‘iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’

Geruchten over de nieuwe iPhone-modellen voor september 2018 zijn al geruime tijd aan de orde van de dag. Het lijkt dus wel zeker Apple naast een goedkope iPhone 9, ook met een opvolger van de iPhone X en een iPhone X Plus zal komen. Die laatste twee toestellen gaan volgens een nieuw gerucht met de Apple Pencil werken. En dat is niet het enige nieuws dat vandaag naar buiten kwam.

De Apple Pencil werd samen met de iPad Pro geïntroduceerd. Voor grafische ontwerpers of creatieve geesten is de drukgevoelige pen nog steeds van ongeëvenaarde kwaliteit, maar vereist wel een iPad. Volgens analisten van Trendforce kun je straks echter ook tekenen en schrijven op de nieuwe 5,8-inch en 6,5-inch iPhone.

Tekenen en schrijven op iPhone 2018

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het bericht. We weten bijvoorbeeld niet of het een nieuwe, kleinere Apple Pencil betreft. Ook is niet bekend of de oudere pen ook te gebruiken is op de iPhone X2 en iPhone X Plus voor 2018. Het zou ook nog goed kunnen dat het alleen de iPhone X Plus betreft, omdat dit toestel een groter scherm heeft. Een ding weten we wel zeker: mocht dit nieuws kloppen, dan wordt de Apple Pencil niet standaard meegeleverd.

Apple Pencil
Klik/tap voor groter.

Trendforce verwacht ook dat het opslaggeheugen van Apple’s nieuwe vlaggenschip flink toe zal nemen. Momenteel is maximaal 256GB mogelijk, maar dat wil Apple dit jaar naar verluidt verhogen naar 512GB. Zowel het 5,8- als 6,5-inch model zou deze upgrade krijgen. Apple volgt hiermee Samsung, dat zijn Note 9 al met maximaal 512GB interne opslag uitrustte. Daar kan bovendien ook een SD-kaartje van maximaal 512GB aan toegevoegd worden. Zo kom je op maximaal 1TB opslag. Dat laatste kan de iPhone natuurlijk niet. Maar daar is iCloud voor.

iPhone 9 ontbeert Apple Pencil-ondersteuning

Naast een iPhone X2 en iPhone X Plus verwachten we in september ook de iPhone 9. Dit 6,1-inch toestel zal de Apple Pencil niet kunnen gebruiken en ook niet van een grote hoeveelheid opslag genieten. Deze goedkopere telefoon heeft het ontwerp van de iPhone X, maar zal op het gebied van specificaties meer op iPhone 8 lijken. Verwacht dus geen ondersteuning voor de Apple Pencil en een maximaal opslaggeheugen van 256GB. Ook zal dit model het met 3GB RAM moeten doen, terwijl de iPhone X2 en iPhone X Plus 4GB krijgen (Zie ook → iPhone X Plus: specs, release en actuele verwachtingen op een rij)

Reageer op artikel:
‘iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’
Sluiten