB als je voor de uitgave met 512 gigabyte opslaggeheugen kiest.

Tom’s Guide publiceerde de Geekbench 4 test en vergeleek de resultaten met de prestaties die de iPhone X in dezelfde test leverde.

Bron: Tom’s Guide. – Klik/tap voor groter

Note 9 vs iPhone X

Een Note 9 presteerde zeker niet slecht, maar vergeleken met de Apple’s all-screen telefoon valt er zeker nog veel te halen. De Note behaalde een multi-core score van 8.876. Dat een flinke verbetering is ten opzichte van de prestaties van zijn voorganger. Toch komt hij aanzienlijk wat punten te kort om zich met de iPhone X te kunnen meten. De Galaxy S9+ haalde eerder dit jaar in dezelfde test een multi-core score van 8.295. De Note is zeker een upgrade binnen Samsung’s eigen line-up, maar weet ook de OnePlus 6 niet te verslaan. Die haalde een multi-core score van 9,088.

Aan het RAM-geheugen kan het niet liggen. De iPhone X heeft 3GB RAM, maar laat zijn concurrenten ver achter zich. De multi-core score van de benchmark test in maart bedroeg 10,357.

De meest recente resultaten tonen aan dat Samsung te lang voortborduurt op verouderde Snapdragon processoren. Als de geruchten kloppen zal dit de laatste keer zijn dat de Snapdragon 845 onder de loep wordt genoemen. Samsung gaat ook over op nieuwe processoren op een 7 nanometer procedé. Zie → iPhone’s 2018-modellen hebben een revolutionaire A12 chip

 

Reageer op artikel:
iPhone X domineert Galaxy Note 9 in de laatste benchmark testen
Sluiten