‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Fortnite is hét gamingfenomeen van dit moment. Sinds de game een gratis Battle Royale-modus kreeg is Fortnite uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld, met meer dan 40 miljoen spelers. De game is al een tijdje op iOS te spelen, maar lijkt nu ook naar de Apple TV te komen.

Mogelijk kunnen bezitters van een Apple TV straks ook op het grote scherm de strijd aangaan. In de iOS-versie van Fortnite zijn inmiddels al verwijzingen naar tvOS en de Apple TV ontdekt.

Apple TV 4K is krachtig genoeg voor Fortnite

Zal de Apple TV na macOS en iOS het derde Apple-platform zijn waar de verbitterde strijd in de Battle Royale-modus losbarst? Technisch is het geen probleem. Het spel van Epic vereist een A9-processor om soepel te draaien, dus de A10X Fusion van de Apple TV 4K is meer dan krachtig genoeg. Wij stellen nog onze vraagtekens bij de bediening van de game. Spelen met alleen de Apple TV Remote is geen doen, dus zou Fortnite haast een controller vereisen. Die kan gewoon op de Apple TV aangesloten worden, maar lang niet iedereen heeft er een in huis.

De code die naar een Apple TV-versie van de game verwijst, is te zien in een screenshot van StormLeaks. Dit Twitter-account graaft regelmatig in code van games en besturingssystemen in ontdekt allerlei nieuwe zaken. Een enkele vermelding van tvOS is natuurlijk nog geen garantie, maar toont in ieder geval aan dat er bij Epic Games aan tvOS gedacht wordt. Of en wanneer Fortnite op de Apple TV verschijnt, is nog niet duidelijk.

Apple TV controller
Klik/tap voor groter.

WTF is Fortnite?

Voor iedereen die niet bekend is met Fortnite: Battle Royale hier een korte toelichting. De game is vrij simpel uit te leggen. Er worden honderd spelers in een wereld gedropt en die moeten vechten tot er maar één overblijft. De game heeft een tekenachtige stijl en speelt zich steeds af op een eiland waar wapens en allerlei andere objecten voor het oprapen liggen. Een leuke toevoeging is dat het gebied waarin je speelt steeds kleiner wordt. Namate de tijd verstrijkt, krimpt de wereld. Daardoor ben je gedwongen de strijd aan te gaan. De game is gratis te downloaden en uitgever Epic Games verdient geld door zogenaamde skins te verkopen. Dit zijn outfits voor je karakter.

Fortnite is gratis en ook speelbaar op een PC en PS4. De grafische weergave verschilt nog wel enigszins van platform tot platform. Om er het beste van te maken, heb je nog steeds een iPhone 6s, iPad mini 4, iPad Air 2, iPad 5 of een iPad Pro of nieuwer nodig. Op de Mac spelen is ook mogelijk, maar de game heeft een vervelende bug. Je lijkt de eerste 10 minuten niet voorbij het “loading” scherm te komen. Dit is een bug, want als je gewoon wacht, zal het geheel alsnog opstarten.

Update: Epic Games ontkent

Ontwikkelaar Nick Chester zegt op Twitter: “Epic isn’t planning to bring Fortnite to Apple TV. References to tvOS in the Fortnite files are the result of general Unreal Engine support for the Apple TV platform.”

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Dit spel maakt levens kapot!

 • Profielfoto
  Frans

  Er worden honderd spelers in een wereld gedropt en die moeten vechten tot er maar één overblijft

  Wat voor een trieste wereld leven wij in dat dit een van de populairste games is?

 • Profielfoto
  Shmoo

  En hoe zit het met valsspelers en allemaal dat soort dingen, die heel erg vaak fout gaan wanneer je online tegen elkaar gaat spelen?

   

 • Profielfoto
  IGBA

  Debunked: https://9to5mac.com/2018/08/21/apple-tv-gaming-potential/

 • Profielfoto
  qbdbd

  Heerlijk spel, doet het ook goed met gasten in je huis. Vooral voor de mensen die het spel nog niet gespeeld hebben.

  Op mijn playstation weinig last van cheaters.

  Als je denkt waar komen al die dansjes van de jeugd vandaan, dan weet je nu ook gelijk vanaf waar.

 • Profielfoto
  Joid

  Wat voor een trieste wereld leven wij in dat dit een van de populairste games is?

  Wat een bekrompen en oubollige reactie. Het spelprincipe dat er uiteindelijk één winnaar overblijft is zo oud als de weg naar Rome.

 • Profielfoto
  SvS

  Furbz op 21 augustus 2018 20:43
  Dit spel maakt levens kapot!

  Licht eens even toe?

   

  By the way, ergens als reactie gelezen dat het niet naar Apple TV komt!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel bijgewerkt met update.

 • Profielfoto
  xaddict

  Interessant. Maar ik zie liever de beloofde stabiele versie van Fortnite die NOG STEEDS niet uit is. Ze bouwen allerlei gratis shit, maar de demo zoals getoond tijdens een Apple event (over de kracht van Metal) is nog altijd niet live.

 • Profielfoto
  Frans

  Joid op 22 augustus 2018 09:43

  Wat voor een trieste wereld leven wij in dat dit een van de populairste games is?

  Wat een bekrompen en oubollige reactie. Het spelprincipe dat er uiteindelijk één winnaar overblijft is zo oud als de weg naar Rome.

  De wereld is blijkbaar nog triester dan ik, tot nu toe, dacht.