Apple onderzoekt ‘incident’ bij Apple Store Amsterdam

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Apple Store Amsterdam

Zondag was het even schrikken voor bezoekers van de Apple Store in Amsterdam. Ze moesten worden geëvacueerd omdat de accu van een iPad was gaan lekken. Daardoor vulde de winkel zich met irriterende gassen en moest de brandweer de winkel luchten. Apple heeft nu officieel commentaar op het incident gegeven.

Apple houdt het kort. Het bedrijf zegt: “We onderzoeken momenteel het incident dat op zondag plaatsvond bij Apple Amsterdam. Ons team was in staat om klanten snel en veilig te evacueren en de winkel werd kort daarna heropend.”

Geen ontploffing, geen paniek

Het incident werd in de lokale media (hallo AT5) nogal opgeklopt. Er zou sprake zijn van een ‘ontploffing’ en het zou een ‘chaos’ zijn geworden met mensen die in allerijl de winkel moesten verlaten. De brandweer sprak dat echter al snel tegen. Het bleek te gaan om een iPad-accu die defect was geraakt, maar van een ontploffing was geen sprake. Alle klanten zijn ordelijk uit de winkel begeleid door het personeel en de winkel kon snel weer heropend worden.

Er is nog veel onduidelijkheid over het incident. Zo is het niet bekend of het om een nieuwe iPad-accu ging, of om een iPad die gerepareerd werd. Diverse bezoekers die geëvacueerd moesten worden, vertellen dat het incident op de bovenste verdieping van de Apple Store in Amsterdam plaatsvond. Dat is de verdieping waar de Genius Bar is gestationeerd. Het is dus goed mogelijk dat de accu tijdens een reparatie beschadigd is geraakt. We hebben Apple om meer toelichting gevraagd, maar op moment van schrijven nog niets gehoord. (Zie ook het originele bericht → Apple Store ontruimd na lekkende iPad-accu)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Kan gebeuren

 • Profielfoto
  wbreeman

  Wat een overdreven paniek! Ook wat overdreven om ambulances te bellen voor dit soort problemen…

 • Profielfoto
  icegodd

  de lokale media (hallo AT5) nogal opgeklopt

  Vergeet NOS.nl niet… ipad kan ontploffen!!!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat heeft die freggel van jas aan? 🤗

   

 • Profielfoto
  AndyB

  Jas is een H&M Kenzo jas.

 • Profielfoto
  olbo

  IS heeft het al opgeëist.

 • Profielfoto
  Edwin

  Wat een ophef. Ik heb het weleens met een iPhone gehad. M’n klant had zelf al eens een accu vervangen en had deze vast gelijmt. Bij het eruit wippen prikte ik door de buitenkant heen en ontstond er kortsluiting. Dit stinkt inderdaad enorm! En de accu is binnen een mum van tijd opgebrand. Heel vervelend maar niet ernstig…

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik zal niets over die jongen zeggen maar die jas deed me meteen denken aan “The Grinch!” 😅

 • Profielfoto
  Maikelw

  wbreeman op 20 augustus 2018 21:15
  Wat een overdreven paniek! Ook wat overdreven om ambulances te bellen voor dit soort problemen…

  Nou dat niet helemaal, zo een batterij is behoorlijk giftig, als je dat inademt kan je flinke problemen krijgen. En daar was volgens mij spraken van, dus goed dat ze gelijk gecontroleerd konden worden.

 • Profielfoto
  brinkey

  En terecht die ophef! Levensgevaarlijk zo’n giftige Appel vraag maar aan Sneeuwwitje:)