HomeKit: Eve Room-sensor sterk verbeterd

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Fabrikant Eve (voorheen Elgato Eve) brengt in hoog tempo HomeKit-producten op de markt. Onlangs startte de verkoop van rookdetector Eve Smoke en nu is er een nieuwe versie van de Eve Room op de markt. De HomeKit-sensor meet onder andere de luchtkwaliteit in huis.

De vernieuwde Eve Room is onder andere voorzien van een e-ink-scherm en oplaadbare batterij. Op het scherm wordt onder andere de temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid getoond. Opladen kan via een micro-usb-aansluiting en de sensor gaat ongeveer 6 weken mee op één acculading.

Eve Room is luxer en flexibeler

De vorige versie van de Eve Room was wit en saai. De nieuwe versie heeft door zijn zwarte kleuren en metalen behuizing een premium uitstraling. Het blijft echter niet bij de uitstraling, want de sensoren die de luchtkwaliteit effectief meten zijn ook vernieuwd. Volgens de fabrikant wordt de nieuwste technologie van de Zwitserse sensorspecialist Sensirion gebruikt.

Eve Room 2018
Klik/tap voor groter.

Het e-ink-scherm is 1,54-inch groot en met de knoppen aan de zijkant kun je tussen temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid schakelen. Natuurlijk hoef je het scherm niet te gebruiken, want de nieuwe Eve Room is net als zijn voorganger volledig compatibel met HomeKit. Je kunt alle gegevens via de Woning-app uitlezen. Heb je geen zin om het apparaatje iedere zes weken op te laden? Dan kun je er ook gewoon permanent een kabel aan hangen. De Eve Room gebruikt ten slotte nog steeds Bluetooth voor zijn verbinding.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Eve Room heeft een adviesprijs van € 99,95. De fabrikant accepteert zelf al pre-orders, daarnaast moet het apparaatje bij andere webshops vanaf 12 september te bestellen zijn.

Eve Room 2018
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Paisano

  Wat is luchtkwaliteit?

 • Profielfoto
  Maikelw
 • Profielfoto
  aaa

  Hij zou begin 2018 op de markt komen. En nu komen ze eindelijk.

 • Profielfoto
  darkken

  Persoonlijk vind ik dit apparaat er echt lelijk uitzien. Oogt erg goedkoop met die dikke randen..

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Maar liefst 100 euro voor zo’n lelijk ding? Alles met homekit (of smart) mag zo dubbel geprijst in de verkoop. Nee, sorry… Zo’n ding niet in mijn woonkamer.

 • Profielfoto
  epsylon

  Inderdaad enorm lelijk… en dat voor een Duits bedrijf… Neem een voorbeeld aan de tado thermostaat. Ook uit München, maar veel mooier afgewerkt en ontworpen.

 • Profielfoto
  polansky

  Wat moet ik met zo’n sensor?

  Luchtkwaliteit? Nee – Het meet de luchtvochtigheid in combinatie met de temperatuur, niet hoe gezond die lucht is. Als ik dat wil weten kijk ik wel even op de Nest thermostaat, kan ik gelijk de temperatuur bijregelen.