Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 4 augustus 2018

Google Assistant komt nog dit jaar naar Sonos

Er is deze week geen gebrek aan nieuws over de Google Assistant (of in goed Nederlands: De Google Assistent). Nadat de virtuele assistent van Google vrijdag na lang wachten op de iPhone en iPad verscheen, is Sonos aan de beurt. De assistent van Google komt nog dit jaar (2018) naar Sonos-speakers

Dat heeft CEO Patrick Spence in een interview met het Amerikaanse blog The Verge gezegd. De speakerfabrikant werkt met man en macht aan de implementatie van de assistent. Het moet nog voor de feestdagen live gaan.

Eerste, Nederlandse assistent op Sonos

De speakers hebben in de VS al de beschikking over Amazon Alexa, maar dat is in Nederland niet beschikbaar. Google’s assistent spreekt wel Nederlands en dat wil dus zeggen dat je straks voor het eerst tegen je Sonos kunt gaan praten. De virtuele assistent komt niet naar alle speakers van het merk. Alleen de meest recente modellen hebben de voor spraakbediening benodigde microfoons. Het gaat om de Sonos One, Play:5 van de tweede generatie, Beam en de Playbase.

Klik/tap voor groter.

Google brengt dit jaar ook zijn eigen Home-speakers naar Nederland. Die bevatten ook de Assistant, maar zijn op het gebied van audiokwaliteit een stuk beperkter. Bovendien ondersteunen Google’s eigen speakers geen AirPlay 2, terwijl Sonos compatibel is met allerlei systemen. Ook Spotify Connect.

Google Assistant in Nederland

Wil je alvast ervaring opdoen met de Google Assistant? Dan kun je de iOS-app van de dienst downloaden, die laat je met de virtuele assistent praten. Je kunt op je iPhone niet het codewoord “Oké Google” gebruiken, maar je krijgt wel een goed inzicht in de functionaliteit. Voor die-hard Apple-gebruikers is er slecht nieuws, want volledige ondersteuning voor Siri zal voorlopig niet naar Sonos komen. Apple staat daar niet voor open, al blijft de fabrikant wel bij Apple aandringen. Als je een Siri-speaker wil, is de HomePod voorlopig je enige optie. (Zie → Sonos wil volledige Siri-ondersteuning in zijn speakers)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Assistant komt nog dit jaar naar Sonos
Sluiten