Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2018
Leestijd: 1 minuut

Gelekt: iPad Pro 2018 krijgt wel Face ID, maar geen notch

We hebben geen vage lekken uit Apple’s leveranciersketen meer nodig om details over nieuwe apparaten te weten te komen. Apple lekt voortdurend zelf interessante details. Bijvoorbeeld over de iPad Pro die we in september van 2018 verwachten. Die krijgt wel Face ID, maar geen notch.

Dat blijkt uit een aantal iconen die zijn gevonden in de meest recente bètaversie van iOS 12. Daar zien we naast een iPad met gewone home-knop ook een iPad Pro met aanzienlijk dunne randen, maar zonder notch.

iOS 12 verklapt komst Face ID in iPad Pro 2018

Er waren al eerder aanwijzingen voor de komst van een iPad Pro met Face ID. Nu Apple bezig is met de iconen in iOS 12 te integreren, kunnen we stellen dat een onthulling in september een zekerheidje is. In tegenstelling tot de iPhone X is er geen notch, dus of de randen van de nieuwe tablet net zo dun worden als die van de iPhone is niet zeker. Door het verdwijnen van de home-knop wordt een groter scherm in dezelfde behuizing echter wel mogelijk.

De iPad Pro gaat volgens eerdere geruchten op nog een punt meer op de iPhone lijken. Er is naar verluidt namelijk ook geen mini-jack meer. Daardoor dienen alle alle audio-accesoires via de Lightning-connector aangesloten te worden.

Nieuwe generatie Face ID?

Er zijn nog wel een aantal vragen over Face ID op de aankomende iPad Pro. Krijgt Apple’s gezichtsscanner bijvoorbeeld ondersteuning voor meerdere gezichten, bij voorkeur meer dan twee. En werkt het zowel in horizontale als verticale modus. Een tablet wordt immers net zo vaak horizontaal als verticaal gebruikt, zeker als een toetsenbord aangesloten is. Dit vereist een nieuwe generatie Face ID, want de huidige gezichtsscanner van Apple werkt alleen in verticale modus. (Zie ook → Nieuw in iOS 12: Face ID ondersteunt twee gezichten)

Face ID iPhone X close-up 16x9

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.