Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 29 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

‘iPad mini krijgt ook in 2018 geen vernieuwing’

Apple let slecht op de kleintjes. De iPad mini werd drie jaar geleden voor het laatst bijgewerkt en de kans dat de kleinste tablet in 2018 vernieuwd wordt, is erg klein. Dat meldt de doorgaans zeer goed geïnformeerde reporter Mark Gurman in Amerikaanse zakenblad Bloomberg.

Wat Apple van plan is met de iPad mini blijft onduidelijk. De iPad Pro wordt volgens Gurman binnenkort vernieuwd en krijgt onder andere Face ID en dunnere randen. Het lot van de kleinste tablet blijft in het ongewis. Bij Apple zou niemand werken aan een nieuwe iPad mini.

iPad mini zou kunnen verdwijnen

Dat er blijkbaar niemand aan een nieuwe iPad mini werkt, is slecht nieuws voor de liefhebber van een kleine tablet. Als er niet aan een nieuwe versie gesleuteld wordt, is het aannemelijk dat de kleine iPad verdwijnt. Apple heeft al eerder producten stilletjes van zijn website gehaald. Het zou ons niet verbazen als de kleine iPad straks ook spontaan verdwenen is.

Klik/tap voor groter.

Je kunt jezelf afvragen of we met het oog op de steeds groter wordende iPhone-schermen eigenlijk wel een kleine iPad nodig hebben? Het verschil tussen een iPhone X Plus van 6,5-inch en iPad mini van 7,9-inch is niet zo groot meer. De mini is al lang niet meer de goedkoopste. Een relatief oude iPad mini van 7,9-inch is met een vanaf-prijs van 439 ook aanzienlijk duurder dan een 9,7-inch iPad met een prijs van 359 euro. Laatstgenoemde heeft bovendien een veel snellere A10-chip. De A8-chip die de iPad mini gebruikt, stamt uit 2014.

Wel nieuwe iPad Pro in 2018

Hoewel de kleinste iPad niet vernieuwd wordt, is de iPad Pro waarschijnlijk het paradepaardje van 2018. De grote tablet krijgt naar verluidt een grote make-over met Face ID, dunnere randen en een home-knop die verdwijnt. (Zie ook → iPad Pro 2018: specs, release en alle verwachtingen op een rij)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad mini krijgt ook in 2018 geen vernieuwing’
Sluiten