Raymon Mens
Raymon Mens iDevices en iOS 21 augustus 2018

‘iPhone 2018 kan aanzienlijk sneller draadloos laden’

Draadloos laden is best handig. Je legt je telefoon gewoon op een pad en hij wordt opgeladen. Het nadeel is dat het zo traag is. Vooral bij de iPhone duurt het letterlijk uren voordat je telefoon geladen is. Gelukkig gaat dat naar verluidt met de iPhone 2018-modellen zoals de iPhone 9 en iPhone X Plus binnenkort veranderen.

Volgens bronnen van de Chinese krant China Times laden de nieuwe iPhones die in de tweede week van september verwacht worden aanzienlijk sneller op. Momenteel kan een iPhone met maximaal 7,5 watt draadloos laden en dat zorgt voor die traagheid. Gelukkig gaat dat omhoog.

iPhone loopt achter op gebied van draadloos laden

Apple introduceerde draadloos laden in 2017, samen met de iPhone 8 en iPhone X. Veel Android-fabrikanten hadden toen al jaren ondersteuning voor deze techniek en Apple is op een achterstand begonnen. Dat is bijvoorbeeld te merken aan het feit dat de iPhone maar met 7,5 watt kan laden, terwijl Samsung al 15 watt power draadloos naar zijn Galaxy-toestellen pompt.

Helaas melden de Chinese bronnen niet hoeveel watt de iPhone 2018-modellen ondersteunen. Als we de Qi-standaard voor draadloos laden bekijken, zien we dat opladen met 15 watt onderdeel is van nieuwste standaard. Als Apple de juiste onderdelen integreert, kan je iPhone straks binnen 30 minuten zo’n 60 procent zijn geladen. Momenteel haal je net de 29 procent na een half uur laden.

AirPower Airpods 2
Klik/tap voor groter.

Apple AirPower

De iPhone werkt met alle draadloze laders die de Qi-standaard ondersteunen, maar binnenkort komt Apple ook met zijn eigen 3-in-1-lader, genaamd AirPower. Deze lader kan niet alleen je iPhone, maar ook je Apple Watch en AirPods opladen. Naar verwachting komt AirPower in september, samen met de iPhone 2018 op de markt. De draadloze lader van Apple is al enige tijd in ontwikkeling en zou eigenlijk in juni al op de markt komen. De vraag is dus of je de iPhone 2018-modellen via Apple’s eigen lader met maximale snelheid op kan laden. De laadmat is immers ontworpen met de vorige iPhone-generatie in het achterhoofd. Hopelijk wordt dit geen vervelende verrassing.

iPhone 9, iPhone X2 en iPhone X Plus in september

De iPhone 2018-modellen worden in september onthuld. Waarschijnlijk doet Apple op 12 september drie nieuwe toestellen uit de doeken, namelijk een goedkopere 6,1-inch iPhone 9, een 5,8-inch iPhone X2 een een grote 6,5-inch iPhone X Plus. Alle drie de toestellen zullen naar verwachting snel draadloos laden ondersteunen. Na de onthulling, kun je de nieuwe iPhones waarschijnlijk vanaf 14 september bestellen en hebben de eerste kopers ze 21 september in huis. Dan kunnen we ze ook aan de tand voelen en kijken hoeveel sneller ‘aanzienlijk sneller’ draadloos laden is. (Zie → ‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’)

Reageer op artikel:
‘iPhone 2018 kan aanzienlijk sneller draadloos laden’
Sluiten