Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 augustus 2018
Leestijd: 3 minuten

‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)

Fortnite is hét gamingfenomeen van dit moment. Sinds de game een gratis Battle Royale-modus kreeg is Fortnite uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld, met meer dan 40 miljoen spelers. De game is al een tijdje op iOS te spelen, maar lijkt nu ook naar de Apple TV te komen.

Mogelijk kunnen bezitters van een Apple TV straks ook op het grote scherm de strijd aangaan. In de iOS-versie van Fortnite zijn inmiddels al verwijzingen naar tvOS en de Apple TV ontdekt.

Apple TV 4K is krachtig genoeg voor Fortnite

Zal de Apple TV na macOS en iOS het derde Apple-platform zijn waar de verbitterde strijd in de Battle Royale-modus losbarst? Technisch is het geen probleem. Het spel van Epic vereist een A9-processor om soepel te draaien, dus de A10X Fusion van de Apple TV 4K is meer dan krachtig genoeg. Wij stellen nog onze vraagtekens bij de bediening van de game. Spelen met alleen de Apple TV Remote is geen doen, dus zou Fortnite haast een controller vereisen. Die kan gewoon op de Apple TV aangesloten worden, maar lang niet iedereen heeft er een in huis.

De code die naar een Apple TV-versie van de game verwijst, is te zien in een screenshot van StormLeaks. Dit Twitter-account graaft regelmatig in code van games en besturingssystemen in ontdekt allerlei nieuwe zaken. Een enkele vermelding van tvOS is natuurlijk nog geen garantie, maar toont in ieder geval aan dat er bij Epic Games aan tvOS gedacht wordt. Of en wanneer Fortnite op de Apple TV verschijnt, is nog niet duidelijk.

Klik/tap voor groter.

WTF is Fortnite?

Voor iedereen die niet bekend is met Fortnite: Battle Royale hier een korte toelichting. De game is vrij simpel uit te leggen. Er worden honderd spelers in een wereld gedropt en die moeten vechten tot er maar één overblijft. De game heeft een tekenachtige stijl en speelt zich steeds af op een eiland waar wapens en allerlei andere objecten voor het oprapen liggen. Een leuke toevoeging is dat het gebied waarin je speelt steeds kleiner wordt. Namate de tijd verstrijkt, krimpt de wereld. Daardoor ben je gedwongen de strijd aan te gaan. De game is gratis te downloaden en uitgever Epic Games verdient geld door zogenaamde skins te verkopen. Dit zijn outfits voor je karakter.

Fortnite is gratis en ook speelbaar op een PC en PS4. De grafische weergave verschilt nog wel enigszins van platform tot platform. Om er het beste van te maken, heb je nog steeds een iPhone 6s, iPad mini 4, iPad Air 2, iPad 5 of een iPad Pro of nieuwer nodig. Op de Mac spelen is ook mogelijk, maar de game heeft een vervelende bug. Je lijkt de eerste 10 minuten niet voorbij het “loading” scherm te komen. Dit is een bug, want als je gewoon wacht, zal het geheel alsnog opstarten.

Update: Epic Games ontkent

Ontwikkelaar Nick Chester zegt op Twitter: “Epic isn’t planning to bring Fortnite to Apple TV. References to tvOS in the Fortnite files are the result of general Unreal Engine support for the Apple TV platform.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)
Sluiten