iPhone 2018: ‘Alle nieuwe toestellen krijgen Face ID’

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Face ID iOS 12
Afbeelding: Didier Pulicani (CC BY-SA 2.0)

Komt dit gerucht nog als verrassing? Apple plant dit jaar drie nieuwe iPhones en ze worden naar verluidt allemaal voorzien van Face ID. Het bedrijf uit Cupertino heeft bij zijn vaste leverancier van onderdelen voor de TrueDepth-camera een grote hoeveelheid onderdelen besteld. Face ID en Animoji lijken een zekerheidje in de iPhones van 2018.

De iPhone X was dit jaar de eerste iPhone met Face ID, maar straks zit het ook in de iPhone 9. Dat ook de grotere iPhone X Plus van de gezichtsscanner wordt voorzien, is natuurlijk niet meer dan logisch.

Apple bestelt veel nieuwe Face ID-modules

Lumentum is vast geen bekende naam. Toch is dit bedrijf wel essentieel voor de werking van Apple’s gezichtsscanner. De onderneming levert namelijk de verticale laser die Apple in de TrueDepth-camera van de iPhone gebruikt. Tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers, zei Lumentum een flinke groei in het aantal bestellingen te verwachten. Geen enkel Android-apparaat gebruikt een dergelijke laser voor het scannen van gezichten, dus de conclusie is dat het om Apple en de iPhone gaat.

Er gaan al ontzettend lang geruchten over drie nieuwe iPhone-modellen in 2018. Die krijgen allemaal hetzelfde ontwerp als de iPhone X en hebben Face ID simpelweg nodig om te functioneren. De home-knop met vingerafdrukscanner is immers weg. Het gerucht van vandaag moet vooral gezien worden als extra bevestiging, niet als groot nieuws. (Zie ook → iPhone 9: specs, release en alle actuele verwachtingen op een rij)

Overzicht iPhone 2018 modellen
De drie verwachte iPhone-modellen voor september 2018 – Klik/tap voor groter.

Face ID ook in iPad Pro en Mac

De toename van het aantal bestelde onderdelen voor Face ID kan ook wijzen op de komst van een gezichtsscanner in de iPad Pro en de MacBook. Dat de iPad Pro 2018 een gezichtsscanner krijgt, is al zo goed als zeker. Code in een betaversie van iOS 12 heeft dit al min of meer bevestigd. Onlangs werd ook bekend dat Apple ook sleutelt aan een gezichtsscanner voor de MacBook. Dat laat vermoedelijk nog wel een jaar op zich wachten. Apple zal miniaturisering van de gezichtsscanner door moeten voeren om ‘m in het dunne scherm van de MacBook te laten passen.

iPhone 2018
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dus… waarschijnlijk hebben níet alle iPhones dit jaar face id want je noemt zelf iMac en iPad pro?

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Tenzij ze de FaceID techniek in de Touch Bar van de Macbook weten te integreren

 • Profielfoto
  Jorik

  xaddict op 9 augustus 2018 13:06
  Dus… waarschijnlijk hebben níet alle iPhones dit jaar face id want je noemt zelf iMac en iPad pro?

  Die logica kan ik niet volgen. iMac en iPad Pro zijn geen iPhones, dus of het daar nu wel of niet in komt… alle nieuwe iPhones kunnen dan nog steeds wél FaceID hebben, toch?

 • Profielfoto
  Frans

  jorikcaljouw op 9 augustus 2018 14:02

  xaddict op 9 augustus 2018 13:06
  Dus… waarschijnlijk hebben níet alle iPhones dit jaar face id want je noemt zelf iMac en iPad pro?

  Die logica kan ik niet volgen. iMac en iPad Pro zijn geen iPhones, dus of het daar nu wel of niet in komt… alle nieuwe iPhones kunnen dan nog steeds wél FaceID hebben, toch?

  Ja, dat denk ik ook.

  En alle nieuwe iPhones krijgen een notch.