Nieuw in iOS 12: Siri kan de zaklamp van je iPhone aanzetten

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Over ongeveer twee weken kunnen we de definitieve versie van iOS 12 verwachten en hoewel we praktisch alle nieuwigheden hebben uitgelicht, zagen we deze over het hoofd. Siri kan in de nieuwe iOS-versie ook de zaklamp van je iPhone inschakelen. In iOS 11 had de virtuele assistent deze mogelijkheid nog niet.

De zaklamp inschakelen via de virtuele assistent van Apple kan simpelweg met het commando “Zet de zaklamp aan” en de assistent schakelt de LED-flits van de camera in. Je kunt ‘m ook weer met een spraakcommando uitzetten.

Handig om je iPhone te vinden

Nuttig? Een beetje. Als je telefoon zoek is in een donkere ruimte en je hebt “Hey Siri” aan, kun je door te vragen de zaklamp aan te doen je telefoon gemakkelijk opsporen. Een andere toepassing kunnen we eigenlijk niet bedenken, zeker niet gezien er een knop om de zaklamp in te schakelen op het vergrendelscherm van de iPhone staat.

iOS 12 Siri zaklamp
Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe Siri-functies

Natuurlijk is dit niet de enige nieuwe Siri-functie die iOS 12 brengt. Zo kan de assistent ook woorden en zinnen uit meerdere talen vertalen, maar helaas niet in het Nederlands. Wel nuttig voor iedereen zijn de Siri Shortcuts, waarmee je eigen commando’s kunt bouwen. Ook op de Apple Watch en Mac wordt de virtuele assistent van Apple dit jaar een stukje nuttiger. Drie artikelen om na te lezen:

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is in september beschikbaar voor iedere iPhone en iPad die ook iOS 11 kan draaien. Benieuwd? Bekijk ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die eraan komen 🔥

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Fuck you. Niet waar! Wow…. 🙏 😁

   

  *Shmoo rent naar het medicijnkastje en grijp snel naar de brandnetelzalf.

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een andere toepassing kunnen we eigenlijk niet bedenken,

  Komop Raymon, beetje creatief denken;-)
  – Mensen met een lichamelijke beperking;
  – Als je telefoon in een houdertje staat, buiten bereik want je ligt in bed, de kamer is donker en je kunt het lichtknopje niet vinden;
  – In de winter als je handschoenen aan hebt;
  – Als je je telefoon net in die moeilijk bereikbare positie in je motorblok hebt weten te wringen om iets bij te lichten, maar je bent vergeten de zaklamp aan te zetten;
  – Als je scherm nat is, of je vingers en het scherm reageert niet goed;
  -…;-)

 • Profielfoto
  ozzie X

  zeker nuttig! Nu elke keer verschillende handelingen nodig om het lampje aan en weer uit te zetten. Fijn!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Joh… de techniek tegenwoordig he!

  Blijkt dat ik dat op mijn LG G6 ook kan. Nooit gebruikt, en zal het waarschijnlijk ook nooit gebruiken. .;)

 • Profielfoto
  Dashter

  Ik heb vaak een aantal spullen mee naar de slaapkamer te nemen als iedereen al slaapt, met m’n handen vol heb ik al vaak vervloekt dat Siri zoiets eenvoudigs als een zaklamp aanzetten niet kon.

 • Profielfoto
  iDarwin

  Als je Hey, Siri zegt weet je eigenlijk al waar je telefoon is.

 • Profielfoto
  xaddict

  Voornamelijk voor mindervaliden waarschijnlijk. Zoals bijna alles wat Siri kan. Mindervaliden, en helaas ook luie gebruikers.

  Een goed ding dus, dit!