Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 20 augustus 2018

Apple onderzoekt ‘incident’ bij Apple Store Amsterdam

Zondag was het even schrikken voor bezoekers van de Apple Store in Amsterdam. Ze moesten worden geëvacueerd omdat de accu van een iPad was gaan lekken. Daardoor vulde de winkel zich met irriterende gassen en moest de brandweer de winkel luchten. Apple heeft nu officieel commentaar op het incident gegeven.

Apple houdt het kort. Het bedrijf zegt: “We onderzoeken momenteel het incident dat op zondag plaatsvond bij Apple Amsterdam. Ons team was in staat om klanten snel en veilig te evacueren en de winkel werd kort daarna heropend.”

Geen ontploffing, geen paniek

Het incident werd in de lokale media (hallo AT5) nogal opgeklopt. Er zou sprake zijn van een ‘ontploffing’ en het zou een ‘chaos’ zijn geworden met mensen die in allerijl de winkel moesten verlaten. De brandweer sprak dat echter al snel tegen. Het bleek te gaan om een iPad-accu die defect was geraakt, maar van een ontploffing was geen sprake. Alle klanten zijn ordelijk uit de winkel begeleid door het personeel en de winkel kon snel weer heropend worden.

Er is nog veel onduidelijkheid over het incident. Zo is het niet bekend of het om een nieuwe iPad-accu ging, of om een iPad die gerepareerd werd. Diverse bezoekers die geëvacueerd moesten worden, vertellen dat het incident op de bovenste verdieping van de Apple Store in Amsterdam plaatsvond. Dat is de verdieping waar de Genius Bar is gestationeerd. Het is dus goed mogelijk dat de accu tijdens een reparatie beschadigd is geraakt. We hebben Apple om meer toelichting gevraagd, maar op moment van schrijven nog niets gehoord. (Zie ook het originele bericht → Apple Store ontruimd na lekkende iPad-accu)

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt ‘incident’ bij Apple Store Amsterdam
Sluiten