Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2018

‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’

Zit je met smart te wachten op een nieuwe iPhone 9, of kun je niet wachten om de 6,5-inch iPhone X Plus in je handen te houden? Goed nieuws! Er is steeds meer concrete informatie over de aankomende iPhone 2018-modellen beschikbaar. Ze zouden vanaf 14 september te bestellen zijn.

Dat heeft de Duitse site Macerkopf vernomen van een aantal bronnen bij telecomproviders. Die zouden zich nu al opmaken voor de grote stroom pre-orders die te verwachten is. De datum komt overeen met eerdere geruchten over een onthulling op 12 september.

iPhone 2018: onthulling 12 september, bestellen 14 september?

Klik/tap voor groter.

Apple onthult de nieuwe iPhone meestal in de tweede week van september op dinsdag of woensdag. Dat zou dit jaar 11 of 12 september betekenen. De pre-orders starten meestal in dezelfde week op vrijdag. Dan komen we inderdaad uit op vrijdag 14 september. Tegenwoordig horen Nederland en België bij de eerste golf landen die de nieuwe iPhone kunnen bestellen. De pre-orders starten meestal om 09:01 uur in de ochtend. De eerste kopers hebben hun iPhone dan een week later, op vrijdag 21 september in huis.

Vorig jaar duurde het veel langer voordat de iPhone X leverbaar was, namelijk tot oktober. Dat kwam door een tekort aan Face ID-modules. Dit jaar verwachten we echter dat Apple zijn gebruikelijke schema weer oppakt. Dat wil zeggen: de week na de pre-orders de eerste leveringen.

iPhone 9, iPhone X2 en iPhone X Plus verwacht

We verwachten dat Apple in september drie nieuwe iPhones gaat onthullen. Allereerst is er de iPhone 9. Deze opvolger van de iPhone 8 is waarschijnlijk het meest vriendelijk geprijsd en dient als instap-model. Het toestel heeft naar verluidt het uiterlijk van de iPhone X en beschikt ook over Face ID, maar heeft geen OLED-scherm. Het scherm is waarschijnlijk 6,1-inch groot. (Zie → iPhone 9: specs, release en alle actuele verwachtingen op een rij).

Er wordt ook uitgekeken naar een opvolger van de 5,8-inch iPhone X, maar de klapper van dit jaar wordt waarschijnlijk de iPhone X Plus. Dit 6,5-inch toestel zou Apple’s grootste iPhone ooit worden. Door de dunnere randen is het toestel mogelijk toch niet heel veel groter dan de iPhone 8 Plus. Een groot scherm in een relatief compacte behuizing dus. Door de extra schermgrootte worden naar verluidt ook allerlei nieuwe dingen mogelijk, zoals tekenen op het scherm met de Apple Pencil. (Zie → iPhone X Plus: dit kun je verwachten).

Klik/tap voor groter.

Is er een One More Thing? Waarschijnlijk wel. We verwachten ook een nieuwe Apple Watch en iPad Pro. Met een beetje geluk zien we misschien ook de langverwachte opvolger van de MacBook Air. Die misschien toch niet erg goedkoop gaat worden. Hoe dan ook, de week van 12 september belooft een leuke week te worden voor iedereen die toe is aan een nieuwe iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook.

Reageer op artikel:
‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’
Sluiten