Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 augustus 2018

Nieuw in iOS 12: Siri kan de zaklamp van je iPhone aanzetten

Over ongeveer twee weken kunnen we de definitieve versie van iOS 12 verwachten en hoewel we praktisch alle nieuwigheden hebben uitgelicht, zagen we deze over het hoofd. Siri kan in de nieuwe iOS-versie ook de zaklamp van je iPhone inschakelen. In iOS 11 had de virtuele assistent deze mogelijkheid nog niet.

De zaklamp inschakelen via de virtuele assistent van Apple kan simpelweg met het commando “Zet de zaklamp aan” en de assistent schakelt de LED-flits van de camera in. Je kunt ‘m ook weer met een spraakcommando uitzetten.

Handig om je iPhone te vinden

Nuttig? Een beetje. Als je telefoon zoek is in een donkere ruimte en je hebt “Hey Siri” aan, kun je door te vragen de zaklamp aan te doen je telefoon gemakkelijk opsporen. Een andere toepassing kunnen we eigenlijk niet bedenken, zeker niet gezien er een knop om de zaklamp in te schakelen op het vergrendelscherm van de iPhone staat.

Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe Siri-functies

Natuurlijk is dit niet de enige nieuwe Siri-functie die iOS 12 brengt. Zo kan de assistent ook woorden en zinnen uit meerdere talen vertalen, maar helaas niet in het Nederlands. Wel nuttig voor iedereen zijn de Siri Shortcuts, waarmee je eigen commando’s kunt bouwen. Ook op de Apple Watch en Mac wordt de virtuele assistent van Apple dit jaar een stukje nuttiger. Drie artikelen om na te lezen:

Meer iOS 12…


iOS 12 is in september beschikbaar voor iedere iPhone en iPad die ook iOS 11 kan draaien. Benieuwd? Bekijk ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die eraan komen ?

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: Siri kan de zaklamp van je iPhone aanzetten
Sluiten