Officieel: iPhone 2018-modellen worden 12 september onthuld

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Er gingen al heel veel geruchten en eigenlijk wisten we het al, maar nu is het bevestigd. Apple heeft een special event aangekondigd waarop de iPhone 2018-modellen worden onthuld. Het zal op 12 september 2018 om 19:00 uur Nederlandse tijd gaan gebeuren. Zoals altijd streamt Apple de aankondiging live via zijn eigen website.

Het event vindt plaats op Apple’s eigen hoofdkantoor, Apple Park. Daar heeft Apple de beschikking over een gigantisch theater, het Steve Jobs-theater. De uitnodiging is ook een knipoog naar de vorm van het hoofdkantoor, dat een ronde vorm heeft.

iPhone 2018-modellen tijdens Apple Event

Naar verluidt zien we op 12 september niet een nieuwe iPhone, maar drie nieuwe iPhone 2018-modellen. Het gaat om een goekopere ‘iPhone 9’ met Face ID, maar zonder OLED-scherm, een iPhone X-opvolger die mogelijk ‘iPhone XS’ gaat heten en een grote 6,5-inch ‘iPhone X Plus’.

Nog meer nieuws op 12 september

Waarschijnlijk blijft het niet bij de iPhone 2018-modellen. Apple kondigt op 12 september naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch Series 4 aan. Dit is de grootste vernieuwing aan de Apple Watch sinds jaren, want de wearable krijgt waarschijnlijk dunnere randen en een groter scherm. Mogelijk zien we ook een nieuwe iPad Pro, AirPods 2 en AirPower. Natuurlijk mag de definitieve versie van iOS 12 niet ontbreken.

Apple-event 12 september tim cook iPhone 2018
Klik/tap voor groter.

Wij verwachten dit jaar nog veel meer aankondigingen, bijvoorbeeld nieuwe MacBooks en macOS Mojave. Met de iPhone 2018, iOS 12, iPad Pro 2018, AirPods 2 en AirPower zit het evenement voor 12 september aardig vol. Daarom verwachten wij een tweede Apple event in oktober dat “back to the Mac” gaat met onder andere een opvolger van de MacBook Air, een nieuwe Mac mini en meer.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Niet ‘een’ maar ‘één’.

 • Profielfoto
  Makkiej

  whaha op 31 augustus 2018 11:07
  Niet ‘een’ maar ‘één’.

  Ohhh! Wat goed van je.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Eindelijk komt OMT er ook achter dat XS natuurlijk een vel logischere naam is dan die X2.

  Maar wel iPhone X Plus vol blijven houden. Natuurlijk niet! Die gaat dan ook XS Plus of XS+ heten.

  En iPhone 9 gaat hem natuurlijk ook niet worden voor het 6,1″ model. Eerder gewoon “iPhone” of iets als XE of XC.

 • Profielfoto
  Chytin

  Uitnodiging heeft een zwarte achtergrond en hoop dat Apple ook hint naar een Dark Mode in iOS 12 (net als in OSX Mojave). Het lijkt mij eerder dat ze hem gaan releasen bij een iOS 12.1 aangezien het toch wel een redelijk ingrijpende verandering is en iOS 12 meer de focus heeft op stabiliteit en weinig nieuwe features. Met zoveel OLED iPhones in 2018 en de energiezuinigheid van een donkere achtergrond lijkt mij dat Apple hier ook niet heel lang mee moet wachten.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Ronde vorm op de uitnodiging een hint naar een ronde versie van de Apple watch?

 • Profielfoto
  ArMac

  Eindelijk de nieuwe watch, kan ik ‘m gaan bestellen 😁😁

 • Profielfoto
  T-sec

  MacSjon op 31 augustus 2018 16:11
  Ronde vorm op de uitnodiging een hint naar een ronde versie van de Apple watch?

  Die gedachte las ik vaker. Wordt door andere vertaald als de Apple Campus, of hint naar een cameralens. De gouden kleur als een mogelijke hint naar een nieuwe kleur.

 • Profielfoto
  Frans

  T-sec op 31 augustus 2018 18:27

  MacSjon op 31 augustus 2018 16:11
  Ronde vorm op de uitnodiging een hint naar een ronde versie van de Apple watch?

  Die gedachte las ik vaker. Wordt door andere vertaald als de Apple Campus, of hint naar een cameralens. De gouden kleur als een mogelijke hint naar een nieuwe kleur.

  Of terug naar TouchId, omdat iedereen die notch zo afzichtelijk vindt?;-)