Raymon Mens
Raymon Mens Mac en macOS 14 augustus 2018

Nieuwe Intel-chips: iMac 2018 heeft mogelijk 8 cores

Het jaar 2018 gaat de boeken in als het jaar van de cores. Intel verhoogt het aantal cores in al zijn chips en Apple profiteert ook. De 13-inch MacBook Pro ging van 2 naar 4 cores en de 15-inch MacBook Pro zelfs van 4 naar 6. De iMac is ook aan vernieuwing toe en krijgt later in 2018 mogelijk een Intel-chip met 8 cores. Voorheen waren dit er 4.

Apple’s desktop is in juni van 2017 voor het laatst vernieuwd en in het najaar van 2018 zien we waarschijnlijk de nieuwe generatie iMac. Die kan door de toename in het aantal cores een stuk krachtiger worden. Intel-chips van de 9e generatie voor Apple’s alles-in-een-desktop zijn in oktober klaar.

Intel-chips van 9e generatie voor iMac 2018

Hoewel Intel officieel nog niets aan heeft gekondigd, heeft wccftech al de hand weten te leggen op de specificaties van de 9e generatie chips. Ze heten officieel Coffee Lake-S Refresh en krijgen meer cores. De Core i5-9500 en Core i5-9600, die Apple in de 21,5- en 27-inch iMac gebruikt, krijgen 6 cores op 3.7 GHz en 4.6 GHz turbo boost. De Core i7-9700K, de meest krachtige optie voor de iMac, krijgt 8 cores op 3.6 GHz en turbo boost naar 4.9 GHz.

Als Apple net als met de MacBook Pro ook een iMac met i9-chip uitbrengt, wordt het nog leuker. Het topmodel van deze generatie is namelijk de Intel Core i9-9900K met 8 cores en 16 threads. De basisfrequentie is 3.6 GHz en de turbo boost is 5.0 GHz.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe Macs in oktober?

Als Apple deze chips wil gebruiken, is de voorwaarde wel dat er tot oktober gewacht wordt. Dan zijn de chips namelijk in grote hoeveelheden beschikbaar. Apple zou ook nog voor Intel-chips van de 8e generatie kunnen kiezen, maar dan blijft het maximaal aantal cores beperkt tot 6. Ook een leuke upgrade, maar gezien die chips al bijna een jaar oud zijn, verwachten we dat Apple tot oktober wacht.

Dat zou ook inhouden dat we dit jaar nog twee Apple-evenementen zien. Een in september voor de Apple Watch Series 4, iPhone 9, iPhone X Plus en iPad Pro met Face ID. In oktober is het dan de beurt aan de opvolger van de MacBook Air, iMac en mogelijk nieuwe Mac mini. (Zie ook → ‘Opvolger MacBook Air krijgt dubbel aantal cores’

Reageer op artikel:
Nieuwe Intel-chips: iMac 2018 heeft mogelijk 8 cores
Sluiten