Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 27 augustus 2018

HomeKit: Eve Room-sensor sterk verbeterd

Fabrikant Eve (voorheen Elgato Eve) brengt in hoog tempo HomeKit-producten op de markt. Onlangs startte de verkoop van rookdetector Eve Smoke en nu is er een nieuwe versie van de Eve Room op de markt. De HomeKit-sensor meet onder andere de luchtkwaliteit in huis.

De vernieuwde Eve Room is onder andere voorzien van een e-ink-scherm en oplaadbare batterij. Op het scherm wordt onder andere de temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid getoond. Opladen kan via een micro-usb-aansluiting en de sensor gaat ongeveer 6 weken mee op één acculading.

Eve Room is luxer en flexibeler

De vorige versie van de Eve Room was wit en saai. De nieuwe versie heeft door zijn zwarte kleuren en metalen behuizing een premium uitstraling. Het blijft echter niet bij de uitstraling, want de sensoren die de luchtkwaliteit effectief meten zijn ook vernieuwd. Volgens de fabrikant wordt de nieuwste technologie van de Zwitserse sensorspecialist Sensirion gebruikt.

Klik/tap voor groter.

Het e-ink-scherm is 1,54-inch groot en met de knoppen aan de zijkant kun je tussen temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid schakelen. Natuurlijk hoef je het scherm niet te gebruiken, want de nieuwe Eve Room is net als zijn voorganger volledig compatibel met HomeKit. Je kunt alle gegevens via de Woning-app uitlezen. Heb je geen zin om het apparaatje iedere zes weken op te laden? Dan kun je er ook gewoon permanent een kabel aan hangen. De Eve Room gebruikt ten slotte nog steeds Bluetooth voor zijn verbinding.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Eve Room heeft een adviesprijs van € 99,95. De fabrikant accepteert zelf al pre-orders, daarnaast moet het apparaatje bij andere webshops vanaf 12 september te bestellen zijn.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
HomeKit: Eve Room-sensor sterk verbeterd
Sluiten