Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 28 augustus 2018

‘Goedkopere versie HomePod verschijnt in 2019’

De HomePod is nog niet verkrijgbaar in Nederland en de kans is groot dat dit niet voor 2019 gaat gebeuren. Dat is op zich prima, want naar verluidt valt er dan écht wat te kiezen. Apple zou een goedkopere versie van zijn slimme Siri-speaker plannen en die moet in 2019 op de markt komen.

Dat melden analisten van Barclays die recent contact hebben gehad met bronnen in China. De HomePod is momenteel voor 349 euro te koop in onder andere Duitsland, Frankrijk, de UK en VS. Een eerder gerucht over een goedkopere HomePod-variant hintte naar een prijs van 199 euro.

HomePod mini met of zonder Beats?

Er ging al eerder een gerucht over een goedkopere HomePod. Die kwam toen uit Apple’s Taiwanese leveranciersketen en sprak van een lancering eind 2018 onder de vlag van Beats. Het merk dat je waarschijnlijk vooral van de kopdtelefoons kent, is sinds 2014 onderdeel van Apple. Dat geruchten elkaar nog enigszins tegenspreken is vrij normaal, want mogelijk test Apple verschillende varianten van zijn slimme speaker en is de definitieve versie en vorm nog niet bepaald.

Klik/tap voor groter.

Apple volgt voorbeeld Amazon en Google

De HomePod legt nu vooral de nadruk op geluidskwaliteit, maar bij een slimme speaker is die voor een aantal gebruikers van ondergeschikt belang. Dat bewijst Amazon, dat met verschillende goedkope varianten van zijn Echo-speaker een prima marktaandeel scoort. Ook Google heeft met de Google Home Mini een goedkope oplossing voor iedereen die wel een slimme speaker wil, maar niet de beste geluidskwaliteit eist.

De Google Home Mini – Klik/tap voor groter.

2019 wordt het jaar van de audio

Voor Apple lijkt 2019 het jaar van de audio te worden. Er staat naar verluidt niet alleen een nieuwe HomePod op de rol, maar ook een eigen hoofdtelefoon van Apple. Daarnaast worden nieuwe AirPods ook nog dit jaar of begin 2019 verwacht.

Apple’s HomePod is nog niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland en Frankrijk. Wanneer de slimme speaker in ons land verschijnt is nog niet duidelijk, maar je kunt een in het buitenland gekocht exemplaar gewoon in Nederland gebruiken. (Zie → HomePod uit buitenland in Nederland gebruiken: hier moet je op letten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Goedkopere versie HomePod verschijnt in 2019’
Sluiten