‘iPhone 2018 vanaf 14 september te bestellen’

Door: Raymon Mens - 6 reacties
(Afbeelding: AFP/Noah Berger)

Zit je met smart te wachten op een nieuwe iPhone 9, of kun je niet wachten om de 6,5-inch iPhone X Plus in je handen te houden? Goed nieuws! Er is steeds meer concrete informatie over de aankomende iPhone 2018-modellen beschikbaar. Ze zouden vanaf 14 september te bestellen zijn.

Dat heeft de Duitse site Macerkopf vernomen van een aantal bronnen bij telecomproviders. Die zouden zich nu al opmaken voor de grote stroom pre-orders die te verwachten is. De datum komt overeen met eerdere geruchten over een onthulling op 12 september.

iPhone 2018: onthulling 12 september, bestellen 14 september?

iphone 2018
Klik/tap voor groter.

Apple onthult de nieuwe iPhone meestal in de tweede week van september op dinsdag of woensdag. Dat zou dit jaar 11 of 12 september betekenen. De pre-orders starten meestal in dezelfde week op vrijdag. Dan komen we inderdaad uit op vrijdag 14 september. Tegenwoordig horen Nederland en België bij de eerste golf landen die de nieuwe iPhone kunnen bestellen. De pre-orders starten meestal om 09:01 uur in de ochtend. De eerste kopers hebben hun iPhone dan een week later, op vrijdag 21 september in huis.

Vorig jaar duurde het veel langer voordat de iPhone X leverbaar was, namelijk tot oktober. Dat kwam door een tekort aan Face ID-modules. Dit jaar verwachten we echter dat Apple zijn gebruikelijke schema weer oppakt. Dat wil zeggen: de week na de pre-orders de eerste leveringen.

iPhone 9, iPhone X2 en iPhone X Plus verwacht

We verwachten dat Apple in september drie nieuwe iPhones gaat onthullen. Allereerst is er de iPhone 9. Deze opvolger van de iPhone 8 is waarschijnlijk het meest vriendelijk geprijsd en dient als instap-model. Het toestel heeft naar verluidt het uiterlijk van de iPhone X en beschikt ook over Face ID, maar heeft geen OLED-scherm. Het scherm is waarschijnlijk 6,1-inch groot. (Zie → iPhone 9: specs, release en alle actuele verwachtingen op een rij).

Er wordt ook uitgekeken naar een opvolger van de 5,8-inch iPhone X, maar de klapper van dit jaar wordt waarschijnlijk de iPhone X Plus. Dit 6,5-inch toestel zou Apple’s grootste iPhone ooit worden. Door de dunnere randen is het toestel mogelijk toch niet heel veel groter dan de iPhone 8 Plus. Een groot scherm in een relatief compacte behuizing dus. Door de extra schermgrootte worden naar verluidt ook allerlei nieuwe dingen mogelijk, zoals tekenen op het scherm met de Apple Pencil. (Zie → iPhone X Plus: dit kun je verwachten).

iPhone 2018 event one more thing
Klik/tap voor groter.

Is er een One More Thing? Waarschijnlijk wel. We verwachten ook een nieuwe Apple Watch en iPad Pro. Met een beetje geluk zien we misschien ook de langverwachte opvolger van de MacBook Air. Die misschien toch niet erg goedkoop gaat worden. Hoe dan ook, de week van 12 september belooft een leuke week te worden voor iedereen die toe is aan een nieuwe iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik ben nog niet toe aan een nieuwe iPhone daar ik de X heb maar ben zeer benieuwd naar de X Plus!

 • Profielfoto
  steveb

  een nieuwe iPad, apple watch of macbook (air) zal niet als one more thing voorgesteld worden.

  de aankondiging van een omt is normaal een totaal nieuw product. zoals dat was bij de eerste apple watch.

  trouwens. is er geen sprake van AirPods 2?
  wanneer komen er magic keyboard, mouse en trackpad met wireless charging

  en die verdomde draadloze lader ligt een jaar na voorstelling niet in de winkel?
  hoe lang nog?

 • Profielfoto
  arno1975

  Nieuwe iMac

 • Profielfoto
  Not_a_Guru_yet

  11 September gaat het echt niet worden, iets met World trade Centre en New York

 • Profielfoto
  KR1275

  Als de 9 straks hetzelfde is als de X2 met alleen het scherm als (klein!) verschil, wie koopt die X2 dan nog?? Zal vast meer verschillen…

 • Profielfoto
  ¿`„

  Nick Seamore op 20 augustus 2018 20:09
  Ik ben nog niet toe aan een nieuwe iPhone daar ik de X heb maar ben zeer benieuwd naar de X Plus!

  Ik vraag mij persoonlijk af waarom men die interesse heeft.   Ik heb ook de iPhone X. Ben ook wel tevreden over de grootte van het scherm. Sterker, sommige acties vind ik het te groot voor me omdat ik met één hand niet altijd het hele scherm kan bedienen. Ik kan mij dan niet voorstellen  dat een nog groter scherm nog prettig bediend ons telefoon. Heb ik echt een grote scherm nodig dan pak ik de iPad of gewoon anders computer. En dan de bezwaar, een nog groter toestel! Waar laat ik het in mijn hand, waar laat ik het in mijn zakken (Ik heb geen handtasje) en bij een groter scherm heb ik toch echt het gevoel alsof ik een snijplank tegen mij hoofd houdt

   

  Uiteraard het is allemaal persoonlijk maar wat is dat toch… Groter nog groter grootstUiteraard het is allemaal persoonlijk maar wat is dat toch… Groter nog groter grootst nog even los van de prijs