‘iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’

Door: Rajno van Wilgenburg - 15 reacties
Apple Pencil iPhone X

Geruchten over de nieuwe iPhone-modellen voor september 2018 zijn al geruime tijd aan de orde van de dag. Het lijkt dus wel zeker Apple naast een goedkope iPhone 9, ook met een opvolger van de iPhone X en een iPhone X Plus zal komen. Die laatste twee toestellen gaan volgens een nieuw gerucht met de Apple Pencil werken. En dat is niet het enige nieuws dat vandaag naar buiten kwam.

De Apple Pencil werd samen met de iPad Pro geïntroduceerd. Voor grafische ontwerpers of creatieve geesten is de drukgevoelige pen nog steeds van ongeëvenaarde kwaliteit, maar vereist wel een iPad. Volgens analisten van Trendforce kun je straks echter ook tekenen en schrijven op de nieuwe 5,8-inch en 6,5-inch iPhone.

Tekenen en schrijven op iPhone 2018

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het bericht. We weten bijvoorbeeld niet of het een nieuwe, kleinere Apple Pencil betreft. Ook is niet bekend of de oudere pen ook te gebruiken is op de iPhone X2 en iPhone X Plus voor 2018. Het zou ook nog goed kunnen dat het alleen de iPhone X Plus betreft, omdat dit toestel een groter scherm heeft. Een ding weten we wel zeker: mocht dit nieuws kloppen, dan wordt de Apple Pencil niet standaard meegeleverd.

Apple Pencil
Klik/tap voor groter.

Trendforce verwacht ook dat het opslaggeheugen van Apple’s nieuwe vlaggenschip flink toe zal nemen. Momenteel is maximaal 256GB mogelijk, maar dat wil Apple dit jaar naar verluidt verhogen naar 512GB. Zowel het 5,8- als 6,5-inch model zou deze upgrade krijgen. Apple volgt hiermee Samsung, dat zijn Note 9 al met maximaal 512GB interne opslag uitrustte. Daar kan bovendien ook een SD-kaartje van maximaal 512GB aan toegevoegd worden. Zo kom je op maximaal 1TB opslag. Dat laatste kan de iPhone natuurlijk niet. Maar daar is iCloud voor.

iPhone 9 ontbeert Apple Pencil-ondersteuning

Naast een iPhone X2 en iPhone X Plus verwachten we in september ook de iPhone 9. Dit 6,1-inch toestel zal de Apple Pencil niet kunnen gebruiken en ook niet van een grote hoeveelheid opslag genieten. Deze goedkopere telefoon heeft het ontwerp van de iPhone X, maar zal op het gebied van specificaties meer op iPhone 8 lijken. Verwacht dus geen ondersteuning voor de Apple Pencil en een maximaal opslaggeheugen van 256GB. Ook zal dit model het met 3GB RAM moeten doen, terwijl de iPhone X2 en iPhone X Plus 4GB krijgen (Zie ook → iPhone X Plus: specs, release en actuele verwachtingen op een rij)

Trendforce

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Qapla

  “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.”:D

 • Profielfoto
  Afroman

  Kans is vrij groot dat de iPhone de Apple pencil gaat ondersteunen.

   

   

  https://procreate.art/pocket

   

  Als ik zie wat je allemaal met Procreate kunt doen op de iPhone.

 • Profielfoto
  Maikelw

  “ongeëvenaarde kwaliteit”.

  Wacom is toch echt beter en heeft geen batterijtje nodig.

 • Profielfoto
  Niels

  De Apple Pencil is geweldig op de iPad, maar ik zie echt het nut niet op een iPhone. Maar goed, er zal zeker een deel van de markt zijn die er naar uitkijkt.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Qapla op 14 augustus 2018 18:20
  “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.”:D

  Deze pen is wel heel wat anders dan een stylus. Maar leuk geprobeerd om interessant te doen door Steve Jobs te citeren

 • Profielfoto
  Chuck

  Interessant doen?!

  Hij heeft gewoon gelijk en het is zo gezegd,.. en het klopt nog steeds. Ik zie het al gebeuren. Op de zaak vechten we nu om iPhone laders. ‘Wie heeft mijn lader?’. Ik niet.

  ‘Who has my Stylus’. Al gaat ie vast iPen heten.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Chuck op 14 augustus 2018 19:37
  Interessant doen?!

  Hij heeft gewoon gelijk en het is zo gezegd,.. en het klopt nog steeds. Ik zie het al gebeuren. Op de zaak vechten we nu om iPhone laders. ‘Wie heeft mijn lader?’. Ik niet.

  ‘Who has my Stylus’. Al gaat ie vast iPen heten.

  Vechten om iPhone laders? Sukkels. neem gewoon een extra lader mee. Hoef je er ook niet mee te vechten

   

  Daarnaast kun je veel meer met de pencil dan een simpele stylus. Veel mensen zijn er erg blij mee.

 • Profielfoto
  icegodd

  NEW Function in iPhone(2018): Bedienen met je tong.:P

   

  Vroeger was Apple eigenwijs en had een eigen visie op technologie.

  Nu “lets make more money, and say sorry later”

 • Profielfoto
  kasuja

  Dit moet haast wel een kleinere nieuwe Pencil zijn als Apple je de mogelijkheid geeft om de pencil in de iPhone op te bergen en opladen net als bij de Samsung Note 9. Maar ja met Apple weet je het maar nooit.

  De kans is groot dat als dit gerucht voor Pencil support klopt dat Apple er gewoon voor kiest om de Pencil los te verkopen. Waarschijnlijk moet je de Pencil dan gewoon op de lollie manier opladen en kan je de pencil wegstoppen in een veel te duur leren hoesje.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Het werken met een iPad Pro plus de Apple pencil gaf voor mij de doorslag bij het zakelijk gebruik (snel notities maken en delen, aantekeningen op schema’s en foto’s maken, etc.) Daarnaast werkt het zeer precies en went het snel. Zo snel dat ik soms op mijn phone hetzelfde probeer, maar dan gaat het mis want het scherm is gewoon te klein voor je vingers en de pencil werkt niet. Zou dus mooi zijn wanneer de bestaande pencil het straks gewoon doet op de nieuwe iPhone. En by the way, ook Steve had het wel eens mis, of wilde bewust dwarsliggen/anders denken.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Dat geleuter over die 6,1″ iPhone Xe (of iPhone Xc als er meerdere kleurtjes komen). Dat ding heeft natuurlijk niets meer met een iPhone 8 te maken. Het zal dezelfde A12 SoC krijgen. Verschil is voornamelijk dat er een retina LCD (scale van 2x en 828 x 1792 pixels) ipv van de super retina OLED schermen in de Xs en Xs Plus (scale 3x). Door die grotere scale kan wat extra RAM van pas komen. Maar de Xc krijgt met 3 GB net zoveel geheugen dan de huidige X.

  Naast de jaarlijkse SoC en camera update komt er altijd een of andere “sensor” bij. Misschien dat dat dit jaar pencil support is (voor de super retina modellen). Anders is de upgrade van de X naar de Xs ook wel erg klein. En er moet natuurlijk genoeg onderscheid zijn met de Xe / Xc.

  Zou wel fijn zijn als de Pencil dan (net als de AirPods) makkelijk kunt switchen tussen apparaten.

  En die 512 GB is leuk maar ik vond de 128 GB opslag al prima. De huidige 256 GB krijg ik niet vol. Maar het ziet er naar uit dat die 512 GB een optie is en de 256 GB optie voor alle modellen behouden blijft.

 • Profielfoto
  Kruithof

  Der zullen denk nog ergens in een loods miljoenen liggen van die  pencils en dan de marketing hoe komen we hier vanaf , gewoon de nieuwe iPhone’s zo’n potlood te laten ondersteunen , problem solved

 • Profielfoto
  kasuja

  https://youtu.be/-udVk_HlCfk

  Ik hoop dat Apple inziet dat al die geweldige iOS Apps die nu gevangen zitten op de iPad ook graag de desktop en telefoon kant op willen inclusief pencil functionaliteit.

  Concepts heeft de desktops stap inmiddels gemaakt… (naar de Surface Studio)  Had zo maar de Mac kunnen zijn als Apple er in geloofde.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Kruithof op 15 augustus 2018 11:16
  Der zullen denk nog ergens in een loods miljoenen liggen van die  pencils en dan de marketing hoe komen we hier vanaf , gewoon de nieuwe iPhone’s zo’n potlood te laten ondersteunen , problem solved

  Zoiets zal het vast zijn, maar dan wel voor de hoofdprijs.

 • Profielfoto
  Qapla

  Dutch-American op 14 augustus 2018 19:09

  Qapla op 14 augustus 2018 18:20
  “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.”:D

  Deze pen is wel heel wat anders dan een stylus. Maar leuk geprobeerd om interessant te doen door Steve Jobs te citeren

  Ja dat was het. Ik wou gewoon even interessant doen. Ik had even nood aan bevestiging;) Ik begrijp dat Steve voor sommigen hier een gevoelig onderwerp is. Ik zal daar in het vervolg rekening met houden als ik nog eens de behoefte voel interessant te zijn.