Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 augustus 2018

Eindelijk! iOS 12 voorkomt dubbele iMessage-gesprekken

In iOS 12 pakt Apple eindelijk een hinderlijk probleem in de Berichten-app aan. Soms lijken er uit het niets meerdere iMessage-chats met dezelfde persoon te ontstaan. Dat komt omdat het ene gesprek met het telefoonnummer en het andere gesprek met het e-mailadres van je contact plaatsvindt.

Apple erkent in iOS 12 nu eindelijk dat dit onwenselijk is. Straks worden gesprekken met dezelfde persoon op een ander adres automatisch samengevoegd. Iets dat wat ons betreft al jaren eerder had mogen gebeuren.

Laat aangekondigde iOS 12-functie

Deze functie is door Apple erg laat aangekondigd. Er is in de WWDC 2018 Keynote nergens een verwijzing te vinden en ook op Apple’s website staat niets over de ontdubbeling van gesprekken. Wij werden na het installeren van de laatste bètaversie van iOS 12 verrast door een scherm dat de functie aankondigde.

Klik/tap voor groter.

Ontdubbeling iMessage werkt nog niet

Details zijn momenteel nog schaars. Zo is het nog niet bekend of Berichten in iCloud verplicht is om het ontdubbelen van gesprekken te laten werken. Wij kregen de ontdubbeling nog niet werkend. Zelfs niet wanneer zowel verzender als ontvanger de laatste publieke bèta hadden geïnstalleerd. Mogelijk moet Apple nog iets instellen op de servers die voor de aflevering van berichten zorgen. Het is in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is in september beschikbaar voor iedere iPhone en iPad die ook iOS 11 kan draaien. Benieuwd? Bekijk dan ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die straks beschikbaar zijn ?

Reageer op artikel:
Eindelijk! iOS 12 voorkomt dubbele iMessage-gesprekken
Sluiten