‘iPad mini krijgt ook in 2018 geen vernieuwing’

Door: Jan de Raab - 5 reacties
iPad mini 4 in doos 16x9

Apple let slecht op de kleintjes. De iPad mini werd drie jaar geleden voor het laatst bijgewerkt en de kans dat de kleinste tablet in 2018 vernieuwd wordt, is erg klein. Dat meldt de doorgaans zeer goed geïnformeerde reporter Mark Gurman in Amerikaanse zakenblad Bloomberg.

Wat Apple van plan is met de iPad mini blijft onduidelijk. De iPad Pro wordt volgens Gurman binnenkort vernieuwd en krijgt onder andere Face ID en dunnere randen. Het lot van de kleinste tablet blijft in het ongewis. Bij Apple zou niemand werken aan een nieuwe iPad mini.

iPad mini zou kunnen verdwijnen

Dat er blijkbaar niemand aan een nieuwe iPad mini werkt, is slecht nieuws voor de liefhebber van een kleine tablet. Als er niet aan een nieuwe versie gesleuteld wordt, is het aannemelijk dat de kleine iPad verdwijnt. Apple heeft al eerder producten stilletjes van zijn website gehaald. Het zou ons niet verbazen als de kleine iPad straks ook spontaan verdwenen is.

iPad mini 2018
Klik/tap voor groter.

Je kunt jezelf afvragen of we met het oog op de steeds groter wordende iPhone-schermen eigenlijk wel een kleine iPad nodig hebben? Het verschil tussen een iPhone X Plus van 6,5-inch en iPad mini van 7,9-inch is niet zo groot meer. De mini is al lang niet meer de goedkoopste. Een relatief oude iPad mini van 7,9-inch is met een vanaf-prijs van 439 ook aanzienlijk duurder dan een 9,7-inch iPad met een prijs van 359 euro. Laatstgenoemde heeft bovendien een veel snellere A10-chip. De A8-chip die de iPad mini gebruikt, stamt uit 2014.

Wel nieuwe iPad Pro in 2018

Hoewel de kleinste iPad niet vernieuwd wordt, is de iPad Pro waarschijnlijk het paradepaardje van 2018. De grote tablet krijgt naar verluidt een grote make-over met Face ID, dunnere randen en een home-knop die verdwijnt. (Zie ook → iPad Pro 2018: specs, release en alle verwachtingen op een rij)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Ik word een beetje moe van dit soort berichtgeving. De kop suggereert iets anders dan in het artikel staat.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Dat heet nu toch gewoon de iPhone Xs Plus?

 • Profielfoto
  gipsman

  Prijskaartje grote iPhone is ook wel wat groter. Ongeveer x2…

 • Profielfoto
  wensink

  @Koezel hoezo? In het artikel staat dat het lot onbekend is en dat er op dit moment niemand aan de iPad mini werkt. Dan komt er geen iPad mini meer in 2018 hoor.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Jammer. Het was een mooi product. Maar ’t zal wel niet “pro” genoeg zijn. En ’t woordje pro is toch al gauw 150-200 euro meer op een iPad. Ka-ching.

  Overigens, als Apple eens zou stoppen met al die overdreven grote fonts en het vele whitespace, hebben we die grotere schermen helemaal niet nodig.