Eindelijk! iOS 12 voorkomt dubbele iMessage-gesprekken

Door: Raymon Mens - 7 reacties
iMessage MMS SMS RCS
(Afbeelding Apple / bewerking OMT)

In iOS 12 pakt Apple eindelijk een hinderlijk probleem in de Berichten-app aan. Soms lijken er uit het niets meerdere iMessage-chats met dezelfde persoon te ontstaan. Dat komt omdat het ene gesprek met het telefoonnummer en het andere gesprek met het e-mailadres van je contact plaatsvindt.

Apple erkent in iOS 12 nu eindelijk dat dit onwenselijk is. Straks worden gesprekken met dezelfde persoon op een ander adres automatisch samengevoegd. Iets dat wat ons betreft al jaren eerder had mogen gebeuren.

Laat aangekondigde iOS 12-functie

Deze functie is door Apple erg laat aangekondigd. Er is in de WWDC 2018 Keynote nergens een verwijzing te vinden en ook op Apple’s website staat niets over de ontdubbeling van gesprekken. Wij werden na het installeren van de laatste bètaversie van iOS 12 verrast door een scherm dat de functie aankondigde.

iOS 12 dubbele iMessage gesprekken
Klik/tap voor groter.

Ontdubbeling iMessage werkt nog niet

Details zijn momenteel nog schaars. Zo is het nog niet bekend of Berichten in iCloud verplicht is om het ontdubbelen van gesprekken te laten werken. Wij kregen de ontdubbeling nog niet werkend. Zelfs niet wanneer zowel verzender als ontvanger de laatste publieke bèta hadden geïnstalleerd. Mogelijk moet Apple nog iets instellen op de servers die voor de aflevering van berichten zorgen. Het is in ieder geval iets om naar uit te kijken.

iOS 12 dubbele iMessage gesprekken
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is in september beschikbaar voor iedere iPhone en iPad die ook iOS 11 kan draaien. Benieuwd? Bekijk dan ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die straks beschikbaar zijn 🔥

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Nog nooit meegemaakt. Maar ik gebruik iMessage ook erg weinig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heb ik nog nooit last van gehad.

   

  Wat ik graag zou willen zien is dat er prioriteit komt richting notificaties. Het moet denk ik mogelijk zijn om te kunnen bepalen of een iPhone, iPad en Apple Watch dicht bij elkaar in de buurt zijn. Ook wanneer een iPhone actief is, dat iemand erop aan het werken is – dat je dan geen meldingen krijgt op je iPad.

   

  Er is op dit moment totaal geen prioriteitsniveau om te bepalen waar de notificaties als eerst binnenkomen. Dat verloopt nu gewoon op basis van tijd. Ik vind dit zo behoorlijk irritant, dat zit je met je iPhone in je hand met iemand te appen en dan hoor je Ping Ping Ping op de iPad die voor je neus op de tafel ligt. Het is soms zo erg dat je gewoon met iemand aan het appen bent – dus de Berichten app actief en dan hoor je nog steeds inkomende Ping geluidjes op je Pols via de Apple Watch. Dit zijn dan berichtjes die je al lang gelezen hebt.

   

  Oooo en als we toch bezig zijn. Een mogelijkheid in watchOS om de Berichten UIT te schakelen zodat ze überhaupt niet daar aankomen. Ik lees en stuur nooit berichten via mijn Apple Watch maar als ik nu de Berichten app open zie ik dar waarschijnlijk 300 berichtjes van het afgelopen half jaar. Die moet je dan allemaal handmatig (nogmaals) gaan verwijderen. Dat is een teringklus op je pols omdat bij elke berichtje er gevraagd wordt om een extra bevestiging. Die berichtjes zijn op mijn iPhone al maanden geleden verwijderd.

   

 • Profielfoto
  jassie

  Super eindelijk. Heb dit met een aantal vrienden. Gebeurd ook voornamelijk als mensen bijvoorbeeld 2 nummers hebben (bijv. NLD + buitenland) en jij ze onder hetzelfde contact in je telefoon hebt staan.

 • Profielfoto
  Lucazz

  Nu nog het samenvoegen van 2 Apple-IDs.

 • Profielfoto
  tuuur

  Één van de redenen waarom ik zo weinig mogelijk reacties lees op facebook @Wimusia 😂

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  jassie op 17 augustus 2018 17:16

  Wimusia op 17 augustus 2018 16:51

  jassie op 17 augustus 2018 16:40
  Heb dit met een aantal vrienden. Gebeurd ook voornamelijk als mensen

  NEE!

  GebeurT ook!

  #tokkiestraattaalniveau #inburgeringscursus #tokkietaalgebruik

  Bedankt. Zal vaker reageren als vorm van training. Helaas schieten dit soort fouten erbij in sinds ik niet in Nederland woonachtig ben en zelden Nederlands speek en zowaar nog minder schrijf. Daarnaast helpt mijn dyslectie ook niet mee. Mijn excuses.

  Jassie, is niet nodig jezelf te verontschuldigen, deze gast Wimusia is niet helemaal goed en reageert vaker zo met zijn domme hashtags.
  Krijg te weinig aandacht en schreeuwt om negatieve aandacht.
  Je ziet bij Wimusia heel mooi hoe sterk de natuur is en hoe mooi deze werkt, de natuur ruimt zulke zwakke geesten vanzelf op door een stofje in zijn hersens te laten werken die er voor zorgen dat hij een keer onder de trein springt of tegen de voorkant aan plakt.
  Verder geen aandacht aan schenken, het is maar een trol.

 • Profielfoto
  Didier

  Wat ik nog mis, is dat de berichten app automatische ontvangen foto’s bewaard. Ik heb een hekel aan WhatsApp maar daar zit deze eenvoudige functie gewoon in. Hoef je ook niet na te denken, foto’s worden gewoon opgeslagen in je filmrol!