Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2018

‘iPhone 2018 krijgt toch geen ondersteuning Apple Pencil’

De befaamde analist Ming-Chi Kuo heeft slecht nieuws voor iedereen die had gehoopt op zijn iPhone te kunnen schetsen. Hij claimt dat geen van de drie nieuwe iPhone 2018-modellen ondersteuning voor de Apple Pencil krijgt. Aanvankelijk werd gedacht dat het een functie exclusief voor de grote iPhone X Plus zou worden.

Geruchten over Apple’s digitale potlood bij de nieuwe iPhone kwamen vorige maand op gang, maar kwamen uit relatief onbetrouwbare bronnen. Kuo staat bekend als analist met goede relaties binnen Apple’s leveranciersketen. Dit gerucht weegt daarom wat ons betreft aanzienlijk zwaarder dan de eerdere geruchten uit onbekende bron.

‘iPhone 9 iets later te koop dan iPhone X Plus’

De analist heeft verder van zijn bronnen binnen Apple’s leveranciersketen vernomen dat de productie van de goedkopere iPhone 9 iets later is begonnen dan die van de iPhone X2 en iPhone X Plus. Kuo verwacht daarom dat de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm iets later te koop zal zijn dan de OLED-toestellen met 5,8- en 6,5-inch scherm.

Het gaat waarschijnlijk niet om een maand vertraging, zoals bij de iPhone X in 2017 het geval was. De analist verwacht een kleine vertraging van een week (of twee). De nieuwe iPhone 2018-toestellen worden waarschijnlijk op woensdag 12 september onthuld en zijn dan op vrijdag 14 september te bestellen. De eerste toestellen worden dan een week later, op 21 september, geleverd. Mogelijk schuift dit voor de iPhone 9 allemaal een week op.

(Zie ook ➔ iPhone 9 mogelijk toch vertraagd

Apple Pencil 2
Klik/tap voor groter.

Apple Pencil is voor een niche

Lang niet iedereen zit op een Apple Pencil bij de iPhone te wachten. In een recente weekend poll gaf 78,96% van onze lezers aan het nut er niet van te zien, terwijl het slechts 21,04% een prima toevoeging leek. Samsung probeert met de S Pen van de Galaxy Note 9 inmiddels wat meer te zijn dan slechts een tool om mee te tekenen. Zo kan de pen ook gebruikt worden bij het geven van presentaties en als camera-knop bij het maken van selfies. Vooralsnog lijkt Apple niet te volgen. (Zie ook → Deze Apple-producten kun je nog in 2018 verwachten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 2018 krijgt toch geen ondersteuning Apple Pencil’
Sluiten